Araba tutkunları festivalde buluştu

Kepez Belediyesi’nin düzenlediği klasik, modifiye, motor, offroad, drift araçlarının hepsinin bir arada bulunduğu Türkiye’nin ilk festivali olan Antalya Otomobil Festivali, Dokumapark’ta kapılarını otomobil severlere açtı. Festivale 29 ilden Bin 500 araç katıldı.

Antalya Otomobil Festivali, Dokumapark etkinlik alanında gerçekleştirildi. Kepez Belediyesi’nin düzenlediği klasik, modifiye, motor, offroad, drift araçlarının hepsinin bir arada bulunduğu Türkiye’nin ilk festivali olan Antalya Otomobil Festivali, tutkunları buluşturdu. Sabahın erken saatlerinde Dokumapark’ta etkinlik alanına gelen binlerce tutkun, sergilenen araçları inceledi, fotoğraflarla da anı ölümsüzleştirdi.  Festivalde klasik ve modifiye araçlar sergisi, offroad etkinlikleri, motor showlar gerçekleştirildi. Festivale ünlü drift araç pilotları ve fenomenler de katıldı. Kepez Belediyesi’nin düzenlediği festivale Türkiye’nin dört bir tarafından katılım sağlandı. Dokumapark etkinlik alanı ziyaretçilerle doldu taştı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, yoğun ilgi gören  Antalya Otomobil Festivali’ni AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin ile beraber gezdi. Festivale katılan klasik, modifiye, motor, offroad, drift araçlarını inceledi. Festivale katılanlarla sohbet etti. Başkan Tütüncü, ünlü modifiyeci Ünal Turan’ın kullandığı otomobile bindi. 


“OTOMOBİLE DAİR NE VARSA HEPSİ BU FESTİVALDE”

Antalya Otomobil Festivali’nin tutkunları bir araya getirdiğini belirten Başkan Tütüncü, “Antalya’da harika bir gün yaşanıyor. Antalya’da otomobiller var arabalar var. Antalya Araba Müzesi’ni açtık. Çok önemli bir adımdı ve Antalya Otomobil Festivali’ni gerçekleştiriyoruz. Dokuma Park’ın arkasında 100 bin metrekarelik etkinlik alanının içerisinde otomobil sporuna dair ne varsa burada temsil ediliyor. Aynı şekilde driftler, tunningciler, modifiyeciler, nostaljik otomobilciler, offroadcılar yani otomobil sporuna dair otomobile dair ne varsa hepsi bu festivalde. Bu festivalde 100 binlerce genç ile birlikte olmak, otomobil tutkusunu derinden yaşayan gençlerle birlikte olmak onlarla sevgi ve saygı üreten bir toplum oluşturmaya dönük adımlar atmak son derece mutluluk verici” şeklinde konuştu.


Başkan Tütüncü sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sevgili hemşehrilerimizle, çılgın gençlerle birlikteyiz. Onların tutkuları etrafında otomobil ve araba sevdası etrafında Hemşehrilerimizle birlikte olmak işte burası şahane. Az önce gençlerden bir tanesi kalabalığı selamlarken şöyle bir cümle kurdu; “Başkanım bunların hepsi hikaye, biz sizi görmeye geldik. Evet otomobillerin hepsi hikaye, bu etkinliklerin hepsi hikaye biz birlikte olmaya kalpleri birleştirmeye, gönülleri birleştirmeye geldik. Otomobil sevdası, araba sevdası bu güzel tutkular gençlerin değişik heyecanı işte bunlar bizim bir araya gelmemize vesile olma noktasında önemli. Onun ötesinde de bir anlamı yok. Ama güzel, keyifli bir vakti paylaşıyoruz. Araba müzemizde de Türkiye’nin hem sanayi tarihinin hem de şehrin tarihine göz atıyoruz. Sözün özü bugün 7’den 77’ye sevgi üreten bir etkinlik çerçevesinde otomobiller merkezinde bambaşka bir heyecanı yaşıyoruz.”


“FESTİVAL TAHMİN ETTİĞİMİZDEN DAHA GÜZEL”

Festival alanına gelen otomobil tutkunu Oğuzhan Katmerci, “Festival çok güzel ama çok kalabalık, biz bu kadar kalabalık beklemiyorduk. Arabaları ilerletemiyoruz bile. Ama geldiğimize değdi diyebiliriz. Rahat bir şekilde drift atacağım, ceza yok, polis korkusu yok. Çok çeşit araba, değişik zevklerde dizayn edilmiş bir sürü otomobil hepsini ayrı ayrı sürmek istiyorum” ifadelerini kullandı.


Festival’e Mersin Anamur’dan katılan otomobil tutkunu Sadık Şahin, Başkan Hakan Tütüncü’ye Festival için teşekkür ederek, “Festival beklediğimden daha güzel, daha kalabalık. Bu kadar kalabalık olacağını düşünmüyordum. Bebeğinden yaşlısına herkes burada. Başkanımız da bizleri hiçbir zaman unutmuyor, unutturmuyor. Bizler burada hiç beklemediğimiz atmosferle karşılaştık. Her şey tahmin ettiğimizden daha güzeldi” dedi.