ANTBİRLİK’DEN BEYAZ ALTINA REKOR FARK

Antbirlik, Antalyalı pamuk üreticisini müjde yağmuruna tuttu. Başkanı Yavuz, önce 30 kuruş ardından 70 kuruş kar payı farkı dağıttığı çiftçiye 50 kuruş daha kar payı fark pirimi vereceklerini açıkladı. Antbirlik aynı sezonda üç kez toplamda 1 lira 50 kuruş kar fark pirimi ödeyerek rekora imza attı.

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Antbirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yavuz, 2020 Ekim ayında 30 kuruş Aralık ayında 70 kuruş kar payı fark pirimi verdiği pamuk üreticine 2021’de 50 kuruşluk kar payı fark pirimi vereceklerini müjdeledi. Böylece bir kilo pamuğun fiyatı, 1 lira 20 kuruşluk devlet desteği ile 7 lira 20 kuruşa çıktı.

ÜRETİMİ ARTIRIP ÇİFTÇİYİ DESTEKLEMEK ŞART

Antalyalı çiftçiyi ayakta tutmak için; pamuk üretimini arttırıp diğer ürün çeşitlerini de desteklediklerini ifade eden Başka Yavuz, Antbirlik olarak binlerce çiftçiye hizmet verdiklerini ve tek dertlerinin daha geniş daha çeşitli tarım olduğunu vurguladı.

PAYLAŞIMCIYIZ

2020 sezonu için pamuğun kilosunu 4 lira 50 kuruş olarak belirlediklerini, 15 gün içinde 30 kuruş kar payı farkı verdiklerini ifade eden Yavuz, “Dünya da pamuk piyasası arttıkça biz de elde ettiğimiz kazancımızı çiftçimizle paylaşıyoruz, Çiftçimize Aralık ayında 70 kuruş şimdi de 50 kuruş daha kar payı farkı açıkladık. Bu farkı, Nisan ayında çiftçimize ödeyeceğiz” dedi.

NİTELİKLİ PLANLAR YAPIYORUZ

İlçelerin, şehrin ve ülkemizin kalkınması için tarım çiftçimizin her alanda üretim yapmasının mecburi olduğunu belirten Yavuz, nitelikli planlarla üreten, üretileni işleyen ve pazarlayan bir sistem kurduklarını açıkladı.

YATIRIMLARA İHTİYAÇ VAR

Antbirlik’in tarım alanında 68 yıllık deneyime sahip olduğunu belirten Başkan Yavuz, “Çiftçimiz zengin, verimli toprağa ve bu toprağı işleyecek donanıma sahip. Bu serveti her alanda üretime dönüştürmeliyiz. Tüm plan ve projelerimiz bu yönde” diye konuştu,

3 YILDA 150 MİLYONLUK YATIRIM

Başkan Yavuz, tarımın, çiftçinin müthiş bir gücü olduğunu bu gücü üretime, yatırıma ve ekonomiye dönüştürmek için, 3yılda mısır, buğday, narenciye, susam, zeytin ve pamuk gibi birçok tarım üreticine 150 milyonluk yatırım yaptıklarına dikkat çekti.

BİN 500 KİŞİLİK DEV İSTİHDAM

2023 yılında hizmete girecek ve bin 500 kişinin istihdam edileceği 250 milyonluk yatırımların tüm hızıyla sürdüğünü belirten Başkan Yavuz, “Pandemi bizi yavaşlattı. Fakat durdurmadı. Güneş enerji ihalemiz bitti. 5 üniteli meyve suyu, salça ve zeytinyağı tesisleri için son aşamadayız. Bu yatırımları 2023’e yetiştireceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ