Antalyaspor lidere boyun eğdi

4 maçlık galibiyet serisiyle lider Galatasaray’ı ağırlayan Alanyaspor, gardını ikinci yarıda düşürdü. İkinci yarıda yediği gollerle gardını düşüren Antalya ekibi, sahadan 4-0 mağlup ayrılarak galibiyet serisine veda etti.

Son haftalarda yakaladığı çıkışla Avrupa kupalarına katılma umudunu taşıyan Alanyaspor, lider Galatasaray’a diş geçiremedi. Duraklamalarla beraber yaklaşık yarım saat 10 kişi oynayan Turuncu-Yeşilliler, sahadan 4-0 mağlup ayrıldı. Lider Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 56 ve 72’nci dakikalarda Barış Alper Yılmaz, 61’inci dakikada Ziyech, 83’üncü dakikada Icardi kaydetti. Bu sonucun ardından Alanyaspor 42 puanda kalırken, Galatasaray ise 87 puana ulaştı.

5’TE 5 ŞANSINI KAÇIRDI

8’inci sezonunu geçirdiği Süper Lig’de bugüne kadar sadece 1 kez 5’te 5 yapan Alanyaspor, 4 sene sonra aynı başarıyı elde etme şansını elinden kaçırdı. Erol Bulut yönetiminde 2019-2020 sezonunda 5 maçlık seri elde eden Antalya ekibinin daha uzun bir serisi bulunmuyor.


TEKKE VE FER ATILDI

Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke ve Leroy Fer, kırmızı kartla sahadan atıldı. 19’uncu dakikada bir pozisyon sonrası kendisine ayrılan bölgeyi terk ederek yardımcı hakeme itiraz eden Fatih Tekke atılırken, başarılı çalıştırıcının tribüne gitmesinin ardından teknik patronluk görevini ağabeyi Salih Tekke üstlendi. Turuncu-Yeşillilerde Leroy Fer de 64’üncü dakikada ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı.

YABANCI VAR GÖREVDE

Alanyaspor-Galatasaray karşılaşmasında VAR odasında yabancı hakem yer aldı. Türkiye Futbol Federasyonunun bu haftadan itibaren hayata geçirdiği kritik maçlardaki yabancı VAR ataması, Alanyaspor-Galatasaray karşılaşmasında uygulandı. Karşılaşmada, VAR odasında Portekizli Fabio Melo görev yaptı.

 

 

32. HAFTA

Stadyum: Alanya Oba

Hakem: Cihan Aydın

 

Alanyaspor

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Ertuğrul Taşkıran 6

Balkovec 6

Furkan Bayır 5

Aliti 5

Hadergjonaj 5

Richard 6 (62’ Novais 3)

 Leroy Fer 6

Efecan Karaca 5 (69’ Janvier 2)

Yusuf Özdemir 4 (77’ Sisto 2)

Oğuz Aydın 6

Ahmed Hassan 5 (62’ Hwang 3)

 

 

Galatasaray

Teknik Direktör: Okan Buruk

Muslera 6

Aurier 4 (46’ Kaan Ayhan 5)

Nelsson 7 (77’ Sanchez 3)

Abdülkerim Bardakçı 6

Köhn 6

Torreira 6 (85’ Ndombele)

Kerem Demirbay 6 (77’ Zaha 3)

Kerem Aktürkoğlu 5 (46’ Ziyech 7)

Barış Alper Yılmaz 8

Mertens 7

Icardi 6

 

Sarı Kart:

Kırmızı Kart: 64’ Leroy Fer (Alanyaspor)

Goller: 56’ ve 72’ Barış Alper Yılmaz, 61’ Ziyech, 83’ Icardi