Antalyaspor uzatmalarda güldü

Akdeniz derbisinde Adana Demirspor’u ağırlayan Antalyaspor, çok kritik bir 3 puanı hanesine yazdırdı. 90+8’inci dakikada Samudio ile 2-1’lik skoru yakalayan Akrep, çok kritik 3 puanı hanesine yazdırdı.

Milli aranın ardından Akdeniz derbisinde Adana Demirspor’u ağırlayan Antalyaspor, kritik 3 puanı hanesine yazdırdı. Ligin dibinde yer alan rakibine karşı oyun üstünlüğü kuramayan Akrep, buna karşın sahadan 2-1 galip ayrılarak kritik virajı kayıpsız geçti. Kırmızı-Beyazlılara 3 puanı getiren goller 50’nci dakikada Sam Larsson ve 90+8’inci dakikada Samudio’dan geldi. Bu sonucun ardından Antalyaspor 7 puana ulaşırken, Adana Demirspor 1 puanda kaldı. 

LARSSON BOŞ GEÇMEDİ

Antalyaspor’da 50’inci dakikada harika bir gol imza atan Sam Larsson, üst üste 2’nci maçında da gol sevinci yaşadı. 5-2 kaybedilen Başakşehir maçında iki gol birden atan İsveçli, 50’inci dakikada yaklaşık 25 metreden kaleyi yoklarken, son 2 maçında 3’üncü golüne imza attı. 

TOWNSEND FORMASINA KAVUŞTU

14 Ağustos’ta resmi sözleşmeye imza atan, ancak transfer engeli nedeniyle lisansu çıkarılamayan Andros Townsend, formasına kavuştu. Geçtiğimiz hafta çıkarılan lisansının ardından oynama hakkını elde eden İngiliz futbolcu, Teknik Direktör Alex de Souza tarafından ilk 11’de görevlendirildi. Transfer sezonunun son gününde imza atan Oleksandr Petrusenko, Abdurrahim Dursun ve Deni Milosevic ise maç kadrosuna alınmadı. 

EMRECAN TAMAMLAYAMADI

23 Ağustos’ta antrenmanda sakatlanan ve sonrasında ilk maçına Adana Demirspor karşısında çıkan Emrecan Uzunhan, mücadeleyi tamamlayamadı. Antrenmanda omzu çıkan ve sakatlığını yeni atlatan başarılı savunmacı, girdiği ikili mücadelede yine aynı şekilde sakatlanarak 11’inci dakikada yerini Erdoğan Yeşilyurt’a bıraktı.

KADRODA 4 DEĞİŞİKLİK 

Alex de Souza, son oynanan ve 5-2 kaybedilen Başakşehir maçının kadrosundan 4 değişikliğe gitti. Brezilyalı çalıştırıcı; Amar, Erdoğan Yeşilyurt, Burak İngenç ve Safouri’nin yerine Veysel Sarı, Mert Yılmaz, Emrecan Uzunhan ile Townsend’e yer verdi.

2’şer yıllık imzaladılar

Antalyaspor, transfer sezonunun son gününde renklerine bağladığı Oleksandr Petrusenko ve Abdurrahim Dursun için karşılaşma öncesinde imza töreni düzenlendi. 2 yıllık sözleşmeye imza atan Ukraynalı Petrusenko, “Antalyaspor'u tanıyorum. Büyük bir kulüp olduğunun farkındayım. Sadece yeni değil, 10 yıl öncesinden bile Antalyaspor'u tanıyor ve hem taraftar coşkusunu, hem kulüp kültürünü biliyorum” diye konuştu. 

Abdurrahim Dursun ise bu transferin hem takım arkadaşlarına hem de kendisine çok şeyler katacağına inandığını belirterek, “Umarım sahada ve saha dışında Antalyaspor'u en iyi şekilde temsil edeceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bir an önce taraftarlarımızla buluşmayı umut ediyorum” dedi. 



5. HAFTA

Stadyum: Antalya

Hakem: Yasin Kol


Antalyaspor

Teknik Direktör: Mehmet Aurelio

Piric 7

Mert Yılmaz 7

Veysel Sarı 6

Thalisson 6

Emrecan Uzunhan (11’ Erdoğan Yeşilyurt 5)

Kaluzinski 6 (66’ Soner Dikmen 4)

Erdal Rakip 6 (77’ Burak İngenç 2)

Larsson 7 (66’ Safouri 6)

Townsend 5 (66’ Gaich 4)

Djenepo 7

Samudio 7



Adana Demirspor

Teknik Direktör: Michael Valkanis

Vedat Karakuş 6

Semih Güler 7

Gravillon 6

Manev 6

Abdulsamet Burak 5

Maestro 6

Yusuf Sarı 7

Bünyamin Balat 6

Ali Yavuz Kol 7 (77’ Ozan Demirbağ 2)

Alioui 6 (65’ Salih Kavrazlı 4)

Barasi 6 (65’ Tayfun Aydoğan 4)


Sarı Kart: Kaluzinski (Antalyaspor), Manev (Adana Demirspor)

Kırmızı Kart: 

Gol: 50’ Larsson, 90+8’ Samudio (Antalyaspor), 84’ Salih Kavrazlı (Adana Demirspor)