"APTALCA BİR PENALTI"

Antalyaspor, Giresunspor karşısında bu sezonun ilk deplasman galibiyetini alırken, maça Ruud Boffin'in son dakikada sebep olduğu penaltı damgasını vurdu. Teknik Sorumlu Alfons Groenendijk maç sonunda konuyla ilgili olarak, "Aptalca bir penaltı yaptırdı" yorumunda bulunurken, tercümanın, "saçmasapan" diye çevirmesi de dikkat çekti.

Süper Lig'in 11. haftasının kapanış maçında Giresunspor'u devirerek, Nuri Şahin önderliğindeki ilk galibiyetini alan Antalyaspor'da Belçikalı kaleci Ruud Boffin'in sebep olduğu penaltı geceye damga vurdu. Son dakikalarda topu kontrol etmesinin ardından rakibine omzuyla vurarak penaltıya neden olan deneyimli eldiven, hem taraftar hem de Alfons Groenendijk'in tepkisine neden oldu. Penaltı atışının gole çevrilmesiyle birlikte son dakikalara stresli giren Kırmızı-Beyazlılar adına konuşan Teknik Sorumlu Alfons Groenendijk, "Aptalca bir penaltı yaptırdı" yorumunda bulunurken, tercümanın, "saçmasapan" diye çevirmesi de dikkat çekti. Yaratılan penaltı sebebiyle son dakikalara stresli girdiklerini söyleyen Hollandalı teknik adam, "Maçın son dakikalarında kolay bir galibiyet aldık gözüyle bakarken kalecimiz tecrübesine yakışmayacak bir şekilde penaltına neden oldu. Son dakikalarda bu penaltıdan dolayı sıkıntı yaşadık ve 2-1 bitti" sözlerine yer verdi.

GOLLER RAHATLATTI

Giresunspor'un maça daha iyi başladığına dikkat çeken Groenendijk, "Öndeki hareketsizliğimizden kaynaklanan bazı sorunlar dolayısıyla rakibe daha çok top verdik. İlk yirmi dakika rakip bizden üstün oynadı. Bu bahsedilen periyotta gol yemediğimiz için memnunuz çünkü dediğim gibi rakip bizi baskı altına aldı. Tam bunaldığımız zamanlarda kontradan attığımız gol aslında dakika olarak çok önemliydi. İkinci yarıda yine rakibin bizim baskı altına aldığı dakikalarda Fredy’nin yine kontra ataktan attığı güzel bir gol aslında genel anlamda rahatlamamızı sağladı. Daha çok skor üretebilirdik. Kolay fırsatları harcadık" ifadelerine yer verdi.

YAKLAŞIK 7 AY SONRA KAZANDI

Antalyaspor, Giresun deplasmanından 3 puan çıkararak uzun bir hasretine de son verdi. Son dış saha galibiyetini 4 Nisan 2021 tarihinde alan Kırmızı-Beyazlılar, yaklaşık 7 ay sonra deplasmanda güldü. Geçen sezonun ikinci yarısında Kayserispor'u deplasmanda deviren Akrep, bu sezonun da ilk dış saha galibiyetini almış oldu.

62 DAKİKA FUTBOL OYNANDI

Giresunspor - Antalyaspor mücadelesi nefes keserken, iki takımın ortaya koyduğu futbol, bu sezonun da önüne geçen karşılaşmalarından birisi oldu. Top, 62 dakika 38 saniye oyunda kalırken, bu alanda Süper Lig'de bu sezonun en çok topla oynanan ikinci karşılaşması olmayı başardı. Ayrıca Antalyaspor da 90 dakika boyunca 125 kilometre mesafe kat ederek, bu alanda sezon rekorunu kırdı. Suat Arslanboğa da 11.3 kilometre koşarak, haftanın en çok koşan hakemi oldu.

2 FUTBOLCUYU KAYBETTİ

ntalyaspor, Giresunspor karşısında uzun süre sonra deplasmanda kazanırken, iki futbolcusunu birden kaybetti. Kırmızı-Beyazlılarda oyuna sonradan giren ve sakatlanarak saha kenarına gelen Haji Wright’ın yanı sıra sarı kart görerek cezalı duruma düşen Naldo, hafta sonu forma giyemeyecek. Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, her iki futbolcudan da Altay karşısında yararlanamayacak.