Antalyaspor, Rizespor deplasmanında

Sezona istediği başlangıcı yapamayan ve son maçında Fenerbahçe’ye mağlup olan Antalyaspor’da rakip bu kez hedef düşme hattındaki Rizespor olacak. Son iki maçında gol dahi atamayan Kırmızı-Beyazlılarda bu akşam oynanacak maçta tek hedef 3 puan.

Bu sezon istikrarsız bir görüntü çizen Antalyaspor, bu akşam Rizespor deplasmanında 3 puan arayacak. Çaykur Didi Stadyumu’nda oynanacak mücadelede Kırmızı-Beyazlıların galibiyetten başka bir düşüncesi bulunmuyor. Saat 20.00’de başlayacak karşılaşmada düdük Burak Pakkan’da olacak.

AKREP ÜSTÜN

Antalyaspor’un, Rizespor ile girdiği rekabette üstünlüğü bulunuyor. Bugüne kadar 31 kez birbirine rakip olan iki takımdan Antalyaspor 12 kez kazanırken, 10 mücadeleden ise puansız ayrıldı. 9 maçta da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.

GOL ATMA BAŞARISI GÖSTEREMEDİ

Genel rekabette Karadeniz ekibi karşısında üstünlüğü bulunan Antalyaspor’un son dönemde ise yüzü gülmüyor. Rizespor’a konuk olduğu son 4 maçı da kaybeden Antalyaspor, son iki karşılaşmalarında da gol atma başarısı gösteremedi.

DEPLASMANDA YOK

Bu sezonki iki galibiyetini de evinde alan Antalyaspor, deplasmanda tam 7 maçtır kazanamıyor. Son 7 maçta 2 beraberlik ve 5 yenilgi alan Akrep, kalesinde tam 20 gol gördü. Kırmızı-Beyazlılar, bu son 7 karşılaşmanın 6’sında da kalesini gole kapatamadı. Akrep, aynı zamanda son iki haftada gol atma başarısı da gösteremedi.


SAMUDIO ESKİ TAKIMINA KARŞI

Süper Lig ile 2018 sezonunda Brezilya ekibi Guarani’den Rizespor’a transfer olarak tanışan Braian Samudio, ilk kez eski takıma rakip olacak. Karadeniz ekibiyle 139 maçta 39 gol ve 18 asist üreten Paraguaylı futbolcu, hali hazırda Antalyaspor’un da en skorer ismi olarak öne çıkıyor. Kırmızı-Beyazlı formayla bu sezon 4 gol kaydeden 28 yaşındaki futbolcu, 2 golünü duraklama dakikalarında buldu.

RİZESPOR 5’TE 0 YAPTI

Sezona bir beraberlik ve bir galibiyetle başlayan Rizespor, son 5 haftada büyük bir düşüş içerisine girdi. Son 5 haftada 5 yenilgi alan Karadeniz temsilcisi, Fenerbahçe ve Galatasaray’a da aynı skorla 5-0 kaybederek bu sezonun en farklı yenilgisini alan ekip oldu.


4 FUTBOLCU FORMA GİYEMEYECEK

Antalyaspor’da zorlu karşılaşmada 4 futbolcu forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Emrecan Uzunhan, Bünyamin Balcı ve Bahadır Öztürk ile birlikte Fenerbahçe maçında sakatlanan Erdal Rakip, formasından uzak kalacak. Kırmızı-Beyazlılarda Thalisson ve Jakub Kaluzinski de mücadeleye kart sınırında çıkacak.