Antalyaspor ‘Kartal’ı yuvasında avladı

840 gün sonra Dolmabahçe’ye çıkan Sergen Yalçın yönetimindeki Antalyaspor, Beşiktaş’a acımadı. Sahadan 2-1 galip ayrılan Kırmızı-Beyazlılar, Beşiktaş’a karşı deplasmandaki yenilmezlik serisini de 6 maça çıkardı. Geçen sezon oynanan ve 0-0 eşitlikle tamamlanan karşılaşmada Cenk Tosun ile 90’ıncı dakikada penaltı atışından yararlanamayan Beşiktaş, bu kez duraklamalarda Rashica ile beraberlik fırsatını harcadı.

Süper Lig’de son haftalarda istikrarlı sonuç almakta zorlanan Antalyaspor, Beşiktaş deplasmanından zaferle dönerek şanssızlığını kırdı. 840 gün sonra Dolmabahçe’de maça çıkan Sergen Yalçın yönetimindeki Kırmızı-Beyazlılar, 2-1’lik skorla muhteşem bir galibiyete imzasını attı. Antalyaspor’a galibiyeti getiren goller 5’inci dakikada Bünyamin Balcı ve 38’inci dakikada penaltıdan Buksa’dan geldi. Siyah-Beyazlıların tek sayısını ise 46’ncı dakikada Muçi kaydetti. Bu sonucun ardından Antalyaspor 30. haftayı 41 puanla geçerken, Beşiktaş ise 46 puanda kaldı.

YİNE PENALTI KAÇTI

Beşiktaş – Antalyaspor karşılaşmasına yine son dakikalarda verilen penaltı kararı gündeme yerleşti. Geçen sezon İstanbul’da oynanan ve 0-0 sona eren mücadelede Cenk Tosun, duraklama dakikalarında penaltı atışından yararlanamazken, bu kez kaçıran isim Rashica oldu. Kosovalı futbolcu, 90+10’uncu dakikada topun başına geçerken, topu filelerle buluşturmasına rağmen ayağı kaydığı için topa iki kez dokunarak gol fırsatını kullanamadı.

EVİNDE MUTLU ETMİYOR

Kırmızı-Beyazlılar, Beşiktaş’a karşı deplasmanda da ilginç bir üstünlük ortaya koyuyor. Rakibine Dolmabahçe’de en son 2017-2018 sezonunda boyun eğen Akrep, sonrasında çıktığı 6’ncı maçta da yenilgi yüzü görmedi. Antalyaspor, söz konusu mücadelelerde 3 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

28 AY SONRA ATTI

Beşiktaş’a karşı açılışı yapan Bünyamin Balcı, tam 28 ay sonra Süper Lig’de gol sevinci yaşadı. Son golünü Kasım 2021’de oynanan Alanyaspor mücadelesinde kaydeden 24 yaşındaki futbolcu, uzun süren gol hasretine de son verdi. Başarılı futbolcu ayrıca 5’inci dakikada kaydettiği golle Beşiktaş’a karşı Süper Lig’de en erken golü atan Antalyasporlu futbolcu oldu. 45’inci dakikada sakatlık yaşayan Bünyamin Balcı, ikinci devreye çıkamazken, yerine Naldo oyuna dahil oldu.

DIŞARIDA 5 MAÇ SONRA

Antalyaspor, İstanbul deplasmanında kazanarak 5 maç sonra deplasmanda kazanmayı başardı. Son galibiyetini yine İstanbul’da Pendikspor’a karşı alan Kırmızı-Beyazlılar, sonrasında çıktığı Konyaspor, Kayserispor, Samsunspor, Galatasaray ve Başakşehir maçlarından sadece 2 puan alabilmişti.

BYTYQI ‘DALYA’ DEDİ

Antalyaspor’un sezon başında Olympiakos’tan transfer ettiği Zymer Bytyqi, Süper Lig’deki 100’üncü maçına çıktı. Beşiktaş maçına kadar Süper Lig’de Konyaspor ve Antalyaspor formalarıyla 99 karşılaşmaya çıkan Kosovalı futbolcu, 90’ıncı dakikada Larsson’un yerine oyuna girerek ‘dalya’ dedi.

 

 

30. HAFTA

Stadyum: Tüpraş

Hakem: Burak Pakkan

 

Beşiktaş

Teknik Direktör: Fernando Santos

Mert Günok 6

Svensson 6

Worrall 5

Colley 6

Emrecan Terzi 5

Amartey 5 (46’ Muleka 6)

Gedson 6

Muçi 6

Rashica 6

Semih Kılıçsoy 7

Cenk Tosun 5 (60’ Aboubakar 5)

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Helton Leite 7

Bünyamin Balcı 7 (46’ Naldo 6)

Veysel Sarı 7

Bahadır Öztürk 7 (84’ Ömer Toprak)

Erdoğan Yeşilyurt 6

Kaluzinski 7

Saric 7 (90’ Erdal Rakip)

Safouri 7 (76’ Ufuk Akyol 5)

Larsson 6 (90’ Bytyqi)

Streek 7

Buksa 8

 

Sarı Kart: Gedson Fernandes, Worral (Beşiktaş), Safouri, Buksa, Erdoğan Yeşilyurt (Antalyaspor)

Kırmızı Kart:

Goller: 46’ Muçi (Beşiktaş), 5’ Bünyamin Balcı, 38’ Buksa (P)