Antalyaspor, Rizespor maçında istatistik olarak fark yarattı

Rizespor deplasmanından 2-1 mağlup olarak ayrılan Antalyaspor, evine puansız dönse de istatistik olarak fark yarattı. Kırmızı-Beyazlılar, Karadeniz deplasmanında bu sezonun en iyi istatistik rakamlarına ulaştı.

Fenerbahçe’nin ardından Rizespor’a da kaybederek bu sezon ilk kez üst üste 2 karşılaşmadan puansız ayrıldı. 8 hafta sonunda 8 puan toplayarak, hayal kırıklığı yaratan Kırmızı-Beyazlılar, buna rağmen Rizespor deplasmanında istatiksel olarak fark yaratmayı başardı. Akdeniz temsilcisi, Karadeniz deplasmanında pek çok alanda bu sezonun en iyi rakamlarına ulaştı.

16 ŞUT GÖNDERDİ

Rizespor karşısında kaydettiği tek golü 87’de Adolfo Gaich ile bulan Antalyaspor, topu çizgiden geçirmekte zorlansa da bu sezonun en çok şut kaydettiği mücadeleyi geride bıraktı. Rakip kaleye tam 16 şut gönderen Akrep, bunların 3’ünde isabet sağlayabildi. Antalyaspor’un Rizespor mücadelesi öncesinde en fazla Göztepe ve Adana Demirspor kalesini zorlamıştı. Kırmızı-Beyazlılar, her iki karşılaşmada da 12 kez gol denemesinde bulundu.

GOL BEKLENTİSİ ÖNDE

Rizespor karşısında sezonun en yüksek gol beklentisine ulaşılamasa da Kırmızı-Beyazlılar, bu alanda da Rizespor’un üzerinde yer aldı. Bu sezon ilk kez beklentinin altında gol sayısına ulaşan Antalyaspor, 90 dakika boyunca 1.67’lik bir orana ulaştı. Rizespor ise 2 gol bulmasına karşın 0.64’te kaldı.

PAS REKORU

Antalyaspor, isabetli pasta da sezonun en iyi performansını Rize karşısında gösterdi. 90 dakika boyunca tam 511 isabetli pas yapan Akrep, bu haftaya kadar en iyi istatistiğe Kasımpaşa deplasmanında ulaşmıştı. Kırmızı-Beyazlılar, İstanbul’da oynanan karşılaşmada 311 isabetli pas kaydetti.

TOPU VERMEDİ

Topla oynama oranında da Antalyaspor, en iyi performansına Rize deplasmanında ulaştı. Yüzde 67 topla oynama oranını elde eden Akrep, rakibine yüzde 33’lük bir şans tanıdı. Kırmızı-Beyazlılar, ilk 7 haftada Göztepe ve Hatayspor karşılaşmalarında yüzde 63 ile en iyi oranlarına ulaşmıştı.