ANTALYASPOR’DAN SESSİZ KAPANIŞ

Sezonun son haftasında Konyaspor ile formalite maçına çıkan Antalyaspor, 1 puanla veda etti. Türkiye Kupası finali düşünülerek yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkan Akrep, sahahan 0-0 eşitlikle ayrıldı.

Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun son haftasında Konyaspor'u ağırlayan Antalyaspor, sahadan 1 puanla ayrıldı. Rakibi karşısında üstünlük kuramayan Kırmızı-Beyazlılar, 0-0 berabere kalarak, sezona veda etti. Bu sonuçla birlikte Antalyaspor 44 puanla sezona nokta koyarken, Konyaspor ise 50 puana ulaştı.

5 SENEDİR YENEMİYOR

Kırmızı-Beyazlıların, Konyaspor karşısında son yıllarda aldığı kötü sonuçlara bir yenisi daha eklendi. Rakibine karşı son galibiyetini 2015-2016 sezonunda 1-0'lık skorla alan Akrep, sonrasında oynanan 10. maçta da kazanamadı. Akrep, bu süreçte çıktığı maçlarda 2 kez kaybederken, 8 kez de sahadan 1 puanla ayrıldı. İki takım arasında oynanan son 4 maç ise eşitlikle tamamlandı.

7 MAÇTA 2 PUAN

Türkiye Kupası'nda final biletini aldıktan sonra düşüşe geçen Antalyaspor, ligde üst üste kötü sonuçlar aldı. Son 7 maçında 5 yenilgi gören Antalyaspor, sadece 2 puanı hanesine yazdırdı. Adı geçen dönemde Rizespor, Hatayspor, Galatasaray, Göztepe ve Trabzonspor'a kaybeden Akrep, Karagümrük'ten sonra Konyaspor'dan da 1 puan alabildi.

HAKAN ÖZMERT YARIDA BIRAKTI

Antalyaspor'da Türkiye Kupası finali öncesi Hakan Özmert, teknik heyeti korkuttu. Beşiktaş ile oynanacak mücadele öncesi yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkan Kırmızı-Beyazlılarda kaptan Hakan Özmert, 34. dakikada sakatlanarak yerini Mevlüthan Ekelik'e bıraktı.

İLK 11’LER

Antalyaspor: Ferhat, Ersan, Bahadır, Sam, Orgill, Ufuk, Imeri, Mert, Bünyamin, Hakan (K), Ali Eren.

Konyaspor: Erten, Adil, Ahmet, Abdulkerim, Skubic, Hadziahmetovic, Rahmanovic, Guilherme, Sekidika, Cikalleshi, Bytyqi.

MAÇTAN DAKİKALAR

1. Hakem düdüğü ile maç başladı. 

3. Holding Konyaspor takımında Amar Rahmanovic, sarı kart görüyor.

6. Antalyaspor takımı Dever Orgill ile gol fırsatını değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Dever Orgill tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engelleniyor.

12. Ceza sahası içinde topla buluşan Abdülkerim Bardakcı, altıpas üzerinden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

19. Bünyamin Balcı önemli bir poziyonu değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Bünyamin Balcı tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

30. Antalyaspor takımında Dever Orgill hakem Suat Arslanboğa tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

31. Antalyaspor takımından Hakan Özmert tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

36. Antalyaspor takımında oyuncu değişikliği; Hakan Özmert oyundan çıkarken Mevlüt Han Ekelik oyuna giren isim.

41. Omar Imeri rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

45. Hakem müsabakanın ilk yarısını bitiriyor. 

46. İkinci yarı başladı. 

46. Antalyaspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Bünyamin Balcı çıkıyor ve yerine Nuri Şahin oyuna giriyor.

46. Konyaspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Amar Rahmanovic çıkıyor ve yerine İsmail Güven oyuna giriyor.

46. Konyaspor takımında oyuncu değişikliği; Sokol Cikalleshi oyundan çıkarken Erdon Daci oyuna giren isim.

66. Erdon Daci önemli bir poziyonu değerlendiremiyor. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Erdon Daci tarafından çekilen şut kaleyi bulmuyor.

76. Konyaspor takımında Jesse Sekidika hakem Suat Arslanboğa tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

77.  Antalyaspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Sidney Sam çıkıyor ve yerine Gökdeniz Bayrakdar oyuna giriyor.

79. Antalyaspor takımında Mevlüt Han Ekelik, sarı kart görüyor.

86. Antalyaspor takımında oyuncu değişikliği; Ersan Gülüm oyundan çıkarken Jean-Armel Drole oyuna giren isim.

88. Konyaspor takımında oyuncu değişikliği; Jesse Sekidika oyundan çıkarken Volkan Fındıklı oyuna giren isim.

90. Müsabaka sona erdi. 

HABER MERKEZİ