“ARADIĞINIZ BAŞKANA ŞU AN ULAŞILAMIYOR”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Büyükşehir’e Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanan Hüseyin Karakuş, yalnızca 2 hafta görevde kalabildi. Muhittin Böcek tarafından, görevden alınan Karakuş, “Bu olay bana değil, Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saygısızlıktır. Bu kararın altında Cansel Çevikol’un parmağı olduğunu düşünüyorum. En geç pazartesi günü mahkemeye başvuracağım” dedi

CHP Antalya İl Kongresi’nden önce verdiği demeçlerde Antalya’nın yanlış yönetildiğini dönemin İl Başkanı Ahmet Kumbul ile Muhittin Böcek’in arasında sorunlar olduğunu ve yanlışlara karşı yumruğunu masaya vurmaya geldiğini belirten mevcut İl Başkanı Nusret Bayar, Karakuş’un görevden alınmasına karşı ne yapacağı merak ediliyor.Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan kaoslar bitmek bilmiyor. Yetki krizi ile başlayan kaosları anbean takip eden Lider Gazete, okuyucularına tüm detayları aktarmıştı. Öncelikle Genel Sekreter Cansel Tuncer Çevikol’un belediyeyi tek başına yönetme arzusuna, Başkanvekili Mehmet Hacıarifoğlu, “dur” demiş, yetkilerini kısıtlamıştı. Bunun ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in hasta yatağındayken imzaladığı söylenilen bir belge ortaya çıkmıştı. O belgeye göre Başkanvekili Hacıarifoğlu görevden alınmış yerine Oktay Başaran ile Büşra Özdemir’in dönüşümlü olarak vekil olacağı yazıyordu. Bu belgenin sahte olduğunu savunan Hacıarifoğlu haklı çıkmıştı. Nitekim İçişleri Bakanlığı da o belgenin geçersiz olduğunu söylemişti.

ÇEVİKOL İLK HAMLEYİ YAPTI

Bu olayların ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığı’na görev yapan Hüseyin Karakuş, belediyeye Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanmıştı. Karakuş’un belediyecilik ile ilgili yazdığı kitap ve başarıları Antalya halkı tarafından takdir ile karşılanmıştı. Karakuş’un atanmasına tepki gösteren Çevikol’un ne yapacağı merak edilirken, Başkan Böcek’in taburcu olmasının ardından ilk hamleyi yapmış görünüyor.

İLK İCRAATI ‘KARAKUŞ’ OLDU

Doktorların en az 3 aylık bir fizik tedavisi önerdiği Başkan Böcek, geçtiğimiz gün belediyeye gelerek hastalık izninden döndüğünü belgeleyen bir dilekçeyi Antalya Valiliğine gönderdi. İlk iş olarak Genel Sekreter Çevikol’a geniş yetkilerini vermek oldu. Daha sonra ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla atanan Hüseyin Karakuş’u Genel Sekreter Yardımcısı görevinden alıp, Özel Kalem’in emrine verdi. Bu kararlar CHP tabanını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu derinden üzdü.

YUMRUĞUNU MASAYA VURACAK MI?

Geçtiğimiz CHP Antalya İl Kongresi’nde adaylık sürecinde verdiği demeçlerle gündem olan mevcut Başkan Nusret Bayar’ın ne yapacağı merak konusu oldu. Bayar, geçmişte, “Ahmet Kumbul ve Muhittin Böcek arasında bazı sorunlar yaşanıyor. Parti tabanı da bu sorunlardan bir hayli etkileniyor. Bir il başkanı gerektiğinde masaya yumruğunu vurmalı. Ben bu yüzden aday oldum. Yumruğumu masaya vurmaya geldi.” ifadelerini kullanmıştı. CHP tabanı ve CHP Genel Merkezi’ndeki bazı kaynaklar, Karakuş’un görevden alınmasını Kılıçdaroğlu’na saygısızlık olarak değerlendirdi. CHP İl Başkanı masaya yumruğunu vurabilecek mi? Hep birlikte göreceğiz. Öte yandan telefonla aradığımız Nusret Bayar, bütün çağrılarımıza rağmen cevap vermedi.

 KILIÇDAROĞLU’NA SAYGISIZLIK

Görevden alınıp Özel Kalemi’n emrine verilen Hüseyin Karakuş ise gazetemize çok özel açıklamalarda bulundu. Karakuş, “Bu görevden alma olayı çok ilginç. Bu işte Cansel Tuncer Çevikol’un parmağının olduğunu düşünüyorum. Ben CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun isteğiyle bu göreve geldim. Bu olay bana değil, Kemal Kılıçdaroğlu’na saygısızlıktır. Hukuki anlamda hakkımı arayacağım. CHP Genel Merkezi ile konuştum. Onlar da bana destek veriyor. En geç pazartesi günü dava açacağım” dedi.

“BÖCEK BENİMLE GÖRÜŞMEDİ”

Karakuş, Başkan Böcek’in sadece bir kere belediyeye geldiğini söyledi. Karakuş, “Muhittin Bey sadece bir kere belediyeye geldi. Sonraki gün gelmedi. Bugün gelir mi bilmiyorum? Geldiği gün ise benimle görüşmek istemedi. Makam odasında bir süre durdu. Mehmet Hacırarifoğlu ve Cansel Çevikol dışında kimseyi kabul etmedi. Zaten odası kilitliydi” diye konuştu.

 BAYAR BÖCEK’E ULAŞAMIYOR

Diğer yandan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin ve Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, farklı mecralarda konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar

NUSRET BAYAR

"Belediye kurumsal bir yapıdır ve belediyeyi meclis ve başkanı yönetir. Bu atamalar başkanın uhdesindedir. Önceden vekalet eden arkadaşımız öyle bir tasarruf yaptı, başkanımız böyle bir tasarruf yaptı. Daha göreve gelir gelmez böyle bir atama şık olmamıştır. Sonuçta başkanın tasarrufundadır ama örgütlerin tepkileri var, o tepkiyi dile getirdim. Başkanı telefonla aradım, ulaşamadım, WhatsApp'tan aradım ulaşamadım"

HASAN ŞAHİN

"Başkanımızın görevine dönmüş olması, sağlığına kavuşmuş olması bizlerin temel sevinç kaynağı ama bu süreçte emek veren hem genel merkezin, hem partililerimizin atamasını sevindiği bir beyefendidir. Hüseyin Karakuş. Konusunda deneyimli liyakat sahibi. Bu görevden alınması bizleri üzdü. Umarım düzeltilecektir ya da başkanın takdiridir. Neden görevden aldığını bilmiyorum. Başkanım Böcek ile görüşemedik. Neden aldığı konusunda açıklama yapacaktır diye düşünüyorum."

ÜMİT UYSAL

"İl, ilçe başkanı tutum ve değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaştı. Nihayetinde bağlayıcılığı olan belediye başkanının tasarrufu. Hukuki geçerliliği olan bu. Siyaset temsilcilerinin kendi ifadelerini dile getirmesi doğal. Bir üye olarak ben siyaset temsilcilerinin açıklamalarının dışında onların aksine ifade etmem mümkün değil. Seçilene kadar siyaset hakim kararlara. Seçildikten sonra belediye başkanının yetkisinde. Olumlu olumsuz bir şey diyemem. Ben de bir belediye başkanıyım. Yapacağım değerlendirme ne söylersem yanlış anlaşılmaya elverişli. Sürece katkıda bulunmuş olmam. Bir tarafta siyasetçi, diğer tarafta belediye başkanı var. Bir yorum yapmak istemiyorum."

Faruk ÇELİK, Mahsum ALTAŞ