Antalyaspor transferde atağa kalktı

Transferlerde vites yükselten Antalyaspor, üst üste imzalara hazırlanıyor. CSKA Moskova’dan Adolfo Gaich ve Luton Town’dan Andros Townsend ile anlaşmaya varan Kırmızı-Beyazlılar, her iki futbolcuyu da Pazar günü oynanacak Beşiktaş maçının kadrosuna almayı planlıyor. Akrep, Miha Zajc ve Miguel Crespo için de Fenerbahçe ile pazarlıklarına devam ediyor.

Transferde önemli adımlar atmaya hazırlanan Antalyaspor, 2 ismi imza aşamasına getirdi. Adam Buksa ve Britt Assombalonga ile yolların ayrılmasının ardından Joao Pedro, Umut Nayir, Umut Bozok gibi isimlerle temas kuran Antalyaspor, CSKA Moskova’da olan Adolfo Gaich ile anlaşmaya vardı. Kırmızı-Beyazlılar, kanat bölgesi için de Luton Town forması giyen Andros Townsend transferini bitirdi.

BEŞİKTAŞ’A KARŞI OYNAYACAKLAR

Adolfo Gaich ve Andros Townsend ile birlikte kulüpleri CSKA Moskova ve Luton Town ile anlaşmaya varan Kırmızı-Beyazlılar, transferlere resmiyet kazandırmak için zaman kaybetmeden işlemlere başladı. Uçuş planlaması yapılan futbolcuların, bu hafta içerisinde Antalya’ya gelerek sağlık kontrollerinin ardından resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor. Takımlarıyla antrenmanlarını yapan ve hazır durumda olan iki futbolcunun, Pazar günü oynanacak Beşiktaş maçı kadrosunda yer alması bekleniyor. 

1.4 MİLYON EURO KAZANIYOR

Kulübü CSKA Moskova’dan yıllık 1.4 milyon Euro maaş alan Gaich’in maaşının bir kısmını yine CSKA Moskova ödeyecek. Antalyaspor’un yaklaşık 800 bin Euro maaş vereceği Arjantinli’nin kalan ödemesini Rus ekibi yapacak. Sezon sonuna kadar kiralık olarak forma giyecek Arjantinli futbolcunun satın alma opsiyonu da Antalyaspor’da olacak.

OPSİYON 3.5 MİLYON EURO

CSKA Moskova’ya herhangi bir kiralama bedeli ödemeyecek Antalyaspor, golcü futbolcunun bonservisini almak istemesi halinde 3.5 milyon Euro ödeyecek. Yapılan anlaşmaya göre bonservisin alınması halinde Rus ekibi sonraki satıştan yüzde 20 hak sahibi olacak. 

8.5 MİLYON EURO ÖDENDİ

Kariyerine Arjantin ekiplerinden San Lorenzo’dan başlayan 25 yaşındaki futbolcu, 2020 yılında CSKA Moskova tarafından 8.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer edildi. Sırasıyla Benevento, Huesca ve Hellas Verona’ya kiralanan golcü futbolcu, geçen sezon da Rizespor formasını terletti. 

35 MAÇTA 11 GOL 

Bu sezon CSKA Moskova ile 2 maça çıkan ve toplamda 17 dakika süre alan Gaich, Rizespor’da ise geçen sezon 35 maça çıktı. Bin 928 dakika oyunda kalan Gaich, 11 gol ve 1 asist üretti. Başarılı futbolcu, Sokol Çikalleshi’nin ardından geçen sezon Süper Lig’de 10+ net pozisyona girerek en yüksek gole çevirme oranına sahip olan santrafor olarak dikkat çekmişti. 

2’NCİ ARJANTİNLİ FUTBOLCU

Adolfo Gaich, Antalyaspor tarihinin ikinci Arjantinli futbolcusu olacak. Kırmızı-Beyazlılarda 2019-2020 sezonunda forma giyen Gustavo Blanco Leschuk, ilk Arjantinli futbolcu olarak tarihe geçmişti. 31 maçta sahaya çıkan Arjantinli, 5 gol ve 2 asiste imza atmıştı. 

BONSERVİSİYLE GELİYOR

Luton Town ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunan Andros Townsend, bonservisiyle transfer edilecek. 33 yaşındaki futbolcu, kariyerinde ilk kez İngiltere dışında forma giyecek. Tottenham, Leeds United ve Newcastle United gibi kulüplerin formalarını giyen yıldız futbolcu için toplamda 31.3 milyon Euro bonservis ödenirken, 13 kez giydiği A Milli Takım formasıyla 3 gol sevinci yaşadı. Geçen sezon Luton Town ile 31 maça çıkan Townsend, 1 gol ve 3 asist üretti.

Maaş pazarlığı

Antalyaspor’un transfer için girişimde bulunduğu Miguel Crespo ve Miha Zajc için Fenerbahçe ile pazarlıklar devam ediyor. Düşük bir maaş limiti belirleyen Kırmızı-Beyazlılar, her iki futbolcunun maaşının tamamını ödemek istemiyor. 1 milyon Euro kazanan Miguel Crespo ve 1.4 milyon Euro kazanan Miha Zajc’ın bu maaşlarının bir kısmının Fenerbahçe tarafından ödenmesini talep eden Kırmızı-Beyazlılar, bu konuyla ilgili olarak görüşmelerini sürdürüyor. Özellikle Crespo’nun Antalyaspor’da oynamaya sıcak baktığı öğrenilirken, kulüplerin maaş konusunda anlaşmaya varması halinde transferin gerçekleşebileceği gelen haberler arasında yer aldı.