ARABA SEVDASI

Aman yanlış anlamayın, bugün size Recaizade Mahmut Ekrem’in yazdığı ve Türk Edebiyat tarihinin dönüm noktası olarak kabul edilen ünlü romandan bahsetmeyeceğim. Biz Türklerin yerli otomobil sevdasından bahsedeceğim. Aslında Kayahan’ın dediği gibi “bizimki bir aşk hikayesi.” Ama bu sefer hikayenin sonu mutlu son ile bitiyor. İlk yerli ve milli otomobilimiz TOGG tüm engelleri aşarak 29 Ekim 2022 tarihinde ilk TOGG üretim bandından "Anadolu Kırmızısı" rengiyle indi. Aslında bu büyük başarı hikayesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2017 TOBB genel kurulunda iş adamlarına seslenerek en büyük hayalinin yerli otomobil olduğunu dile getirmesi ve bazı iş adamlarının bu meseleye ön ayak olması gerektiğini ifade etmesiyle başladı.

TOGG’A KAVUŞTUK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu çağrısına 1 değil 2 değil tam 5 şirket Anadolu Grubu, BMC Otomobil, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Grubu yanıt verdi. 5 babayiğit yerli otomobilin üretimi için ilk adımları 2017’de atmaya başladı. Sonradan TOBB da babayiğitler arasına katıldı ve Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu yani sıkça duyduğumuz ismiyle TOGG kurulmuş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye yıllardır hasret çektiği yerli otomobili olan TOGG’a kavuştu.

OTOMOBİL SANAYİSİNİN GEÇMİŞİ

Gelin biraz da Türk otomobil sanayiinin tarihsel geçmişine bakalım. Ülkemizde ilk otomobil girişimi 1929 yılında Ford’un İstanbul serbest bölgesinde montaj hattı kurmasıyla başladı.

1954 yılında tarım alanlarında kullanılan araçların üretilmesi için Tuzla Jeep Fabrikası kuruldu. Böylece Türkiye’de ilk otomobil sanayii Tuzla’da kurulmuş oldu. 1958 yılından itibaren Fuldamobil lisansı ile İlk Türk otomobili Nobel 200 üretildi. 

1959 yılında Ford Motor Company ve Koç Grubu ortaklığı ile kuruldu.

1962 yılında OYAK tarafından kamyon ve otobüs üretimi için Türk Otomotiv Endüstrileri A.Ş. kuruldu.

Türkler o zamanlar da yerli ve milli otomobil yapmanın hayaliyle yanıp tutuşuyorlardı. Nitekim Eskişehir Motor fabrikasında görevli 24 mühendis bir araya gelerek tamamen yerli bir otomobil üretmek için yola çıktılar.  Sadece 130 günde 24 mühendis Eskişehir’de daha sonra TÜLOMDAŞ Fabrikası olacak bir atölyede bir atölyede 4 otomobil üretmeyi başardılar. 29 Ekim 1961 yılında ilk kez halk önüne çıkacağı için de otomobiller DEVRİM adını verdiler. Devrim o gün Cumhurbaşkanı Cemal Gürsel’in beğenisine sunuldu. Ancak ne olduysa işte orada oldu. Türkün yerli ve milli otomobil üretmesine tahammül edemeyen karanlık bir güç devreye girdi ve Türk Mühendisler tarafından kısıtlı milli imkanlarla başarılan Devrim otomobili seri üretime geçilmeden tarih oldu. 1968 yılında ikinci yerli otomobil markamız “Zafer” de daha tanıtım aşamasında baskılar nedeniyle üretimine başlanmadan tarih oldu.

Türkiye’de seri olarak ilk 1966 yılında Otosan tarafından Anadol üretildi. İstanbul’da monte edilen Anadol’un şasi, motor ve şanzımanı Ford’dan alınmıştı. Anadol’un üretimi devam ederken aynı yıllarda TOFAŞ kuruldu. 1971 yılında TOFAŞ tarafından İtalyan Fiat markası lisansı ile Murat 124 üretilmeye başlandı. Ardından da OYAK tarafından Bursa’da Fransız Renault Fabrikası kuruldu.

KARARLI DURUŞ LİDERLİĞE GÖTÜRÜYOR

Biz Türklerin araba sevdasını özetlemeye çalıştım. Birçok önemli girişimi yer darlığından atlamak zorunda kaldım. Yerli ve milli marka çabalarımız her seferinde bir karanlık el tarafından durduruldu. Ancak bu sefer TOGG her türlü engelleme çabalarına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ının kararlı duruşu sayesinde seri üretime ulaştı. Dünya liderleri arasında yer alabilme yolunda hızla ilerliyor.