ASKOM toplantısı Antalya’da düzenlendi

Antalya, Isparta ve Burdur İl Sağlık Müdürlüklerinin katılımıyla Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı Antalya’da gerçekleştirildi. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda acil sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik önemli konular ele alındı.Antalya, Isparta ve Burdur İl Sağlık Müdürlüklerinin katılımıyla Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı Antalya’da gerçekleştirildi. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda acil sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik önemli konular ele alındı.

Toplantıya Antalya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Evren Ekingen, Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Serhat Küçükçoşkun, Burdur İl Sağlık Müdürü Dr. Musa Murat Erk, il sağlık müdürlüğü yöneticileri, kamu ve özel hastanelerin başhekimleri, acil servis sorumlu hekimleri ile ilgili sağlık çalışanları katılım gösterdi.

Toplantı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve hastanelerin acil servislerinin genel değerlendirilmesiyle başladı. İller arasında sunulan sağlık hizmetlerinin koordinasyonu, vatandaşlara daha kaliteli ve hızlı acil sağlık hizmeti sunulabilmesi adına yapılacak iyileştirmeler ve işleyişin kolaylaştırılmasına yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

Toplantı sonunda katılımcılar, acil sağlık hizmetlerinde karşılaşılan sorunları ve çözüm önerilerini paylaştı. Bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması amacıyla yapılan fikir alışverişi ile toplantı sona erdi.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğünden toplantıya yönelik yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, Isparta İl Sağlık Müdürlüğü ve Burdur İl Sağlık Müdürlüğünün katılımıyla, Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısı düzenlendi.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya İl Sağlık Müdürümüz Uzm. Dr. Evren Ekingen, Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Serhat Küçükçoşkun, Burdur İl Sağlık Müdürü Dr. Musa Murat Erk, Müdürlüğümüz Başkan ve Başkan Yardımcıları, kamu ve özel hastanelerin Başhekim ve Yöneticileri, Acil Servis sorumlusu hekimler ve ilgili çalışanlar katıldı. 112 Acil Sağlık Hizmetleri ve hastane acil servislerinin çalışmalarının genel değerlendirmesiyle başlayan toplantıda; İllerde sunulan sağlık hizmetlerinin kurumlar arası organizasyonu, vatandaşlara sunulan acil sağlık hizmetlerinin kalitesinin arttırılması ve işleyişinin kolaylaştırılmasına yönelik bilgilendirme yapıldı. Toplantı sonunda söz alan katılımcıların önerileri doğrultusunda acil sağlık hizmeti sunumunda yaşanan sorunlar ve çözüm yolları ele alınarak, karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.”