ANTALYASPOR SEZONU TAMAMLIYOR

Artık Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun perdesi kapanıyor. 42. hafta mücadelesinde Antalyaspor; Konyaspor'u ağırlayacak. Antalya'nın diğer temsilcisi Alanyaspor ise Ankaragücü'ne konuk olacak.

Süper Lig'de 2020-2021 sezonu bugün oynanacak karşılaşmalarla kapanıyor. Saat 18.00'de başlayacak mücadelelerde Antalyaspor ile Konyaspor, Ankaragücü ile Alanyaspor karşı karşıya gelerek, sezonun son maçına çıkacaklar. Kasımpaşa'nın Ankaragücü'nü mağlup etmesiyle birlikte maç yapmadığı haftada ligde kalmayı garantileyen Antalyaspor, sezonun kapanışını Konyaspor karşısında yapacak. Antalya Stadyumu'nda oynanacak mücadelenin başlama saati 18.00 olacak.

YEDEK AĞIRLIKLI KADRO

Ligde bir iddiası bulunmayan Antalyaspor'da Teknik Direktör Ersun Yanal'ın, Salı günü Beşiktaş ile oynanacak Türkiye Kupası finalini düşünerek yedek ağırlıklı bir kadroyu sahaya sürmesi bekleniyor. Bu sezon fazla süre alamayan isimlerin ilk 11'de oynaması beklenen Kırmızı-Beyazlılarda Nuri Şahin, Hakan Özmert, Podolski gibi isimlerin yedek soyundurulacağı tahmin ediliyor.

6 MAÇTA TEK PUAN

Türkiye Kupası'nda final biletini aldıktan sonra düşüşe geçen Antalyaspor, ligde üst üste kötü sonuçlar aldı. Son 6 maçında 5 yenilgi gören Antalyaspor, sadece 1 puanı hanesine yazdırdı. Adı geçen dönemde Rizespor, Hatayspor, Galatasaray, Göztepe ve Trabzonspor'a kaybeden Akrep, sadece Karagümrük'ten puan alabildi.

İÇ SAHADA 4 MAÇTIR YENİLİYOR

Antalyaspor, iç sahada da kötü bir grafik çiziyor. Son galibiyetini Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında alan Akrep, sonrasında oynadığı 4 maçtan puan çıkaramadı. Kırmızı-Beyazlılar bu süreçte Sivasspor, Rizespor, Galatasaray ve Göztepe'ye boyun eğdi.

45. RANDEVU

Antalyaspor ile Konyaspor, 45. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 44 maçta, Yeşil-Beyazlıların galibiyetlerde 17-12'lik üstünlüğü bulunuyor, 15 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı. Antalya'daki mücadelelerde ise ev sahibi Antalyaspor'un üstünlüğü bulunuyor. Rakibini evinde 9 kez mağlup eden Akrep, 5 kez yenilirken, 5 kez de rakibine 1 puan verdi.

5 SENEDİR YENEMİYOR

Kırmızı-Beyazlıların, Konyaspor karşısında son yıllarda aldığı kötü sonuçlar da dikkat çekiyor. Rakibine karşı son galibiyetini 2015-2016 sezonunda 1-0'lık skorla alan Akrep, sonrasında oynanan 9 maçta 2 kez kaybederken, 7 kez de sahadan 1 puanla ayrıldı. İki takım arasında oynanan son 3 maç ise eşitlikle tamamlandı. Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ise Konyaspor'u konuk ettiği son beş Süper Lig maçının dördünü kazandı.

 

Hakem: Suat Arslanboğa

Antalyaspor

Teknik Direktör: Ersun Yanal

Ferhat Kaplan

Mert Yılmaz

Bahadır Öztürk

Ersan Gülüm

Ali Eren İyican

Ufuk Akyol

Mevlüthan Ekelik

Fredy

Eren Albayrak

Omar Imeri

Orgill

 

Konyaspor

Teknik Direktör: Ersan Parlatan

Sehic   

Adil Demirbağ

Ahmet Çalık   

Guilherme   

Barış Yardımcı

Abdülkerim Bardakçı   

Hadziahmetovic  

Shengelia

Rahmanovic

Cikalleshi   

Sekidika   

 

Antalya Stadyumu

TV: Bein Sports

Saat: 18.00