Aşırı sıcaklıklar develeri bile bunalttı
Antalya'nın Kumluca ilçesinde hava sıcaklığının 40 dereceyi aşması sonucu Türkiye'nin ünlü güreş develeri doğal serinletme ile rahatlatılıyor.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde hava sıcaklığının 40 dereceyi aşması sonucu Türkiye'nin ünlü güreş develeri doğal serinletme ile rahatlatılıyor.
Kumluca'da hava sıcaklığının 40 dereceyi geçmesiyle beraber Türkiye'nin ünlü güreş develeri doğal serinletme ile rahatlatılıyor. Develerin sahibi Sait Öztürk, evlerini güreş sezonu sonrası özenle besliyor.
5 ayrı güreş devesi ile önümüzdeki güreş sezonunda sahalarda boy gösterecek olan Sait Öztürk'ün Salih Bey kafilesi yaz mevsimi boyunca arpa, burçak, fink ve yonca ile besleniyor.
Hava sıcaklıkların 40 dereceyi aşması nedeniyle güreş develeri
doğal yollarla serinletiliyor. Yedikleri yem ve samanlardan enerji elde eden
develer aldıkları enerjiyi sıcak hava nedeniyle atmakta zorlanıyor. Vücut sıcaklığı
artan develer serpme su ile serinletiliyor.
"Develer Haftanın
İki Günü Yıkanıyorlar"
Konuyla ilgili bilgi veren deve kafilesinin sahibi Sait
Öztürk, "Mart ayından sonra güreşler tamamlanıyor. Devler bu süre içinde
beslenmeye geçiyor. Tüylerini atıyorlar. Havaların da çok ısınması ile birlikte
haftanın bir iki günü serinletiyoruz. Yıkıyoruz. Çünkü malum havalar 40 derece.
Nemle birlikte 45-50 dereceyi buluyor. Hayvanların da serinlemeye ihtiyacı var.
İyi bakılması lazım. Altlarının çok temiz olması lazım. Eylüle kadar böyle
yapacağız. Eylülden sonra tüyleri yeniden çıktıktan sonra bu işlemleri
yapmayacağız" dedi.
Daha önce 3 ayrı güreş devesi olduğunu artık 5 ayrı güreş devesi olduğunu belirten Öztürk, "Bu yıl sahalarda 5 tane havutlu devemizle Salih Bey kafilesi olarak güreşeceğiz. Çanakkale'den aşağı tüm güreşlere davetliyiz. Sağ olsun cemiyetler bizleri sevip sayıp güreşlere davet ediyorlar" diye konuştu.
Sait Öztürk, Türkiye Şampiyonlarından Salih Baron adlı devesinin Türkiye'nin Kırkpınar'ı sayılan Selçuk güreşlerinde derece yapıp birincilik kupası aldığını ve Kumluca ilçesinin gururu olduğunu sözlerine ekledi.
"BİR DEVE GÜNLÜK
100 LİTRE SU İÇİYOR"
Öztürk son olarak, "Develerimiz günlük iki bağ fink ve yonca yiyor. Ayrıca 7-8 kilo yem yiyorlar. Ortalama 100 litre su içiyorlar" ifadelerine yer verdi.
İHA
Antalya, dünya denizcilik sektörünün en büyük yat fuarı olan Yacht Life Boat Show 2025'e ev sahipliği yapıyor.
Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki özel bir kreşte 2 yaşındaki bebek, uyku odasında iki çocuk tarafından darbedildi. Aile, kreşin güvenlik kameralarınca kaydedilen olay nedeniyle şikayetçi oldu.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde şehirlerarası yolcu otobüsünün kırmızı ışıkta yavaşlayan otomobile arkadan çarpması sonucu meydana gelen kazada, otomobil hurdaya dönerken olayda şans eseri yaralanan olmadı.
Antalya'da park halindeki bir aracın arkasından aniden yola çıkan bisikletli çocuğa hafif ticari araç çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yere düşen çocuğun, arka lastiğin altında kalmaktan son anda kurtuldu.
Antalya’da 62 yaşındaki Yusuf Kahriman Manavgat Devlet Hastanesi tuvaletinde ölü olarak bulundu.
Hakkari'de teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak, şehadetinin 13’üncü yılında mezarı başında dualarla anıldı.
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ticari taksi ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada, taksi şoförü ve 2 İngiliz turist yaralandı.
Antalya’nın hayırsever isimlerinden ve Türkiye’nin ilk kadın emniyet müdürlerinden biri olan Saime Konca, 91 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Konca, sevenlerinin dualarıyla Uncalı Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Antalya’nın hayırsever isimlerinden ve Türkiye’nin ilk kadın emniyet müdürlerinden biri olan Saime Konca, 91 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında olduğu 44 ilde bulunan çeşitli özelliklerdeki 552 arsayı açık artırmayla satışa çıkardı.
© Copyright © 2022 Lider Gazete, Sitemizde bulunan yazı, video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilmeden kullanılamaz