REKORA KAYSERİ TOKADI

Üst üste 6 galibiyetlik seriyle Kayserispor karşısına çıkan Antalyaspor, 1998-1999 sezonunda elde ettiği rekoru egale etmekle yetindi. Karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sonuçlanırken, galibiyet rekorunu kıramayan Kırmızı-Beyazlılar, buna rağmen yenilmezlik serisini 12 karşılaşmaya taşıyarak 13 maçlık rekoruna bir adım daha yaklaştı.

Üst üste 6 galibiyet elde ederek bu sezonun en iyi serisine imza atan 3 takımdan birisi olan Antalyaspor, kendi rekorunu kırması için çıktığı sahada Kayserispor engeliyle karşılaştı. Rakibiyle 1-1 berabere kalan Kırmızı-Beyazlılar, 1998-1999 sezonundaki 6 maçlık seriyi egale etmekle yetindi. Mücadelenin 52.dakikasında Attamah ile 1-0 öne geçen Kayserispor’a 4 dakika sonra Haji Wright ile karşılık veren Akrep, bu sonuçla 51 puana ulaştı. Konuk takım Kayserispor ise puanını 43 yaptı.

SERİ 12 MAÇA ÇIKTI

Galibiyet rekorunu kıramayan Antalyaspor, yenilmezlik serisini ise 12 maça taşıdı. Geçen sezon kırılan 13 maçlık yenilmezlik serisine 1 adım daha yaklaşan Akrep, sırasıyla oynayacağı Trabzonspor ve Konyaspor maçlarını kaybetmemesi halinde rekorunu geliştirecek.

MUHTEŞEM HAJI WRIGHT

Antalyaspor’un sezonun ikinci yarısına damga vuran Haji Wright, Kayserispor filelerini de boş geçmedi. Son 6 maçta 6 gol ve 1 asistle 7 gole direkt katkı koyan 24 yaşındaki futbolcu, üst üste 4.maçta da gol sevinci yaşadı. ABD’li futbolcu, böylece profesyonel kariyerinde ilk kez 4 maç üst üste gol kaydetti.

YABANCI SINIRINA TAKILDI

Karşılaşmanın 22.dakikasında Antalyaspor iki değişiklik birden yaparak dikkat çekti. Sakatlanan Hakan Özmert’in yerine Andrea Poli’yi sahaya süren Nuri Şahin, 8 yabancı sınırı nedeniyle Ndao’yu da oyundan çıkarmak zorunda kaldı. Maça iyi başlayan Ndao’yu oyundan çıkaran Şahin, yerine Gökdeniz Bayrakdar’ı oyuna sürdü.

POLI’YE PROTESTO

Antalyaspor’un yediği golde topu kaptıran isim olan Andrea Poli, bir grup taraftarın protestosuyla karşı karşıya kaldı. Topu ayağına aldığında ıslıklanan İtalyan futbolcuya, daha sonrasında ise destek tezahüratı yapıldı.

*FREDY’YE PLAKET

2018-2019 sezonunun devre arasında Belenenses’ten Antalyaspor’a transfer olan ve önceki hafta oynanan Hatayspor mücadelesinde Süper Lig’deki 100. maçına çıkan Fredy Ribeiro’ya dalyaya özel olarak plaket verildi. Karşılaşmanın öncesinde Başkan Aziz Çetin ile birlikte sahaya çıkan Angolalı futbolcu, akrep figürünün bulunduğu plaketi aldı.

*DERBİ KADROSUNDAN 2 DEĞİŞİKLİK

Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, 3-1 kazanılan Alanyaspor maçından 2 değişikliğe gitti. Genç teknik adam, Veysel Sarı’nın yerine Naldo ve 2 gol kaydeden Gökdeniz Bayrakdar’ın yerine de Ndao’yu sahaya sürdü.

*AKINCIOĞLU TRİBÜNDE

Antalyaspor’un en başarılı başkanları arasında yer alan ve aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi  olan Hasan Akıncıoğlu ile Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı da tribündeki yerlerini aldı. İkili, karşılaşmayı Antalyaspor Başkanı Aziz Çetin ile birlikte izledi.

 

34. HAFTA

Hakem: Cüneyt Çakır

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Boffin    6

Floranus  6  (81’ Ghacha 3)

Naldo  5

Kudryashov  6

Güray Vural    6

Fernando    6

Hakan Özmert  6  (22’ Poli 5)

Doğukan Sinik  6  (81’ Bünyamin Balcı 3)

Ndao  3  (22’ Gökdeniz Bayrakdar 6)

Haji Wright   7 (90’ Fredy)

Luiz Adriano   6

 

Kayserispor

Teknik Direktör: Hikmet Karaman

Lung    6

Onur Bulut    6

Hosseini    5

Mert Çetin    6

Carole    5

Ramazan Civelek  6  (77’ Emrah Başsan 4)

Attamah    7

Kemen 6   (77’ Campanharo 4)

Bertolacci  6  (70’ İbrahim Akdağ 4)

Gavranovic  6  (70’ Mustafa Pektemek 6)

Thiam    6 (90’ Cardoso)

 

Sarı Kart: Mert Çetin (Kayserispor)

Kırmızı Kart:

Goller: 56’ Haji Wright (Antalyaspor), 52’ Attamah (Kayserispor)