Antalyaspor, Kepez’i bu kez saf dışı bıraktı

Türkiye Kupası 4’üncü turu Antalya derbisine sahne oldu. 21 yıl önce Kepezspor’a boyun eğerek kupaya veda eden Antalyaspor, ikinci randevuda bu kez rakibine acımadı ve sahadan 6-1 galip ayrılarak, adını 5’inci tura yazdırdı.

Türkiye Kupası 4’üncü turunda sahne olan Antalya derbisinde kazanan Antalyaspor oldu. 3’üncü turda Süper Lig ekibi İstanbulspor’u devirerek sükse yapan Kepezspor’u ağırlayan Kırmızı-Beyazlılar, sahadan 6-1 galip ayrılarak adını 5’inci tura yazdırdı. 11’de Holtmann, 43’te de Streek ile 2-0 öne geçen Antalyaspor’a, Kepezspor yanıtı 45+1’inci dakikada Ozan Can Dursun verdi. 64’teLarsson, 72 ile 82’deAssombalongave 86’da Bahadır Öztürk sahneye çıkarak maçın skorunu belirledi. Kepezspor’da Serkan Özen, 63’üncü dakikada takımını 10 kişi bıraktı.



21 YIL SONRA KARŞILAŞTILAR

Antalya’nın 2 temsilcisi Antalyaspor ile Kepezspor, tarihlerinde ikinci kez resmi maçta birbirine rakip oldu. 2002 yılında yine Türkiye Kupası’nda karşı karşıya gelen iki takımdan Kepezspor, mücadeleyi 3-0 kazanarak adını 2’nci tura yazdırmıştı. O tarihin ardından tam 21 yıl sonra yeniden tur Kepezspor ile karşılaşan Antalyaspor, bu kez kazanarak rövanşı almış oldu. 


HOLTMANN AÇILIŞ YAPTI

Sezon başında Bochum’dan kiralık olarak kadroya katılan ve sakatlıklar sebebiyle bir türlü istikrarı sağlayamayan Gerrit Holtmann, Antalyaspor ile bir ilki yaşadı. Mücadelenin ilk golünü kaydeden Filipinlerli futbolcu, Kırmızı-Beyazlı formayla ilk kez fileleri havalandırdı. Ligde Kayserispor ağlarını havalandıran Sandervan de Streek de Türkiye Kupası’nda ilk kez gol sevinci yaşadı. 


KUPA GOLCÜSÜ

3’üncü turda oynanan 52 Orduspor FK maçında 2 gol birden atan Britt Assombalonga, Kepezspor’u da boş geçmedi. Kongolu futbolcu, kupadaki 2’nci maçında 4’üncü golünü kaydetti. 30 yaşındaki futbolcunun, bu sezon kaydettiği gol sayısı da 5’e ulaştı.