ANTÇEV’DEN KİBYRA ANTİK KENTİ'NE GEZİ

Antalya Çağdaş Eğitim ve Kültür Vakfı (ANTÇEV) üyeleri, Burdur'un Gölhisar ilçe ovasının batı yamacındaki 'Gladyatörler Şehri' olarak bilinen 2300 yıllık Antik Kibyra Kenti'ne yolculuk yaptı.

ANTÇEV yöneticilerinin düzenlediği ve Osman Kesmen'in rehberliğinde gerçekleşen kültürel gezide ilk durak Türkiye'nin Maldivleri Salda Gölü oldu. Dünyanın en derin, en berrak gölü olarak bilinen Salda Gölü'nün büyüleyen görüntüsü karşısında fotoğraf molası veren grup, daha sonra Kibyra Antik Kenti'ne geçti.

2006 yılında başlatılan arkeolojik kazılarla tarihe ışık tutan, arkeoloji kaynaklarında 30 bini aşkın piyade ve 2 binin üzerinde atlı askeri birliği bulunan, militarist karakteriyle öne Kibyra, ANTÇEV üyelerini hayran bıraktı.

Kibyra Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı ve Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Şükrü Özüdoğru, arkeolog Semagül Yalçın, ANTÇEV üyelerine antik kent hakkında bilgi verdi. Roma İmparatorluğu'nun Anadolu'da tek anlaşma yaptığı kentin Kibyra olduğuna vurgu yapıldı.

DHA