Antalyaspor son anda yıkıldı

5 haftalık galibiyet hasretine geçen hafta Gaziantep FK karşısında son veren Antalyaspor, yeni bir seri için çıktığı Başakşehir deplasmanında aradığını bulamadı. Kırmızı-Beyazlılar, 90+1’inci dakikada yediği golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Süper Lig’de son haftalarda yaşadığı büyük düşüşe Gaziantep FK karşısında son veren Antalyaspor, yeni bir seriye başlamak için çıktığı Başakşehir deplasmanından puansız ayrıldı. Rakibine 1-0 ile boyun eğen Akrep, sezon başında koyulan Avrupa hedefinin de çok uzağında kaldı. Bu sonucun ardından Antalyaspor 29’uncu haftayı 38 puanla geçerken, Başakşehir ise 42 puana ulaştı.

DİREKLER İZİN VERMEDİ

Karşılaşmanın 9’uncu ve 26’ncı dakikalarında yeşil sahalarda ender görülecek iki pozisyon yaşandı. Başakşehir’de Piatek ve Davidson 9’uncu dakika içerisinde üst üste direkleri geçemedi. 26’ncı dakikada ise benzer bir senaryo ile Antalyaspor karşı karşıya kaldı. Dario Saric’in şutunda savunmadan seken top, üst direkten dönerken, sonrasında Streek’in şutu da yan direğe çarptı ve her iki pozisyondan da gol sesi çıkmadı.

HELTON LEITE YETMEDİ

Antalyaspor’da Helton Leite’nin muhteşem performansı, puan için yeterli olmadı. 33 yaşındaki kaleci, mücadeleyi 4 kurtarışla tamamlarken, özellikle ikinci yarıda Piatek’in yüzde 99’luk gol fırsatını ve son anlarda Emirhan İlkhan’ın net pozisyonunu kurtararak gecenin en dikkat çekici performansına imzasını atan isim oldu. Brezilyalı eldiven, 90+1’inci dakikada kornerden gelen top sonrası Opoku’ya ise engel olamadı.

DEPLASMAN HASRETİ

Antalyaspor, Başakşehir deplasmanında 3 puan bırakırken dış sahada galibiyet hasretine devam etti. Son deplasman galibiyetini 16’ncı haftada Pendikspor’a karşı alan Akrep, sonrasında çıktığı 5’inci maçında da kazanamadı. Bu sezon deplasmanda çıktığı 14 maçta 13 puan alan Akrep’in puan kaybı ise 29 oldu.

29. HAFTA

Stadyum: Başakşehir Fatih Terim

Hakem: Mert Güzenge

Başakşehir

Teknik Direktör: Çağdaş Atan

Muhammed Şengezer    6

Ömer Ali Şahiner 6

Opoku     8

Hamza Güreler  6

Lima    6

Berkay Özcan 6 (90+3’ Josef)

Kemen 7 (90+3 Mahmut Tekdemir)

Deniz Türüç 6

Davidson 6 (84’ Figueiredo)

Aleksic 5 (77’ Emirhan İlkhan 4)

Piatek 6

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Helton Leite 8

Bünyamin Balcı 6

Veysel Sarı 6

Bahadır Öztürk 6

Erdoğan Yeşilyurt 5

Kaluzinski 6

Saric 6 (90+2’ Erdal Rakip)

Ufuk Akyol 5 (69’ Safouri 4)

Larsson 6 (87’ Larsson)

Streek 6

Buksa 6

 

Sarı Kart: Opoku (Başakşehir), Erdoğan Yeşilyurt (Antalyaspor)

Kırmızı Kart:

Gol: 90+1 Opoku