ARABA FİYATINA TESPİH

Antalya’nın tek yerli tespihçisi olan Mustafa Tezcan’ın işletmesinde bulunan ve vitrininde sergilediği 5 kilogramlık tespih görenler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor. Özellikle turistlerin daha çok ilgisini çektiğini söyleyen Tezcan, tespihin fiyatının ise 50 bin lira olduğunu belirtti

Antalya’nın Korkuteli ilçesinden olan ve çocukluk yıllarındaki merak sonrasında bu günlere kadar tespihçilik ile uğraşan kentin tek yerli tespihçisi Mustafa Tezcan(32), 18 yıldan beri bu meslekle uğraştığını söyledi. Bu mesleği sadece ticaret olarak değil severek yaptığını ifade eden Tezcan, bu mesleği ailesi sever gibi yaptığını vurguladı.Akdeniz Bölgesi’nin en büyük tespihçilerinden biri olduğunu ve vitrininde sergilediği 5 kilogramlık ateş kehribarı tespihin herkes tarafından yaptırılabilecek bir şey olmadığını iddia eden Tezcan, “Özel istek üzerine yapılan bu tespih Türkiye’deki ikinci büyük tespihtir. Ayrıca bir neredeyse bir araba fiyatında diyebiliriz. Bu tespih özelliği siyah görünürken, içine gün ışığı vb. bir ışık tutulduğu zaman kırmızı rengini almaktadır. Bu tespih yaklaşık habbe tanesi 200 gram geliyor.  Komple tespih ise 5 kilograma denk geliyor. Boyunu söyleyecek olursak da 1 metre 50 santimetredir.  Bu tespihin şu anki güncel fiyatı 50 bin TL’dir” diye konuştu.

TURİSTLERİN İLGİ ODAĞI OLDU

Bu tespihin Antalya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çektiğinden bahseden Mustafa Tezcan, genellik görenlerin bununla fotoğraf çekinmek istediklerinden bahsetti. Tespihin özellikle son zamanlarda epeyce bir ilgi çektiğinin altını çizen Tezcan, “Sosyal medya hesaplarımızdan da takip edenler görecektir. Geçtiğimiz günlerde işletmemize uğrayan siyahi bir turist tespih ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Turistlerin yanı sıra yerli vatandaşlarımızın da dikkatini çeken bir tespih bu” diyerek işletmesinde bu dikkat çekici tespih dışında 20 bin kadar tespih bulunduğunu da sözlerine ekledi.

ÖNEMLİ ŞAHSİYETLERİN TESPİHÇİSİ

Birçok çeşit ve değerli tespihleri işletmesinde bulundurduğunu vurgulayan Mustafa Tezcan, hiçbir şekilde imitasyon ve ucuz tespihlerin ticaretini yapmadığından bahsetti. Bu özel yapım tespihlerin belediye başkanlarından, valilere, emniyet müdürlerine, sporculara hatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi birçok önemli şahsiyete de ulaştığını cümlelerine ekleyen Tezcan, “Akdeniz Bölgesi’nde erkeğe takıyı yakıştıran ve tercih edilen bir markayız. Tespih bana göre; doğa tanesidir. Erkeğin bir aksesuarı ve aynı zamanda erkeğin elinde olduğu zaman sallamak için değil de çektiği zaman bir ağırlık sembolüdür. Tespih efendiliği sembolü,  sabrın taneleridir” dedi.

Ahmet ARĞILLI