ARTIK MEZARDA BİLE RAHAT YOK

Çocukluğumda Antalya’ya günlerce yağmur yağardı, ama hiç su baskını filan da olmazdı. Antalya’nın traverten zemini suları sünger gibi çekerdi. Aldığı yoğun göçün de etkisiyle hızla betonlaşan Antalya’da altyapının ihmal edilmesi sonucu artık neredeyse her yağışta su baskınları yaşanmaya başladı. 

***

Her yağışta denizin yanı başındaki caddelerde bile araçlar yollarda kalıyor, evleri, işyerlerini su basıyor. Milyonlarca liralık kayba uğruyorsunuz.  Sonra da bunun adına “afet” diyorsunuz. Bunun adı afet falan değil, bunun adı kötü yönetim. Şehirlerimiz iyi yönetilmediği için alt yapı ihmal edildiği için bu tür sorunlarla karşılaşıyoruz.

***

Bu tür sorunları artık tarihe gömecek vizyon sahibi belediye başkanlarına ihtiyacımızı var. Sadece şehirlerimiz değil mezarlıklarımızda bile gecekondu düzeni var Mezarlıklarıma su basıyor. Kabirler   zarar görüyor. Bundan 3 yıl önce annem vefat ettiğinde onu, Kurşunlu Mezarlığı’nda toprağa vermiştik. Babam vefat ettiğinde annemin yanında toprağa verilmek için yan yana mezar yeri satın almıştı. Yani eşinle yan yana toprağa verilmek istiyorsan önceden yerini satın aman gerekir. 

***

Aynı yastığa baş koyduğun hayat arkadaşınla vefat etikten sona ayrı düşmemenin yolu bu.  Ama altyapı dersen ondan yok. Nitekim rahmetli anneciğimin mezarı mezarlıktaki su baskınından dolayı yıkılmıştı. Ne kadar acı bir olay. Tekrar mezar yaptırmıştık kendisine. Maalesef mezarda bile rahat yok. Çünkü mezarlıklarımız bile alt yapıdan mahrum. Bu şehrin mezarlıklarının da bakıma ihtiyacı var.

***

Kabir ziyaretine gidiyorsun çamur içinde kalıyorsun. Şimdi önümüzde 31 Mart seçimleri var. Zamanını laylaylomlarla geçirenlere değil;  işini layıkıyla yapacak yöneticilere ihtiyacımız var. Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek CHP tarafından tekrar aday gösterildi. Kendisi 1999’da ANAP’tan 1999’da Konyaaltı Belediye Başkanı seçildi. 2002’de CHP’ye geçti. 1999 ile 2019 yılları arasında Konyaaltı Belediye Başkanlığı yaptı. 2019’da ise Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildi. 

***

Ancak Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda kendisinden beklenen performansı sergileyemedi. Altın Portakal  Film Festivali’nin 60'ıncısını bile gerçekleştiremedi. Buna karşılık partisi yine ANAP kökeni Muhittin Böcek’i yine aday gösterdi. AK Parti’nin adayı ise 2009’dan bu yana 3 dönem Kepez’de belediye Başkanlığı yapan Hakan Tütüncü. Kendisi yıllarca AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığı yaptıktan sonra 2009’da Kepez Belediye Başkanlığına seçildi.

***

Gecekondulardan doğan Kepez’i  bir çekim merkezine dönüştürüp nüfus bakımından Antalya’nın en büyük ilçesi haline getirdi. Şimdi de “Antalya’nın Altın Çağı Başlıyor” sloganıyla Büyükşehir Belediye başkanlığına talip oldu. Kendisi genç bir avukat. Üniversiteyi öyle sonradan dışarıdan bitirenlerden de değil. Siyasi çizgisi de iç değişmedi.

***

Öte yandan Hakan Tütüncü’nün Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olması üzerine, AK Parti, Antalya eski il başkanlarından avukat Rıza Sümer’i de Kepez Belediye Başkanlığı’na aday yaptı. Rıza Sümer benim gibi Burdur Bağsaraylı bir ailenin evladı. Tütüncü gibi Rıza Sümer’in de siyasi çizgisi hiç şaşmadı.