Antalyaspor’u tercih etti

Antalyaspor’un İngiltere Championship takımlarından Luton Townd’dan transfer ettiği Andros Townsend, Kırmızı-Beyazlıları tercih etme sebebini açıkladı.

Tottenham altyapısından yetişen Townsend, İngiliz kulübünün geçen hafta Karabağ'ı 3-0 yendiği UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasının maç günü dergisine açıklamalarda bulundu. Antalyaspor’un kendisinden 48 saat içerisinde yanıt vermesini istediğini söyleyen İngiliz futbolcu, şehrin kararında etkili olduğunu söyledi. Antalyaspor’un en üst ligde yer almasının da önemli olduğunu söyleyen Townsend, “Her şeye baktım; futbola, en üst ligde oynamaya ve aynı zamanda şehrin ne kadar güzel olduğuna, iklime, tamamen yeni bir şey deneyimlemeye. Acele ettiriliyor olsam da böyle bir fırsat bir daha gelmeyebileceği için değerlendirmem gereken bir teklif olduğunu hissettim” dedi.

ANTALYA ‘YERYÜZÜNDEKİ CENNET’

Antalya için ‘yeryüzündeki cennet’ benzetmesi yapan Townsend, “Luton'dan ayrılmak zordu, ancak menajer ve genel müdürle harika görüşmeler yaptım ve kariyerimin bu aşamasında böyle bir fırsatı değerlendirmem konusunda bana çok destek oldular. Yeni bir ülkeye taşındığınızda, işlerin farklı olmasını beklersiniz ve ben buna hazırlıklıydım. Ancak, böyle bir transferin onaylanmasını beklemek eşsiz bir deneyimdi. Şu anda yaşadığım antrenman sahasında bir otel var ve umarım ailem de en kısa zamanda yanıma taşınabilir” diye konuştu.