ARABA MÜZESİ KAPILARINI AÇTI

Kepez Belediyesi’nin heyecanla beklenen “Araba Müzesi” 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda kapılarını ziyaretçilere araladı.

Fatma ARSLAN/Özge TOPTAŞ

Kepez Belediyesince, eski Dokuma Fabrikası'ndaki pamuk ambarını yaklaşık 7 yıl süren çalışmalarla restore ederek oluşturulan müzede, 70 klasik araç sergilenmeye başladı.  Devrim otomobilinin replikası ile Anadol otomobilinden eski otobüs, taksiler, makam otomobili ve tarım araçlarına kadar görenleri zaman yolculuğuna çıkaran müzede,  siyaset, sinema, havacılık alanında Türk tarihine izler bırakan araçlar da yer aldı. Araç müzesini gezen büyükler geçmişe giderken, gençler ise eski araçları yakından görme fırsatı buldu. Resmi açılışı önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek Araç Müzesi’nin kapıları Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tarafından açıldı.

Tütüncü, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar, Kepez Muhtarlar Dernek Başkanı Feyzullah Büyükkeleş, meclis üyeleri ve vatandaşlarla beraber müzeyi gezdi. 

“TÜRKİYE’DE EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR MÜZE”

Hakan Tütüncü, burada yaptığı konuşmada, her milli bayramı yeni bir eserle karşılama alışkanlığını devam ettirdiklerini dile getirdi. Tütüncü, “Bu bizim için bir gelenek oldu. Antalya Araba Müzesi bugün açıldı. Dile kolay kocaman bir ekibin tam 7 yıllık bir emeğinin ürünü olan bir eserin kapılarını açtık bugün. Tabii burası Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir müzedir. Türkiye’de çok araba müzesi var. Dünyada da araba müzesi var. Araba müzeleri genel itibarıyla otomobillerin tarihlerini anlatırlar. Dolayısı ile batı eksenli müzelerdir. Ama biz otomobiller üzerinden şehrin hatıralarına uzanmak istedik. Otomobiller üzerinden bir sosyal tarih okuması yapalım istedik. Mahalle hayatımızı, sanayi tarihimizin dönemlerini ve bizi derinden etkileyen hadiseleri otomobiller üzerinden tekrar yaşayalım istedik. İnanıyorum ki bu müze yakın zamanda Antalya’ya gelen yerli ve yabancı misafirlerin ilk duraklarından biri olacak kadar nitelikli bir eser haline gelecek. Hem Antalya’ya bir cazibe, hem de belediyemize muhteşem bir değer kazandırmış olduk” diye konuştu.

“EN YENİSİ 25, EN ESKİSİ 65 YAŞINDA”

Müzedeki araçlara ilişkin de bilgi veren Tütüncü, “Müzede en yenisi 25 yaşında olan en eskisi 65 yaşında olan tam 70 ayrı aracımız var. Bununla birlikte 4 adet Türk sanayii tarihine ışık tutacak özgün eser var. İlk Türk uçağı olan VECİHİ K-VI’nın gerçeğe en yakın tek replikası burada yer alıyor. Nuri Demirdağ’ın ürettiği ilk Türk yolcu uçağı Nu.D-38, İstanbul Metrosu’nun orijinal vagonları ve Devrim otomobilinin replikası burada bulunuyor” dedi.