ARTIK HANGİSİ OLACAKSA

Aylardır üzerinde durduğumuz belki de en önemli konulardan bir tanesi SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılması düşünülen zam.

***

Seçimlerden sonra memur maaşlarının artması ile çalışan ve emekliler arasında uçurum bir fark ortaya çıkarken piyasayı adeta eline geçiren fırsatçılarında her anı değerlendirmesi özellikle emeklinin maaşının erimesine neden olmuştu.

***

Kamuoyunda oluşturulan serzenişlerden sonra, hele hele yüzde yirmi beş artışın kök maaş zırvalığı ile neredeyse ceplere hiç yansımaması haklı tepkileri de beraberinde getirmişti.

***

Tüm bu gelişmeler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Emeklilerimize karşı duyarsız kalmamız söz konusu bile olamaz. İlgili bakanlarımıza talimat verdim hızlıca çalışma yapacaklar ve gereği yerine getirilecek. Toplumun tüm kesimleri gibi emeklilerimiz de asla enflasyona ezdirilmeyecek" demişti.

***

Bu sözlerden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek çalışmaların başladığını belirten açıklamalar yapmışlardı. Acaba ne zaman çalışma bitecek diye merakla beklenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan yakın zamanda yapılan çalışmaların tamamlanacağını ve emeklilerin de yüzünün güleceği bir rakamın ortaya çıkacağını söyledi.

***

Kamuoyunda oluşan genel beklenti haftaya yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısına kadar bitmesi ve o toplantı sonrası Erdoğan tarafından müjdenin açıklanması. Hadi bakalım inşallah diyelim ama ümit ediyorum ki daha önceki zam artışı gibi ek kök saçmalığına girilmez.

***

Yapılacak işlem net. Artışı ek kök demeden tüm emekliye memura yapılan artış gibi bir artışın yapılması. Ancak artışında maaşlara direkk olarak yansıtılması. Günümüz hayat şartlarında başkasının emekliyi refaha erdirmeyeceği açık ve net.

***

Öyle şu mu olsun, bu mu olsun gibilerini bir tarafa bırakıp artık hangisi olacaksa bir an önce olsun demek en güzeli. Emekli de tam böyle düşünüyor. Yani olsun da hangisi olursa olsun