Antalyaspor sezonu açıyor

240 gün süren transfer engelini geçtiğimiz Çarşamba günü açan Antalyaspor, sezonun açılışını bu akşam yapacak. Süper Lig’in yeni ekiplerinden Göztepe’nin ağırlanacağı karşılaşmanın başlama saati 21.45 olacak.

Mali olarak zor bir dönem geçiren ve 240 gün süren transfer engelini geçtiğimiz Çarşamba günü kaldırabilen Antalyaspor, Süper Lig’de yeni sezonu açıyor. 7 yeni ismi kadrosuna katan Kırmızı-Beyazlılar, Süper Lig’in yeni ekiplerinden Göztepe karşısında yeni sezonu açacak. Antalya Stadyumu’nda 21.45’te başlayacak karşılamada düdük Zorbay Küçük’te olacak. 

3 SENE SONRA YENİDEN

Geçtiğimiz sezon 1. Lig’de mücadele eden ve Süper Lig vizesi alan Göztepe,  yıl sonra ligde Antalyaspor’un karşısına çıkıyor. Süper Lig’deki son maçlarına 2021-2022 sezonunda çıkan iki takımdan Göztepe karşılaşmayı 4-0 kazanan taraf oldu. Genel rekabette ise Antalyaspor’un üstünlüğü bulunuyor. Bugüne kadar 34 kez birbirine rakip olan iki takımdan Antalyaspor, 13 kez galip gelirken, 12 mücadeleyi ise İzmir ekibi kazandı. 9 mücadele de eşitlikle tamamlandı. 

3 MAÇTIR YENEMİYOR

Antalyaspor, Süper Lig’de oynanan son 3 maçta rakibini yenmeyi başaramadı. Son 3 karşılaşmada 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik gören Akrep, rakibine karşı tarihindeki en uzun kazanamama serisini yaşıyor. 

AÇILIŞLAR KÖTÜ

Yeni sezonu Göztepe karşısında açacak Antalyaspor’da son iki açılış karşılaşması hüsranla tamamlandı. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor, ondan önceki sezon da Galatasaray’a karşı puansız ayrılan Kırmızı-Beyazlılar, tarihinde sadece 1 kez üst üste 3 sezonu mağlubiyetle açtı.

YENİLER SAHNE ALACAK

Transfer engelinin kalkmasıyla birlikte yeni transferlerine lisans çıkaran Kırmızı-Beyazlılarda 4 ismin Göztepe maçında ilk 11’de yer alması bekleniyor. Piric, Thalisson, Djenepo ve Samudio’nun ilk 11’de sahaya çıkması beklenen Antalyaspor’da Emrecan Uzunhan ve Soner Dikmen’in ise yedek kulübesinde olacağı tahmin ediliyor. 

GÖZTEPE’DE SORUN BÜYÜK

Süper Lig’in yeni ekibi Göztepe’de de zorlu karşılaşma öncesinde kaleci ve forvet pozisyonu için beklenen hamleleri gerçekleştirmedi. Birinci kaleci için geçtiğimiz sezon Southampton’dan kiralanan ve Süper Lig’e çıkılmasında büyük pay sahibi olan Mateusz Lis’i tekrar kiralamak için harekete geçen İzmir ekibi, şu ana kadar bir sonuç alamadı. Kaleci pozisyonundaki bekleyiş devam ederken forvet pozisyonu için de henüz resmi adımlar atılmadı. Romulo’nun yanına iyi bir golcünün yanı sıra rotasyonda mücadele edecek bir golcünün daha takıma katılacağı yaz dönemi boyunca ifade edilirken, henüz hiçbir hamle gelmedi. 


4.5 sene sonra yabancı patron

Alex de Souza liderliğinde ilk resmi maçına çıkacak Antalyaspor, yaklaşık 4.5 sene sonra yabancı bir teknik adamla sahaya çıkacak. Kırmızı-Beyazlılar, son olarak 2019-2020 sezonunda Hırvat Teknik Direktör Stjepan Tomas ile resmi bir karşılaşmaya çıkarken, tam bin 687 gün sonra yeniden yabancı teknik adamla sahne alacak. Antalyaspor, Stjepan Tomas yönetiminde son maçına 28 Aralık 2019’da Galatasaray karşısına çıkmış ve sahadan 5-0 mağlup ayrılmıştı. 



1. HAFTA

Stadyum: Antalya

Hakem: Zorbay Küçük

TV: Bein Sports

Saat: 21.45


Antalyaspor

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Piric

Erdoğan Yeşilyurt

Veysel Sarı

Thalisson

Güray Vural

Kaluzinski

Erdal Rakip

Streek

Larsson

Djenepo

Samudio



Göztepe

Teknik Direktör: Stanimir Stoilov

Ekrem Kılıçarslan

Nazım Sangare

Koray Günter

Heliton

Taha Altıkardeş

Djalma

Dennis

Solet

Yalçın Kayan

Kubilay Kanatsızkuş

Romulo