ARİFE GÜNÜ’NDE MEZARLIKLAR DOLDU

Kurban Bayramı sebebiyle vatandaşlar, Arefe Günü yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. Arefe Günü ve bayram boyunca kent merkezindeki mezarlıklarda, vatandaşın kabir ziyaretlerine yardımcı olmak için din görevlileri hazır bulundu.

Kurban bayramı nedeniyle, vatandaşlar Arefe Günü yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. Şehit aileleri de Arefe Günü’nde kabristan ziyaretlerini gerçekleştirerek şehitlerin kabri başında, dualar etti. Mezarlık girişlerinde görevliler tarafından, ziyaretçilere mezarlara koyulabilmesi için çiçekler dağıtıldı. Vatandaşlar ise dualar okuyup kabir temizliği gerçekleştirdi. Eşini ziyarete gelen Adalet Seçkinler, “Eşimi ziyarete geldim. Hem bayramlaşacağım, hem de dualar okuyacağım. Bütün İslam aleminin de Kurban Bayramı mübarek olsun” dedi.

“ÇOK DUYGUSALIM”

11 yıl önce kaybettiği eşini görmeye gelen Şadiye Orhan tüm İslam aleminin bayramını kutlayarak, “Eşimi 11 yıl önce kaybettim. Şuanda da onunla bayramlaşmaya geldim. Çok duygusalım. Kendimi kötü hissediyorum. Eşime dualar ettim. Bütün İslam aleminin de bayramı kutlu olsun. Hep birlikte nice bayramlarımız olsun” şeklinde konuştu.

ŞEHİTLER UNUTULMADI

Şehit mezarlığını ziyarete gelen ve şehit olan Mehmetçiklere dua eden Hatice Metin, ailelerine baş sağlığı diledi. Metin, “Şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Onları öldürenlerinde elleri kırılsın. Dünyada iyilik yüzü görmesinler. Yazık şurada yatan şehitlerimize. O Mehmetçikleri annelerinden ayırdılar. Günyüzü görmesin, bu meleklerin canlarına kıyanlar. Bütün İslam aleminin de, Kurban Bayramı mübarek olsun. Daha güzel bayramlarımız olsun” ifadelerini kullandı.

ÇİÇEKLER BIRAKILDI

Şehitlik mezarlığını merak ettiği için ziyarete gelen Bera Bişkin, şehit mezarlarına çiçekler bıraktı, Bişkin, “Burada hiçbir yakınım yok sadece şehitlerimizin Mezarlarını merak ettiğim için görmeye geldim. Mehmetçiklerimiz, şehitlik mertebesine ulaşmışlar. Bence bu çok gurur verici, herkes gurur duymalı. Şehitlerimizin ailelerine sağlık ve baş sağlığı diliyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.