Antalyaspor sezona suskun başladı

Sezon açılışını Göztepe karşısında açan Antalyaspor, 90 dakikada sessizliği bozamadı. Her iki tarafın da birbirine üstünlük sağlayamadığı mücadele 0-0 eşitlikle tamamlandı.

Yeni sezonu taraftarı önünde açan Antalyaspor, Süper Lig’in yeni ekiplerinden Göztepe’ye diş geçiremedi. 90 dakika boyunca birbirine üstünlük sağlayamayan iki ekip, sahadan 0-0 eşitlikle ayrıldı. Bu sonucun ardından her iki takım da sezonu birer puanla açtı.

YİNE KAZANAMADI

Son yıllarda sezon açılışlarını iyi yapamayan Antalyaspor, yine 3 puanı göremedi. Son iki sezonda Galatasaray ve Trabzonspor’a kaybederek açılışı yapan Akrep, bu kez Göztepe’ye üstünlük sağlayamazken, üst üste 3’üncü sezonun da ilk haftasını galip gelemeden tamamlamış oldu. Öte yandan Antalyaspor, İzmir ekibine karşı kazanamama serisini de 4 maça çıkardı. Kırmızı-Beyazlılar, Göztepe ile oynadığı son 4 maçta 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik gördü. 

SÜRPRİZ KADRO

Alex de Souza, Göztepe karşısında beklenmeyen bir kadroyu sahaya sürdü. 3’lü stoper sistemiyle takımı sahaya süren Alex de Souza, yeni transferlerden 4’üne 11’de şans verdi. Piric, Thalisson, Soner Dikmen ve Djenepo’ya as kadroda yer veren Brezilyalı, transferi gündemde olan Kaluzinski ile birlikte yeni transferler Abdullah Yiğiter, Emrecan Uzunhan ve Samudio’yu yedek kulübesinde oturttu. 

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Sezonun açılış karşılaşması olmasına karşın taraftar ilgisi düşük kaldı. Tribünlerin büyük kısmı boş kalırken, Göztepe karşılaşması Antalyaspor’un, Antalya Stadyumu’nda oynadığı en düşük taraftarlı maçlarından birisi oldu. 

Alex’in lisansı yetmedi

Antalyaspor’da Teknik Direktör Alex de Souza’nın lisansı yeterli olmadığı için karşılaşmaya teknik patron olarak çıkamadı. Kırmızı-Beyazlılarda Mehmet Aurelio’nun lisansı teknik sorumlu olarak çıkarken, Alex de Souza, Antalyaspor adına flaş röportaj ve basın toplantısında yer alamadı. Öte yandan Antalyaspor, yaklaşık 4.5 yıl sonra yabancı bir teknik adamla resmi bir karşılaşmaya çıktı. Kırmızı-Beyazlılar, son olarak 2019-2020 sezonunda Stjepan Tomas liderliğinde sahaya çıkmış ve Galatasaray’a 5-0 kaybetmişti.

Tribünde kavga

Karşılaşma oynandığı esnada tribünde yaşanan bir olay, geceye gölge düşürdü. Antalyasporlu yöneticilerin bulunduğu locaya yönelik aynı saatte başlayan Fenerbahçe – Adana Demirspor maçının izlendiği iddiasıyla taraftar tepki gösterdi. Tartışmanın büyümesinin ardından Kırmızı-Beyazlı bazı yöneticilerin de yer aldığı olay, kavgaya dönüştü.

CSKA’dan Gaich açıklaması

Antalyaspor’un transfer girişiminde bulunduğu Adolfo Gaich için kulübü CSKA Moskova’dan resmi açıklama geldi. CSKA İletişim Direktörü Kirill Bredio, Antalyaspor ile pazarlık halinde olduklarını söyledi. Başka tekliflerin de geldiğini söyleyen Bredio, kararın kulüp ve futbol tarafından ortak verileceğini söyledi.



1. HAFTA

Stadyum: Antalya

Hakem: Zorbay Küçük


Antalyaspor

Teknik Direktör: Mehmet Aurelio

Piric 6

Veysel Sarı 6 (85’ Emrecan Uzunhan)

Thalisson 6

Amar 6

Güray Vural 7

Erdoğan Yeşilyurt 6

Soner Dikmen 5

Erdal Rakip 5 (72’ Kaluzinski 3)

Streek 5 (63’ Emre Uzun 3)

Djenepo 7 (85’ Safouri)

Larsson 5 (63’ Samudio 3)


Göztepe

Teknik Direktör: Stanimir Stoilov

Arda Özçimen 6

Nazım Sangare 5 (68’ Nielsen 4)

Koray Günter 5 (68’ Taha Altınkardeş 4)

Heliton 6

Dismas 6

Djalma 6 (83’ İsmail Köybaşı)

Dennis 6

Yalçın Kayan 5 (63’Tijanic 4)

Solet 6 (63’ Doğan Erdoğan 4)

Kubilay Kanatsızkuş 5

Romulo 5


Sarı Kart: Erdal Rakip, Erdoğan Yeşilyurt (Antalyaspor), Dennis (Göztepe)

Kırmızı Kart: 

Gol: