ARTIK ŞAŞIRMIYORUM

Sağlık Bakanlığı’nın her gün rutin olarak açıkladığı tabloda günlük vaka ve vefat sayılarının günden güne yükselmesi artık beni şaşırtmıyor.

***

Aslında düşme eğilimine geçmesi ve yakın zamanda da günlük vakaların yaz ayları başındaki günlük beş binli rakamlara gerilemesi beklenirken aşıya rağmen tam tersi bir durum ortaya çıkması aslında bir nevi malumun ilanı haline geldiğimizin göstergesi.

***

Bizler bu kadar sorumsuz bir hayat yaşarken, toplum olarak tüm kuralları bir kenara bırakıp virüsün adeta hayatımızdan çıktığı algısına kapılırsak oluşan tabloya da şaşırmamak gerekir.

***

Mesela hep birlikte stadyumlara bir bakalım isterseniz. Güya maçlara stadyum seyirci kapasitesinin yüzde 50’lisi alınacak.

Peki öyle mi?

***

Neredeyse hiçbir stadyumda bu yok ama velev ki öyle diyelim, peki o yüzde 50 seyirci “tezahüratımız daha gür olsun rakip takımı daha fazla etkileyelim” diyerek aynı yere toplanıyor ve başlıyorlar bağırmaya.

***

Peki o kalabalık ortam virüse davetiye değil mi? Hiç kimse “onların hepsi aşılı, stadyumlara aşısız kimseyi almıyorlar” bahanesinin arkasına sığınmasın.

***

Evet hepsi gerçekten aşılı olabilir ama bu durum o insanların taşıyıcı olabileceği gerçeğini asla değiştirmez. Peki ya son dönemlerde yapılan festival, konser ve benzeri etkinlikler…

***

Yani bu yıl daha bu tür etkinlikleri yapmasak neyimiz eksik kalırdı çok merak ediyorum. Mesela Büyükşehir Belediyesi tarafından 30 Ağustos gecesi Cumhuriyet Meydanında organize edilen konser…

***

Binlerce insan hınca hınç meydanı doldurmuş, ne sosyal mesafeye dikkat var ne de maske kuralına uyan.

***

Yahu mübarekler, Allah rahmet eylesin Başkan Muhittin Böcek’in abisi Şadi Böcek bu illet hastalıktan vefat etmiş ve aynı gün gündüz toprağa verilmiş siz neyin kafasını yaşıyorsunuz gerçekten hayretler içerisindeyim.

***

İçinizde yok mu sorumluluk alacak bir babayiğit “Ölüm kol geziyor bu hastalık yeniden tırmanışta, gerekirse konseri online yapalım ama gelecek binlerce insanın günahına girmeyelim. Bu yıl bu etkinlikleri iptal edelim” diyebilecek kimse!

***

Şimdi okullar alıştırma evresiyle başladı. 6 Eylül’de de tüm sınıflarıyla tam gün açılacak. Koca koca insanlar olarak bizler bu şekilde sorumsuz olursak o minicik yavrulardan nasıl sorumluluk içerisinde hareket etmelerini bekleyebiliriz ki?

***

KEŞKE YANILSAM

Allah korusun kötümser tablo çizmek istemem ama hem hala aşı olmayanlar hem de aşı olmasına rağmen tedbiri elden bırakarak sorumsuzluk içerisinde hareket edenler yüzünden yakında yine kabus gibi günler yaşarsak asla şaşırmam… Keşke yanılsam diyeceğim de görünen köyün de kılavuz istemediğini atalarımız yıllar önce bize miras bırakmış…