AŞK "YASAK" DİNLEMEDİ

61 yaşındaki CHP’li Budak, 3 yıldır birlikte yaşadığı ve kendisinden 21 yaş küçük sekreter ile evlilik yolunda... Şubat 2021’de, 28 yıllık ikinci eşi Melek Budak’tan (Savlu) tek celsede boşanan CHP’li Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın, yasak aşkı ifşa oldu.

Lider Gazete’nin dünkü sayısında gündeme getirdiği, “28 Yıllık Evlilikte Dal-Budak Koptu” başlıklı haber, kamuoyunda büyük ses getirdi. Şubat 2021’de, 28 yıllık ikinci eşi Melek Budak’tan (Savlu) tek celsede boşanan CHP’li Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın, yasak aşkı ifşa oldu.

Budak’ın, 3 yıldır birlikte yaşadığı ileri sürülen sevgilisinin, CHP Genel Merkezi’nde görev yapan Songül Pekoğlu olduğu ortaya çıktı. CHP’li Budak’ın, kısa bir süre önce kendisi gibi boşanan 40 yaşındaki 1 çocuk annesi Songül Pekoğlu’yla, üçüncü kez nikah masasına oturması bekleniyor…

BUDAK’I BOŞANMAYA GÖTÜREN AŞK
Antalya’da iki dönem Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapan ve CHP’den 25, 26 ve 27’nci dönem Antalya Milletvekili seçilen 61 yaşındaki Çetin Osman Budak’ın, sır gibi sakladığı “yasak aşkını” Lider Gazete ifşa etti. Budak’ın, 3 yıldır birlikte yaşadığı sevgilisi için 28 yıllık eşini boşadığı iddia edildi. Evlilik hazırlığı yaptığı iddia edilen sevgilisinin ise, CHP Genel Merkezi çalışanı olması dikkat çekti.


CHP’Lİ ÇALIŞAN SEVGİLİSİ ÇIKTI
Milletvekili seçildikten sonra yolu Ankara’ya düşen ve hayatı zamanla değişmeye başlayan Çetin Osman Budak’ın, 28 yıl önce evlendiği ikinci eşi Melek Budak (Savlu) ile sorunlar yaşamaya başladı. İddiaya göre, bu sırada milletvekili Budak, CHP Genel Merkezi’nde sekreter olarak görev yapan 40 yaşında ve 1 çocuk annesi Songül Pekoğlu ile aşk hayatı yaşamaya başladı. Budak bu ilişkiyi gizlemedi ve partisinin birçok çalışma programına Pekoğlu’yla birlikte katıldı. Ancak vekil Çetin Osman Budak’ın bu sırada eşi Melek Budak ile arası iyice açıldı ve 3 yıldır ayrı yaşamaya başladı.


340 KİLOMETRELİK BOŞANMA HİKAYESİ
Çetin Osman Budak’ın, CHP Antalya Milletvekili seçilmesi ile değişen hayatı çeyrek asrı aşan evliliğini boşanma davasına kadar götürdü. Budak çifti, ikametgah adresleri ve evlilik birliğinin Antalya olmasına rağmen boşanma için 340 kilometre uzaklıktaki Mersin’in Gülnar ilçesini seçti. Gözlerden uzak bir ilçede boşanmayı tercih eden Milletvekili Budak ve bir çocuğunun annesi bunun için ‘Değişen hayatlar sebebiyle anlaşamadıklarını’ gerekçe göstererek ‘Anlaşmalı Boşanma’ için Şubat 2021’de Gülnar Asliye Hukuk Mahkemesi (Aile Mahkemesi olmadığı onun yerine) başvurdu.


EŞYA RENGİ YÜZÜNDEN ATIŞMIŞLAR
Taraflar, mahkemede eşya rengi için atıştıklarını ve bu nedenle anlaşamadıklarını söyledi. Melek Budak’ın (Savlu) tanıklığını Fatma Nurdan Ünal yaparken, Çetin Osman Budak’a ise Metin Budak tanıklık etti. 2021/65 sayılı dosya ile açılan dava bir günde tamamlandı ve mahkeme Budak çiftinin boşanması, 26 Şubat 2021 tarihinde mahkemenin 2021/139 sayılı kararı ile gerçekleşti. Boşanma kararı elden tebliğ yapılırken, boşanan çift süre ve istinaf başvurusundan feragat edince, karar 31 Mart 2021’de kesinleşti.


AŞKI UĞRUNA, EVLİLİĞİNİ BİTİRDİ
Yılların evliliğini aşkı uğruna bir çırpıda silip atan CHP Milletvekili Budak, mahkemede kağıt üzerinde birbirlerinden nafaka ve tazminat talep etmedi. Vekil Budak’ın avukatı Cihan Şahinbay ile Melek Budak’ın avukatı Remziye Kartal Rosenblat, mal rejiminden kaynaklı her alacağın alındığına ve tarafların bu konuda da birbirlerinden bir talebi olmadığını mahkemede beyan etti. Mahkeme kararda şahsi eşyalarında karşılıklı alındığına hükmetti.

YANINDAN BİR AN OLSUN AYIRMIYOR

Bir süre sonra aile hayatı sarpa saran Çetin Osman Budak, gönlünü bir dönem PM Üyeliği de yaptığı CHP’nin Genel Merkezi’nde çalışan çocuk annesi Songül Pekoğlu’na kaptırdı. Genç kadının da bu aşk yüzünden eşi ile sorunlar yaşaması, ikili arasında artık geri dönülmez bir sorun haline geldi. Bu sırada Budak ve sevgilisi Songül Pekoğlu partinin birçok çalışmasında birlikte katılırken yan yana görüntü vermemeye özen gösterdi. Bu yaşantı nedeniyle Budak’ın, sürekli tartıştığı Antalya’da yaşayan eşi ile 3 yıl önce ayrılma kararı verdiği öğrenildi.

YENİ NİKAHIN, ELİ KULAĞINDA
İkinci eşini aşkı uğruna boşayan ve ilk eşinden de bir oğlu olan CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak’ın boşanmadan önce de sevgilisi Songül Pekoğlu ile birlikte olması parti içinde yaşanan skandallara bir yenisini eklemiş oldu. Aşkı uğruna 28 yıllık evliliğine sonlandıran Budak ile evlenebilmek için sevgilisinin de bir süre önce eşinden boşandığı iddiası ise yaşanan gizli aşkı doğrular nitelikte oldu. Kamuoyundan sır gibi gizlenen boşanma ve aşk olayından sonra Budak’ın üçüncü, sevgilisi Songül Pekoğlu’nun ise, ikinci kez nikah masasına oturması bekleniyor.