Antalyaspor taraftarından deplasman yasağına tepki

Süper Lig’in 10’uncu haftasında Pazar günü oynanacak Alanyaspor – Antalyaspor karşılaşması için konuk takım taraftarının maça girmesi yönünde gelen yasağın ardından Kırmızı-Beyazlı futbolseverler tepki sesini yükseltti.

07 Antalyaspor Taraftarlar Derneği, gelen yasak haberinin ardından tepki dolu bir açıklamaya imza attı. Hayal kırıklığı yaşandığı belirtilen açıklamada, “Antalyaspor taraftarı olarak, takımımıza her koşulda destek vermek, deplasmanda da yanlarında olmak en doğal hakkımızdır.

Bu yasağı kabul etmek, futbolun ruhuna aykırıdır. Bu yasak, sadece bizleri değil, futbolun birlik ve beraberlik duygusunu da zedelemektedir. Futbol, dostluk, rekabet ve taraftarların coşkusuyla anlam kazanır. Deplasman yasağı ise bu ruhu gölgede bırakmakta, futbolun heyecanını eksiltmektedir” ifadelerine yer verildi.

EK TEDBİR TALEBİ

Alınan kararın doğru olmadığı ve alınacak ek tedbirle sorunların aşılabileceği vurgulanan açıklamada, “Tribünlerde yer almak, takımımızı desteklemek hakkımızdır ve bu hakkın kısıtlanması kabul edilemez. Futbolun kardeşlik ve centilmenlik ruhuna uygun çözümler bulunmalı, taraftarın sesi stadyumlarda yankılanmaya devam etmelidir” denildi.