Antalyaspor'un son misafiri

Beklentilerin gerisinde bir sezon geçiren Antalyaspor, evindeki son maçına bu akşam çıkıyor. Kırmızı-Beyazlılar, sezonun bir başka hayal kırıklığı yaratan ekibi olan Adana Demirspor ile Akdeniz derbisinde prestij mücadelesine çıkacak.

Sezon başında koyulan Avrupa hedefini ıskalayan Antalyaspor, evindeki son maçına çıkıyor. Taraftarına büyük bir hayal kırıklığı yaratan Kırmızı-Beyazlılar, Akdeniz derbisinde Adana Demirspor’u ağırlayacak. Antalya Stadyumu’nda oynanacak mücadelenin başlama saati 20.00 olacak. 

DEMİRSPOR ÜSTÜN

Antalyaspor ile Adana Demirspor arasındaki rekabette konuk ekibin üstünlüğü bulunuyor. Bugüne kadar 24 kez birbirine rakip olan iki takımdan Antalyaspor 6 kez kazanırken, Adana Demirspor ise 11 kez Kırmızı-Beyazlılara üstünlük kurdu. 7 mücadele ise eşitlikle tamamlandı. Antalyaspor’un Adana Demirspor’a karşı yakın dönemde ortaya koyduğu performans da can sıkıyor. 2021-2022 sezonunda Süper Lig’e geri dönen Adana Demirspor ile bu tarihten sonra 5 kez karşılaşan Akrep, bu maçların hiçbirini kazanamadı. 4 kez mağlup olan Antalyaspor, sadece 1 maçtan puanla ayrıldı. 

HOCALAR DENGEDE

Antalyaspor ile Adana Demirspor rekabetinde Adana ekibinin üstünlüğü bulunurken teknik adamlar arasında ise eşitlik bulunuyor. Sergen Yalçın ile Hikmet Karaman kariyerlerinde 7 kez rakip olurken, her iki teknik adam da 2 kez sahadan mutlu ayrıldı, 3 mücadele ede eşitlikle tamamlandı. 

5 EKSİK 6 SINIRDA

Antalyaspor’da Adana Demirspor mücadelesi öncesinde eksik isimler can sıkıyor. Kırmızı kart cezalıları Erdoğan Yeşilyurt ve Sander van de Streek’in yanı sıra sakatlıkları bulunan Bünyamin Balcı, Bahadır Öztürk ve Ömer Toprak’ın bu mücadelede oynaması beklenmiyor. Kırmızı-Beyazlılarda sakatlığı bulunan Bünyamin Balcı ve Bahadır Öztürk ile birlikte Güray Vural, Kaluzinski ve Ramzi Safouri kart sınırında bulunuyor. 



36. HAFTA

Stadyum: Antalya

Hakem: Turgut Doman

TV: Bein Sports

Saat: 20.00


Antalyaspor

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Helton Leite

Mert Yılmaz

Veysel Sarı

Naldo

Güray Vural

Kaluzinski

Saric

Larsson 

Emre Uzun

Safouri

Buksa


Adana Demirspor

Teknik Direktör: Hikmet Karaman

 Magomedaliev    

İsmail Çokçalış    

Manev    

Abdulsamet Burak    

Mohammadi    

Dorukhan Toköz

Maestro    

Mendoza 

Yusuf Barasi 

Aimbetov