HAJI HESABI AÇTI

Son 10 resmi maçından galibiyet çıkaramayan Antalyaspor, şanssızlığını Rizespor karşısında kırdı. Kırmızı-Beyazlılar, hakem Özgür Yankaya'nın kötü yönetimine rağmen yeni transferi Haji Wright'ın 3 golle yıldızlaştığı maçta Karadeniz ekibini 3-2 geçmeyi başardı.

Rizespor'u evinde muhteşem bir futbolla deviren Antalyaspor, adeta yeniden doğdu. Son 10 resmi maçını kazanamayan Kırmızı-Beyazlılar, yeni transferi Haji Wright'ın 3 golle yıldızlaştığı mücadelede Rizespor'u 3-2 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetine imza attı. Bu sonuçla birlikte Akrep 4 puana ulaşırken, Rizespor ise 1 puanda kaldı.

YANKAYA'DAN KÖTÜ YÖNETİM

Karşılaşmaya Haji Wright'ın iyi futbolunun yanında hakem Özgür Yankaya'nın da kötü performansı damga vurdu. İlk yarıda Haji Wright'ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda avantajı oynatmayan ve oyunu durduran Yankaya, ikinci yarıda kazanılan penaltı öncesi, Gökhan Gönül'ün kaleye giden topu elleriyle kesmesine de ikinci sarı kartı çıkaramadı. 88. dakikada Rizespor kalecisi Gökhan Akkan'ın Haji Wright'ı düşürdüğü pozisyonda da devam kararı veren Yankaya, taraftarın büyük tepkisini çekti.

MUKAIRU GERİ DÖNDÜ

Antalyaspor'un ilk hafta oynanan Göztepe maçında ilk 11'de sahaya çıkan, bir sonraki hafta Fenerbahçe karşısında kadroya alınmayan Paul Mukairu, formasını geri aldı. İngiliz ekibi Nottingham Forest'a transferi gerçekleşmeyen Nijeryalı futbolcu, Houssam Ghacha'nın  yerine kadroda yer buldu. Antalyaspor'da hafta boyunca sakatlık sorunu yaşayan Fredy Ribeiro ise yedekler arasında kendisine yer buldu. Angolalı futbolcunun yerine Deni Milosevis formayı giydi.

TARAFTAR TRİBÜNÜ TERK ETTİ

Maçın başlangıcından itibaren dışarıda taraftar kaldığı gerekçesiyle yönetime karşı slogan atan 07 Gençlik ve Grup 1966, ilk devre stattan dışarı çıktı. Dışarıda kalan taraftarın içeri alınmamasına karşı olarak mücadelenin 20. dakikasından itibaren kale arkası tribünleri boşaltıldı.

TARAFTAR LOKALİ AÇILDI

Antalyaspor'un tribün gruplarından 07 Gençlik'in taraftar lokalinin açılışı mücadelenin öncesinde yapıldı. Muratpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan lokalin açılışında Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın yanı sıra Başkan Aziz Çetin ve kulüp yöneticileri de katıldı.

Stadyum: Antalya

Hakem: Özgür Yankaya

Antalyaspor

Teknik Direktör: Ersun Yanal

Boffin 7

Bünyamin Balcı 7

Veysel Sarı 7

Naldo 8

Güray Vural 7

Nuri Şahin 7 (88' Hakan Özmert)

Poli 6

Milosevic 6 (81' Fredy)

Gökdeniz Bayrakdar 6 (88' Amilton)

Mukairu 7 (72' Ghacha 3)

Wright 8

 

Rizespor

Teknik Direktör: Bülent Uygun

Gökhan Akkan 5

Baiano 6

Gökhan Gönül 5

Holmen 5

Cemali Sertel 6 (89' Selim Ay)

Yasin Pehlivan 5 (78' Alberk Koç 3)

Djokovic 7

Sabo 4 (60' Aminu 3)

Boyd 5 (78' Eren Karadağ 2)

Alper Potuk 5

Dabo 6

Sarı Kartlar: Güray Vural, Hakan Özmert (Antalyaspor), Gökhan Gönül, Dabo, Baiano (Rizespor)

Kırmızı Kart:

Goller: 18', 54' (P), 90+8' (P) Wright (Antalyaspor), 61' ve 90' (P) Dokovic (Rizespor)

MAÇTAN DAKİKALAR:

1' İlk düdük çalıyor ve maç başlıyor.

2' Ceza sahasının çaprazında Haji Wright, Sebastian Holmen tarafından faule maruz kalıyor.

3' Antalyaspor takımında, ceza sahasının çaprazından kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Güray Vural.

3' Sağ kanatta rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi çaprazdan gören bir noktadan Güray Vural ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

5' Erik Sabo, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şut çekiyor, kaleci Ruud Boffin kurtarıyor.

5' Orta yuvarlağa yakın bir noktada Sebastian Holmen tarafından yapılan hareketi hakem tehlikeli hareket olarak değerlendiriyor.

6' Antalyaspor takımından Haji Wright sağ kanatta ceza sahası yan çizgisinden ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

7' Antalyaspor takımından Andrea Poli sağ kanatta ceza sahası yan çizgisinden ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

7' Nuri Şahin ile Antalyaspor takımı köşe vuruşu kullanacak.

7' Antalyaspor takımından Nuri Şahin sağ korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

8' Sebastian Holmen, Gökdeniz Bayrakdar tarafından faulle durdurulduğu için Rizespor yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafeden serbest vuruş kullanacak.

8' Rizespor takımının yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafede kazanılan serbest vuruşu Rizespor adına Sebastian Holmen kullanacak.

9' Rakip ceza sahasının sağ köşesinde Haji Wright topla buluşuyor, ancak hakem ofsayt gerekçesi ile oyunu durduruyor.

12' Nuri Şahin - Erik Sabo mücadelesinde hakem, Antalyaspor yarı alanının ortalarında kaleye uzak bir mesafede Rizespor lehine faul kararı veriyor.

12' Rizespor takımında, yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafede kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Erik Sabo.

16' Gökdeniz Bayrakdar ile Cemali Sertel arasındaki mücadele hakem tarafından faul nedeniyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Gökdeniz Bayrakdar. Ceza sahası sağ çağrazından Rizespor takımı oyuna başlayacak.

16' Rizespor takımında, ceza sahası ön çizgisine yakın bir noktada kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Gökhan Akkan.

17' Alper Potuk ile Bünyamin Balcı arasındaki mücadele hakem tarafından faul nedeniyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Alper Potuk. Taç çizgisine yakın bir bölgede Fraport TAV Antalyaspor takımı oyuna başlayacak.

17' Orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinde kazanılan serbest vuruşu Antalyaspor adına Bünyamin Balcı kullanacak.

18' GOL! Haji Wright Fraport TAV Antalyaspor takımını öne geçiren golü atıyor.

18' Veysel Sarı, gol pasını veren isim.

22' Rizespor takımında Bryan Dabo faul yapıyor.

23' Orta yuvarlağa yakın bir noktada Fraport TAV Antalyaspor takımında Nuri Şahin faul yapıyor.

24' Rizespor takımında, orta yuvarlağa yakın bir noktada kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Yasin Pehlivan.

24' Sol kanatta ceza sahası yan çizgisinden Alper Potuk ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

26'  Rizespor takımında Gökhan Gönül faul yapıyor. Faul yapılan oyuncu Andrea Poli.

28' Antalyaspor takımının kazandığı serbest vuruş için topun başına Deni Milosevic geçiyor.

28' Deni Milosevic şut çekiyor ancak top dışarı çıkıyor. 

29' Ceza sahası içinde topla buluşan Gökdeniz Bayrakdar, altıpas üzerinden kaleye şut çekiyor, kaleci Gökhan Akkan kurtarıyor.

29' Andrea Poli tarafından çekilen şutu, savunma araya girerek önlüyor.

29' Ceza sahası içinde topla buluşan Andrea Poli, sağ çaprazdan vuruşunu yapıyor, kaleci Gökhan Akkan kurtarıyor.

30' Antalyaspor takımında Gökdeniz Bayrakdar faul yapıyor. Orta saha çizgisine yakın bir noktada faul yapılan oyuncu Alper Potuk.

30' Rizespor takımında, sağ kanatta rakip yarı alanın ortalarında kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Yasin Pehlivan.

30' Rizespor takımından Yasin Pehlivan Rakip yarı alanın ortalarından ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

30'  Rizespor takımından Damjan Djokovic tarafından çekilen şut kaleci tarafından kurtarılıyor.

32' Andrea Poli, orta yuvarlağa yakın bir noktada Erik Sabo tarafından faule maruz kalıyor.

33' Antalyaspor takımının orta yuvarlağa yakın bir noktada kazandığı serbest vuruş için topun başına Nuri Şahin geçiyor.

34' Rizespor takımı bu dakikada tabelayı değiştirme fırsatına yaklaşıyor ancak ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Damjan Djokovic tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

36' Erik Sabo, Haji Wright tarafından faulle durdurulduğu için Rizespor ceza sahasının hemen dışındaki bir noktadan serbest vuruş kullanacak.

37' Gökdeniz Bayrakdar, Cemali Sertel tarafından faulle durdurulduğu için Antalyaspor orta yuvarlakta serbest vuruş kullanacak.

38' Haji Wright, orta saha çizgisine yakın bir noktada Cemali Sertel tarafından faule maruz kalıyor.

39' Antalyaspor takımında, orta saha çizgisine yakın bir noktada kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Andrea Poli.

40' Erik Sabo, orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinde Bünyamin Balcı tarafından faule maruz kalıyor.

40' Orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinde kazanılan serbest vuruşu Çaykur Rizespor adına Erik Sabo kullanacak. 

43' Yasin Pehlivan, ceza sahası ön çizgisine yakın bir noktada Andrea Poli tarafından faule maruz kalıyor.

44' Rizespor takımında, ceza sahası ön çizgisine yakın bir noktada kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Yasin Pehlivan.

44' Bryan Dabo altıpas üzerinden şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

45' Haji Wright, yarı alanının ortalarında taç çizgisine yakın bir noktada Yasin Pehlivan tarafından faule maruz kalıyor.

45' Antalyaspor, Nuri Şahin ile yarı alanının ortalarında taç çizgisine yakın bir noktada serbest vuruş kullanacak.

45' Nuri Şahin rakip yarı alanın ortalarından ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

45' Antalyaspor takımından Güray Vural sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

45' Güray Vural ile Erik Sabo arasındaki mücadele hakem tarafından faul gerekçesiyle durduruluyor. Faulü yapan oyuncu Güray Vural. Yarı alanın ortalarından Rizespor takımı oyuna başlayacak.

45' Rizespor takımının yarı alanının ortalarında taç çizgisine yakın bir noktada kazandığı serbest vuruş için topun başına Erik Sabo geçiyor.

45' Antalyaspor takımında Paul Mukairu faul yapıyor. Ceza sahasının çaprazında faul yapılan oyuncu Tyler Boyd.

45' Ceza sahasının çaprazında kazanılan serbest vuruşu Çaykur Rizespor adına Tyler Boyd kullanacak.

45' Sağ kanatta rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi çaprazdan gören bir noktadan Tyler Boyd ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

45' Hakem müsabakanın ilk yarısını bitiriyor

46' Hakem ikinci yarıyı başlatıyor.

47' Haji Wright önemli bir poziyonu değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktada topla buluşan Haji Wright tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

47' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Fabricio Baiano ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

51' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Nuri Şahin ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

51' Antalyaspor, Nuri Şahin ile köşe vuruşu kullanıyor.

51' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Nuri Şahin ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

51' Penaltı!. Hakem, Gökhan Gönül tarafından altıpas üzerinde topa elle müdahale edildiğini işaret ediyor.

54' GOOOOOOOOL! Haji Wright penaltı atışında topu ağlara gönderiyor.

56' Antalyaspor takımında Paul Mukairu faul yapıyor. Korner bayrağına yakın bir noktada faul yapılan oyuncu Alper Potuk.

57' Rizespor takımının korner bayrağına yakın bir noktada kazandığı serbest vuruş için topun başına Tyler Boyd geçiyor.

57' Ceza sahasında Gökhan Gönül topla buluşuyor, ancak hakem ofsayt gerekçesi ile oyunu durduruyor.

59' Damjan Djokovic, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şut çekiyor, kaleci Ruud Boffin kurtarıyor.

60' Antalyaspor takımında Veysel Sarı faul yapıyor. Faul yapılan oyuncu Bryan Dabo.

61' GOL! Damjan Djokovic, farkı 1'e indiren golü atıyor.

62' Sol kanatta rakip ceza sahasının dışında kaleyi çaprazdan gören bir noktada Paul Mukairu için ofsayt bayrağı kalkıyor.

62' Orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinde Aminu Umar, Bünyamin Balcı tarafından faulle durduruluyor.

62' Rizespor takımında, orta saha çizgisinin taç çizgisine yakın bölgesinde kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen isim Yasin Pehlivan.

64' Çaykur Rizespor takımında Tyler Boyd faul yapıyor.

64'  Antalyaspor takımının kazandığı serbest vuruş için topun başına Veysel Sarı geçiyor.

65'  Antalyaspor takımından Güray Vural ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

68' Deni Milosevic, ceza sahasının çaprazında Damjan Djokovic tarafından faulle durduruluyor.

69' Sol kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Güray Vural ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

69' Aminu Umar, orta yuvarlağa yakın bir noktada Bünyamin Balcı tarafından faule maruz kalıyor.

71' Sol çaprazdan Damjan Djokovic ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

72' Antalyaspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Paul Mukairu çıkıyor ve yerine Houssam Ghacha oyuna giriyor.

74' Orta saha çizgisine yakın bir noktada Houssam Ghacha tarafından yapılan hareketi hakem tehlikeli hareket olarak değerlendiriyor.

75'  Rizespor takımından Cemali Sertel sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

76' Antalyaspor takımından Bünyamin Balcı ceza sahasına orta yapıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

76' Houssam Ghacha için ofsayt bayrağı kalkıyor.

77' Bryan Dabo tarafından çekilen şutu, kaleci kurtarıyor.

77' Tyler Boyd ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

78' Rizespor takımından Damjan Djokovic şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

78' Rizespor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Tyler Boyd çıkıyor ve yerine Eren Karadağ oyuna giriyor.

78' Rizespor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Yasin Pehlivan çıkıyor ve yerine Alberk Koç oyuna giriyor.

80'  Antalyaspor takımında Güray Vural, sarı kart görüyor.

80' Güray Vural - Alper Potuk mücadelesinde hakem, Rizespor lehine faul kararı veriyor.

81' Rizespor takımında Damjan Djokovic faul yapıyor.

81' Antalyaspor takımında oyuncu değişikliği; Deni Milosevic oyundan çıkarken Fredy oyuna giren isim.

90' GOL! Damjan Djokovic takımı adına penaltıyı gole çeviriyor.

90' GOL! Haji Wright penaltıdan attığı golle takımını öne geçiriyor.

90' Karşılaşma sona eriyor. Maçın sonucu: Antalyaspor: 3 - Rizespor: 2

HABER MERKEZİ