ANTALYASPOR MU ALANYASPOR MU?

Türkiye Kupası'nda yarı final heyecanı geldi çattı. Geçen sene olduğu gibi yeniden bir birine rakip olan Antalyaspor ile Alanyaspor arasındaki mücadelede gülen taraf adını finale yazdıracak. 20.45'te başlayacak mücadeleye Antalya Stadyumu ev sahipliği yapacak.

Süper Lig'deki kozlarını paylaşan Antalyaspor ile Alanyaspor, bu kez Türkiye Kupası'nda karşı karşıya geliyor. Ligdeki maçı 4-0 kazanan Alanyaspor, turu da almayı kafasına koyarken, Antalyaspor ise geçen senenin rövanşını almak için sahaya çıkacak. Tek maçlık eleminasyon sistemine göre oynanacak mücadeleyi kazanan adını finale yazdıracak.

GEÇEN SENE ALANYA GÜLDÜ

İki ekip bu sene olduğu gibi geçen yıl da Türkiye Kupası yarı finalinde karşı karşıya geldi. İki turdan oluşan mücadelede Alanyaspor, 1-0 ve 4-0 kazanarak adını finale yazdırmıştı. Finalde Trabzonspor ile karşılaşan Turuncu-Yeşilliler, sahadan eli boş ayrılmıştı.

21 YIL ÖNCE BAŞARDI

Akrep, tarihindeki tek final başarısını 1999-2000 yılında gösterdi. O dönemde Bursaspor’u 2-0 mağlup ederek finale adını yazdırarak, Türkiye Kupası’ndaki en büyük başarısına imza atan Kırmızı-Beyazlılar, finalde uzatmalarda Galatasaray’a 5-3 kaybederek kupayı rakibine bırakmıştı.

15 MAÇ SONRA KAYBETTİ

Süper Lig'de ve Türkiye Kupası'nda 15 maçlık yenilmezlik serisine imza atan Antalyaspor, bu serisini geçtiğimiz Cumartesi günü Alanyaspor karşısında kaybetti. Rakibine 4-0 kaybeden Kırmızı-Beyazlılar, bir anlamda o maçın rövanşını da almak için sahada olacak.

KUPADA GOL YEMEDİ

Türkiye Kupası'nda son 4 takım içerisinde yer alan Antalyaspor, bir istatistikte diğer 145 takımdan ayrıldı. Kupaya 4. turda dahil olan ve sırasıyla Pendikspor, Boluspor, Bursaspor ve Sivasspor'u eleyen Akrep, gol yemeyen tek takım konumunda. Kırmızı-Beyazlılar, sırasıyla Pendikspor'u 2-0, Boluspor'u 1-0, Bursaspor'u 3-0 ve son olarak Sivasspor'u 1-0 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

DEPLASMANDA ZORLANIYOR

Süper Lig'de iç sahanın en iyi takımlarından olan Alanyaspor, deplasmanda ise aynı başarıyı gösteremiyor. Geride kalan süreçte 46 puan toplayan Turuncu-Yeşilliler, bunların sadece 16'sını dış sahada elde etti.

REKABETTE ANTALYASPOR ÜSTÜN

Bu sezon Süper Lig'deki her iki mücadeleyi de Alanyaspor kazanmasına rağmen resmi maçlarda Antalyaspor'un üstünlüğü dikkat çekiyor. Bugüne kadar 25 resmi karşılaşmada bir birine rakip olan iki takımdan Antalyaspor 10 kez galibiyet sevinci yaşadı. 6 mücadele eşitlikle tamamlanırken, Alanyaspor ise 9 kez sahadan mutlu ayrıldı.

YANAL HİÇ KAZANAMIYOR

Antalyaspor'un deneyimli Teknik Direktörü Ersun Yanal için Alanyaspor karşılaşması ayrı bir önem taşıyor. Yanal, kariyeri boyunca Süper Lig'de karşılaşıp da mağlup edemediği iki takımdan birisinin Alanyaspor olması dikkat çekiyor. Bugüne kadar Yanal'ın çalıştırdığı ekipler, Turuncu-Yeşillilere 8 kez rakip olurken, başarılı teknik adam bu karşılaşmalarda 6 mağlubiyet ve 2 beraberlik gördü. Yanal'ın mağlup edemediği diğer rakibi ise Hatayspor.

AKREP'TE 3 EKSİK

Kırmızı-Beyazlılarda Alanyaspor maçı öncesi 3 isim forma giyemeyecek. Uzun süredir formasından uzak olan Ufuk Akyol'un yanı sıra Doğukan Sinik ve Bahadır Öztürk, derbide şans bulamayacak. Antalyaspor'da lig maçında cezası sebebiyle forma giyemeyen Fredy Ribeiro ise geri dönüyor.

CAULKER VER KADZIOR YOK

Alanyaspor'da da lig maçında cezalı olan Berkan Kutlu, Türkiye Kupası mücadelesinde sahada olacak. Turuncu-Yeşillilerde Trabzonspor maçında sakatlanan Damian Kadzior ve sakatlığı henüz geçmeyen Steven Caulker'ın oynaması beklenmiyor.

 

Hakem: Mustafa Öğretmenoğlu

Antalyaspor

Teknik Direktör: Ersun Yanal

Boffin

Bünyamin Balcı

Veysel Sarı

Naldo

Kudriashov

Nuri Şahin

Fredy

Hakan Özmert

Eren Albayrak

Gökdeniz Bayrakdar

Orgill

 

Alanyaspor

Teknik Sorumlu: Semih Tokatlı

Marafona

Juanfran   

Fatih Aksoy

Tzavellas

Moubandje

Ceyhun Gülselam

Efecan Karaca

Salih Uçan

Berkan Kutlu

Davidson

Babacar

 

Saat: 20.45

Stadyum: Antalya

Yayıncı: A Spor

 

Koray GEÇGEL