Antalyaspor, Kasımpasa'yla berabere kaldı

Adana Demirspor’u mağlup etmesinin ardından galibiyet serisi için Kasımpaşa karşısına çıkan Antalyaspor, aradığını bulamadı. Duraklamalarla birlikte 19 dakika 10 kişi, oynayan rakibi karşısında fazla varlık gösteremeyen Kırmızı-Beyazlılar, sahadan 0-0 eşitlikle ayrıldı.

Sezona istediği gibi başlayamayan Antalyaspor, Mehter yürüyüşüne Kasımpaşa karşısında da istediği sonucu alamadı. Adana Demirspor karşısında alınan 3 puanın ardından galibiyet serisine başlamak için Kasımpaşa deplasmanına giden Kırmızı-Beyazlılar, sahadan 0-0 berabere ayrılarak Mehter yürüyüşüne devam etti. 77’nci dakikada 10 kişi kalan Kasımpaşa karşısında 2 puan bırakan Antalyaspor, 6 hafta sonunda 8 puana ulaştı. Ev sahibi Kasımpaşa ise puanını 6 yaptı.

2 MAÇ SONRA PUAN ALDI

Kasımpaşa karşısında sahaya çıktığı son 5 maçta sadece 1 kez kazanabilen Antalyaspor, İstanbul deplasmanında ise 2 maç sonra puan aldı. Akrep, 2022-2023 ve 2023-2024 sezonlarında Kasımpaşa’da oynadığı maçları kaybetmişti. 

KAPTAN 150’İNCİ MAÇINA ÇIKTI

Antalyaspor’a 2019-2020 sezonunun devre arasında Kasımpaşa’dan transfer olan Veysel Sarı, eski takımına karşı Kırmızı-Beyazlı formayla 150’inci Süper Lig maçına çıktı. 36 yaşındaki futbolcu, kariyerinin de 400’üncü Süper Lig karşılaşmasında mücadele verdi. 

PETRUSENKO FORMAYI GİYDİ

Ukraynalı futbolcu Oleksandr Petrusenko, Kasımpaşa maçıyla birlikte ilk kez Kırmızı-Beyazlı formayı sırtına geçirdi. Mücadeleye yedek kulübesinde başlayan 26 yaşındaki futbolcu, ikinci yarıya Moussa Djenepo’nun yerine başladı.

SAFOURI VE MILOSEVİC DIŞARI

Antalyaspor’da Teknik Direktör Alex de Souza, Ramzi Safouri ve Deni Milosevic’i Kasımpaşa maçının kadrosunun dışında bıraktı. Transfer sezonunun son gününde transfer edilen Oleksandr Petrusenko ilk kez maç kadrosuna girerken, Brezilyalı çalıştırıcı Ramzi Safouri ile birlikte Deni Milosevic’i 12 yabancı futbolcu arasına almadı.

KADRODA TEK DEĞİŞİKLİK

Alex de Souza, Adana Demirspor karşısında 2-1 kazanılan karşılaşmadan tek değişikliğe gitti. Brezilyalı teknik adam, Adana Demirspor karşısında 11’inci dakikada sakatlanarak oyunu terk eden Emrecan Uzunhan’ın yerine 3 maçlık kırmızı kart cezasını tamamlayan Güray Vural’a ilk 11’de şans tanıdı.

Efecan ve Mevlüt Han dışarıya

Transfer sezonunun tamamlanmasının ardından kulüpler, devre arasına kadar forma vereceği isimleri Türkiye Futbol Federasyonu’na bildirdi. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından UEFA ve Ulusal Kulüp Lisansı için yapılan incelemelerden iki kez geçer not alamayan Kırmızı-Beyazlılar, kadro kısıtlama cezası alırken, diğer Süper Lig ekiplerinden 3 futbolcuya daha az şans verebilecek. 25 futbolcuya lisans çıkarabilen Kırmızı-Beyazlılar, Kepezspor’a kiralık transferi iptal olan Mevlüt Han Ekelik ile birlikte Efecan Gülerce’yi liste dışında bıraktı. 



6. HAFTA

Stadyum: Recep Tayyip Erdoğan

Hakem: Burak Pakkan


Kasımpaşa

Teknik Direktör: Sami Uğurlu

Gianniotis 6 

Opoku 7

Yasin Özcan  7

Winck 6 (74’ Espinoza 4)

Rodrigues 3 (32’ Fall 5)

Cafu 5 (74’ Gökhan Gül 3)

Aytaç Kara 6

Barak 5 (59’ Hajradinovic 5)

Brekalo 4

Mortadha 6

Da Costa 7



Antalyaspor

Teknik Direktör: Mehmet Aurelio

Piric 7

Mert Yılmaz 6

Veysel Sarı 5

Thalisson 5

Güray Vural 5

Kaluzinski 5

Erdal Rakip 5 (82’ Soner Dikmen)

Larsson 4 (63’ Streek 4)

Townsend 5 (82’ Gaich)

Djenepo 5 (46’ Petrusenko 6)

Samudio 5


Sarı Kart: Opoku (Kasımpaşa), Veysel Sarı, Erdal Rakip, Djenepo, Piric, Kaluzinski, Mert Yılmaz (Antalyaspor)

Kırmızı Kart: 77’ Brekalo (Kasımpaşa)

Gol: