ARAÇ FİYATLARINDA FIRSATÇILIK DÖNEMİ

Araç fiyatları her geçen gün katlanarak artmaya devam ediyor. Döviz kurundaki dalgalanmaların yanı sıra galericilerin de araç fiyatlarının artışında rolü olduğunu söyleyen AKKON Antalya İl Başkanı Vural Bilgili kendilerine araç satılmadığını açıkladı.

Özge TOPTAŞ, Rabia DEMİROK

Döviz kurlarında yaşanan gelişmeler, araç fiyatlarını artırmaya devam ediyor. Galericiler, yükselen kurlar neticesinde artık haftalık olarak fiyatlarını güncelliyor. Araç Kiralamacıları Konfederasyonu (AKKON) Antalya İl Başkanı Vural Bilgili, artan fiyatların döviz kurundaki dalgalanmalardan kaynaklanmadığını ancak galericilerin bunu fırsat bilerek fiyatlarda arttırmaya gittiğini belirtti.

UÇUK RAKAMLARDA ZAM

Araç fiyatlarına gelen zamların fırsatçı galericilerden kaynaklandığını açıklayan AKKON İl Başkanı Vural Bilgili, “Araç fiyatlarına çok kısa bir dönemde çok uçuk rakamlarda zam geldi. AKKON olarak bunun nedeni, Türkiye genelindeki fırsatçı galericilerden kaynaklanıyor. Rent a car esnafı olarak, fırsatçı galericilerin bayisine gidiyoruz ama bayilerde araç yok. Kesinlikle bize araç satmıyorlar. Ama görüyoruz ki Antalya’da üç beş tane fırsatçı galericiye araç veriyorlar. Bu galericilere gittiğimizde de, “Şu an araç yok. Yılbaşından sonra zam gelecek, o yüzden stok yapıyoruz” diyorlar. 2019’da 72 bin liraya aldığımız aracı, şu anda 300 bin liraya alamıyoruz” diye konuştu.

DIŞ GÜÇLERİN BASKISI YOK

Gelen zamların Dolar’la veya dış güçlerle ilgili bir durum olmadığını belirten Başkan Bilgili, “Sanayiye gidiyoruz, orada çok uçuk rakamlarla araç tamiri ve bakımlarına da gelen zamların hiçbir şekilde bunun Dolar’la veya dış güçlerin baskısıyla olan bir şey değildir. Biz ülke olarak fırsatçı olmuşuz. Bizim AKKON olarak 3 bin 890 tane Türkiye genelinde üyemiz var. Esnaflarımızla sosyal medya hesapları üzerinden konuşuyoruz ve kesinlikle bu fiyatlara araç almak istemiyoruz. Para kazanmayı geçtik biz, zarar etmeyelim diyoruz. Elimizdeki 2020-2021 model araçları satıp, 2013-2014model araç alıyoruz. Bu da müşterilerimize gerçek anlamda can güvenliğinin riske girmesi demektir” ifadelerini kullandı.