Antalyaspor 1 puanı Helton Leite ile kurtardı

Beşiktaş galibiyetinin moraliyle Ankaragücü’nü ağırlayan Antalyaspor, 1 puanı kalecisi Helton Leite’nin performansıyla kurtardı. Brezilyalı kalecinin 3 net gol pozisyonuna izin vermediği karşılaşma 1-1 eşitlikle tamamlandı.

Son 3 karşılaşmasında 2 galibiyet alarak yeniden ilk 5 hesapları yapan Antalyaspor, evinde oynadığı karşılaşmada Ankaragücü karşısında 2 puan bıraktı. 40’ta Erdoğan Yeşilyurt ile öne geçen Antalyaspor’un üstünlüğüne 64’üncü dakikada Efkan Bekiroğlu son verdi. 1-1 sonuçlanan karşılaşmanın ardından Antalyaspor puanını 42 yaparken, Ankaragücü de 34 puana ulaştı.

SAHANIN YILDIZI BREZİLYALI

Antalyaspor’da bu sezonun en iyi performans sergileyen isimleri arasında yer alan Helton Leite, Ankaragücü karşısında da takımının en dikkat çeken ismi oldu. 2’si ilk 12 dakikada olmak üzere toplamda 4 net gol fırsatına izin vermeyen Brezilyalı eldiven, mücadeleyi de 6 kurtarışla tamamladı.

13 MAÇ SONRA YENİDEN ATTI

Antalyaspor’un sezon başında Sivasspor’dan kadrosuna kattığı Erdoğan Yeşilyurt, 40’ıncı dakikada Jakub Kaluzinski’nin harika pasını gole çevirirken, bu sezonki gol sayısını da 3’e çıkardı. Son golünü 18’inci haftada oynanan Adana Demirspor maçında kaydeden başarılı futbolcu, böylece 13 hafta sonra yeniden fileleri havalandırdı.

SERGEN YALÇIN YİNE KAYBETMEDİ

Antalyaspor’un teknik patronu Sergen Yalçın, Ankaragücü karşısında yine boyun eğmedi. Sarı-Lacivertlilere 6’ncı kez rakip olan deneyimli teknik adam, 2’nci beraberliğini aldı. Yalçın, diğer 4 maçta ise galibiyet sevinci yaşadı.

 

31. HAFTA

Stadyum: Antalya

Hakem: Çağdaş Altay

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Helton Leite 8

Erdoğan Yeşilyurt 7

Veysel Sarı 7

Bahadır Öztürk 5

Güray Vural 6

Kaluzinski 7

Saric 5 (69’ Ufuk Akyol 4)

Larsson 5 (80’ Bytyqi)

Streek 5 (90+2’ Assombalonga)

Safouri 6 (80’ Emre Uzun)

Buksa 5

 

Ankaragücü

Teknik Direktör: Emre Belözoğlu

Bahadır Güngördü    6

Alper Uludağ  6  (74’ Kazımcan Karataş 2)

Mujakic    6

Radakovic    5

Kitsiou    6

Pedrinho   5 (60’ Efkan Bekiroğlu 7)

Ali Kaan Güneren  6  (87’ Flips)

Tolga Ciğerci    7

Morutan   5 (87’ Saponara)

Bassogog   6 (60’ Chatzigiovannis 4)

Ali Sowe     6

 

Sarı Kart: Güray Vural (Antalyaspor), Bassogog (Ankaragücü)

Kırmızı Kart:

Gol: 40’ Erdoğan Yeşilyurt (Antalyaspor), 64’ Efkan Bekiroğlu (Ankaragücü)