ASKERİ ÜNİFORMANIN ALTINDA NAİF BİR RUH

Yaşadığı bir terör saldırısı sonucu 2007 yılında gazi olan ve halen görevine devam eden Albay Hüsnü Zafer Kömürcü, vatani hizmetinin yanı sıra yazdığı şiirlerle de adından söz ettiriyor.

Bursa İl Jandarma Komutanlığı’nda halen görevine devam etmekte olan Albay Hüsnü Zafer Kömürcü, vatani görevi ile birlikte uzun yıllardır yazdığı şiirlerle dikkatleri çekiyor. 2007 yılında bir terör saldırı sonrası gazi olan ve 1989 yılından beri de şiir çalışmaları yaptığı bilinen Kömürcü, kendi imkanlarıyla eserler çıkarmaya devam ediyor.

İŞTE HÜSNÜ ZAFER KÖMÜRCÜ’NÜN HAYAT HİKAYESİ

Şair Hüsnü Zafer Kömürcü, 1975 yılında Konya’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini aynı şehirde tamamladı. Daha sonra sırasıyla 1993’te Maltepe Askeri Lisesini ve 1997’de Kara Harp Okulunu bitirerek teğmen olarak mezun oldu. 2007 yılında yaşadığı bir terör saldırısı neticesinde gazi olmuştur. Şu an albay rütbesiyle görevine devam etmektedir.

Şiir çalışmalarına 1989 yılında başlamıştır. İlk kitabı olan Gelmediğin Günler bir anlamda amatör bir ruhla hazırlanarak 1997 yılında kendi imkânlarıyla basılmıştır. İkinci kitap çalışması Gülkurusu ise 2006 yılında kitabevlerinde yerini almıştır. Şair üçüncü çalışması olan Hüzün’de ilk iki kitaptaki şiirlerinin paralelinde aşk temasını ele almıştır. Hâlen bir şiir yarışmasında yer almasından dolayı “Hüzün” kitabı yayımlanmamıştır. Solan Çiçekler kitabı şairin son dönemde kaleme aldığı şiirlerden oluşmaktadır. Bu kitaptan elde edilecek tüm gelir ihtiyaç sahibi şehit yakınlarına bağışlanacaktır.

HABER MERKEZİ