Artık yabancılar hesap açabilecek

Muğla'nın turizm potansiyelini değerlendirmek üzere bölgede gerçekleştirilen toplantıda Kültür Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’a iletilen turizmcilerin ve ev sahiplerinin ortak sorunu olan "yabancılara oturum izni verilmiyor" sorununu hemen çözmesi dikkat çekti.

Turizmcilerin ve ev sahiplerinin ortak sorunu olan "yabancılara oturum izni verilmiyor" sorununu ele alan Kültür Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un devreye girmesiyle sorun çözüme kavuştu. Sorunlarını Ersoy’a ileten Muğla bölgesindeki turizmciler, bakanın danışmanına not aldırması ile işin üzerinde durmayacağı gibi bir algıya kapıldıkları, ‘komisyona havale’ edildi algısı oluşturdu. Ancak Ersoy'un hızlı çözüm odaklı yaklaşımı dikkat çekti. Bakan Ersoy'un çözüm odaklı tutumu, ertesi gün toplantıda dile getirilen sorunların çözümü için somut adımlar attı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile yaptığı görüşmeler sonucunda bankaların yabancılara hesap açma konusunda kolaylık sağlaması için gerekli adımlar atıldı. Bankalar Birliği'nin aldığı kararla birlikte, göç idaresi başkanlıklarına da gerekli yazılar gönderildi ve yabancıların bankalarda hesap açmalarına yönelik detaylı bilgilendirme süreci başlatıldığı öğrenildi. Ersoy’a ertesi gün konu sorulduğunda “Evet bu sabah İçişleri Bakanımızla konuştuk. Ve yabancıların bankalarda hesap açabilmesi için gerekli kolaylıklar sağlanıyor. Bankalar Birliği karar aldı. Göç İdaresi Başkanlıklarına da yazı gitti. Hatta nasıl hesap açacaklarını tek tek anlatacaklar” diye yanıtladığı kaydedildi.

 

Genelde yerleşik yaklaşımın “Bakan seçim için geldi, özel kaleme, müdüre havale etti” şeklinde yorumlandığı ancak Ersoy’un sorunu hızla müdahale etmesi Muğlalı turizmcileri şaşırttı. Bu gelişmelerle birlikte, Ersoy'un çözüm odaklı yaklaşımı ve hızlı müdahalesi, sektör temsilcileri ve bölge halkı tarafından takdirle karşılandı.