ARABESK GECELER

Alt tarafta yer alan takımların son 2 haftayı kazançlı geçirmesiyle tehlikeli bölgeye yaklaşan Antalyaspor ile Sivasspor için bu karşılaşmanın önemi bir kat daha arttı. Antalyaspor, bir an önce alt sıralar ile bağını koparmak, Sivasspor ise o bölgeye hiç yanaşmamak adına sahaya çıktı.

Maç öncesi disk jokeyin karmaşık ruh halinden olsa gerek önce rock, sonrasında ise arabesk müziğin çalışmasıyla birlikte düşen temponun aksine Kırmızı-Beyazlılar mücadeleye fırtına gibi başladı. İlk 10 dakikada rakibi yarı sahaya hapseden Antalyaspor, 9. dakikada önce Doğukan Sinik, sonra ise Güray Vural ile gole oldukça yaklaştı.

Rakibe ilk yarı boyunca pozisyon şansı vermeyen Antalyaspor'un ateşini yükselten son haftaların yıldızı Fernando Lucas Martins oldu. Takımlar soyunma odasına gitmeye hazırlanırken kazanılan serbest vuruşta harika bir gole imza koyan Fernando, Karagümrük ve Yeni Malatyaspor'un ardından Sivasspor'un kilidini de açan isim oldu.

İkinci yarıda skor avantajıyla oyunu rolantiye alan Antalyaspor, rakibine de pozisyon şansı vermedi. 70'e kadar ikinci yarı itibariyle kısır geçen mücadeleyi hareketlendiren ise Gradel'in pasında Henrique oldu. Bir anda kaleci Boffin ile karşı karşıya kalan Brezilyalı, Belçikalı eldivenin bakışları arasında topu direğin yanından dışarı atarken, maç boyunca Kırmızı-Beyazlı kaledeki en tehlikeli pozisyonun kahramanı oldu.

Maçın başından sonuna kadar 3 puanı hak eden, skor tek farklı olsa da rahat bir galibiyet alan Antalyaspor için alınan galibiyet gelecek haftaları çok daha fazla etkileyecek. Düşme hattının en üst sırasında yer alan Göztepe ile fark 8 puana kadar çıktı.

Alınan altın değerindeki 3 puan, Antalyaspor'un alt sıralardaki bağını büyük ölçüde kopardı. Sivasspor için ise maçın başında ve devre arasında çalınan arabesk müziğin daha çok dinleneceği bir dönem açıldı.