Antalyaspor, kötü gidişatı değiştirmek için sahne alacak

Son iki maçından puan çıkaramayan Antalyaspor, lider Galatasaray karşısına çıkıyor. Fenerbahçe ve Rizespor’a karşı kaybeden Kırmızı-Beyazlılar, kötü gidişatı değiştirmek için sahne alacak. Yarın 19.00’da başlayacak maçın adresi Antalya Stadyumu olacak.

Bu sezon istikrarsız bir görüntü çizen ve son iki maçından puan çıkaramayan Antalyaspor, bu kez lider Galatasaray ile kozlarını paylaşacak. Fenerbahçe ve Rizespor’a kaybederek bu sezon ilk kez üst üste 2 maçtan yenilgiyle ayrılan Akrep, kötü gidişatına son vermek için Sarı-Kırmızılıların karşısına çıkacak.


REKABETTE ÇOK GERİDE

Antalyaspor’un, Galatasaray ile girdiği rekabette Sarı-Kırmızılıların ciddi bir üstünlüğü bulunuyor. Bugüne kadar 66 kez birbirine rakip olan iki takımdan Antalyaspor 8 kez kazanırken, 40 mücadeleden ise puansız ayrıldı. 18 maçta da taraflar birbirine üstünlük sağlayamadı.

ANTALYA’DAKİ MAÇLAR

Galatasaray ile Antalyaspor, lig tarihinde Antalya'da 28 maç yaptı. Antalya'daki maçlarda Galatasaray 17, ev sahibi ekip 3 kez galip geldi, 8 maç da berabere sonuçlandı. Sarı-kırmızılı takım, deplasmanda Antalyaspor'a 50 gol atarken, kalesinde 24 gol gördü. Galatasaray, Antalyaspor ile deplasmanda yaptığı son 8 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik alarak mağlup olmadı.

8.5 YILDIR KAZANAMIYOR

Antalyaspor, Sarı-Kırmızılı rakibine karşı Süper Lig’de 8.5 yıldır kazanamıyor. Son galibiyetini Nisan 2016’da 4-2’lik skorla alan Akrep, sonrasında oynanan 16 maçtan 3 puan çıkaramadı. Kırmızı-Beyazlılar, son 16 maçta sadece 4 kez berabere kalabildi ve 12 karşılaşmayı kaybetti. Antalyaspor, ayrıca Okan Buruk’un yönetimindeki hiçbir takımı da mağlup edemedi. Bugüne kadar Antalyaspor’a 12 kez rakip olan Okan Buruk, 9 galibiyet ve 3 beraberlik gördü.


ŞANSALAN ŞANSLI GELMİYOR

Antalyaspor – Galatasaray mücadelesinde düdük çalacak Ali Şansalan da Antalyaspor’a iyi gelmiyor. Ali Şansalan’ın yönettiği son 4 maçta Kırmızı-Beyazlılar puan çıkaramazken, söz konusu karşılaşmaların 2’sini Galatasaray’a karşı oynadı. Galatasaray ise Şansalan yönetimindeki  son 4 maçını gol yemeden kazandı.

BÜNYAMİN VE EMRECAN YOK

Antalyaspor’da zorlu karşılaşmada 2 futbolcu forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Emrecan Uzunhan ve Bünyamin Balcı formasından uzak kalacak. Kırmızı-Beyazlılarda Erdal Rakip, Thalisson ve Jakub Kaluzinski de mücadeleye kart sınırında çıkacak.

9. HAFTA

Stadyum: Antalya

Hakem: Ali Şansalan

TV: Bein Sports

Saat: 19.00

Antalyaspor

Teknik Direktör: Mehmet Aurelio

Piric

Mert Yılmaz

Veysel Sarı

Thalisson

Güray Vural

Petrusenko

Kaluzinski

Townsend

Djenepo

Sam Larsson

Samudio

Galatasaray

Teknik Direktör: Okan Buruk

Muslera

Kaan Ayhan

Davinson

Abdulkerim Bardakçı

Jakobs

Torreira

Sara

Mertens

Yunus Akgün

Sallai

Icardi