Antalyaspor iyi başladı kötü bitirdi

Süper Kupa şampiyonu Beşiktaş karşısında henüz 24’üncü saniyede öne geçen Antalyaspor, hızlı başladığı karşılaşmadan puan çıkaramadı. 23’üncü dakikada 2-1 geriye düşen Akrep, sahadan 4-2 mağlup ayrıldı.

Ciro Immobile ve Rafa Silva gibi isimleri kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş’a konuk olan Antalyaspor, hızlı başladığı maçtan puan çıkaramadı. Henüz 24’üncü saniyede Braian Samudio’nun golüyle öne geçen Antalyaspor’un bu üstünlüğü kısa sürdü. 13 ve 23’üncü dakikalarda Immobile’nin golleriyle 2-1 geriye düşen Antalyaspor, 51’de bir kez daha Samudio ile eşitliği yakalarken, 5 dakika sonra Rafa Silva, Siyah-Beyazlıları bir kez daha öne geçirdi. Maçın skorunu ise 90+5’te Muçi belirledi: 4-2. Antalyaspor’da Güray Vural, 63’üncü dakikada VAR uyarısıyla kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 6 yaparken, Antalyaspor ise 1 puanda kaldı.

7’DE YIKILDI

Antalyaspor, Beşiktaş’a kaybederek 6 maç sonra rakibine deplasmanda boyun eğdi. Son 6 maçında 3 galibiyet ve 3 beraberlik alan Kırmızı-Beyazlıların, kulüp tarihinde bir rakibine karşı deplasmanda elde ettiği en uzun seri olarak tarihe geçti. 

GAICH AÇILIŞI YAPTI

Antalyaspor’da geçen hafta CSKA Moskova’dan kiralık olarak transfer edilen Adolfo Gaich, ilk kez maç kadrosunda yer buldu. Arjantinli futbolcu, 84’üncü dakikada Soner Dikmen’in yerine oyuna dahil oldu.

BURAK İNGENÇ İLK KEZ

Antalyaspor’un 18 yaşındaki futbolcusu Burak İngenç, Kırmızı-Beyazlı formayla ilk profesyonel maçına Beşiktaş karşısında çıktı. Kırmızı-Beyazlıların altyapısından yetişen genç futbolcu, 82’nci dakikada Erdal Rakip’in yerine oyuna girdi.

SAMUDİO TARİHE GEÇTİ

Antalyaspor’u 24’üncü saniyede 1-0 öne geçiren golü kaydeden Braian Samudio, Kırmızı-Beyazlıların tarihine geçti. Paraguaylı futbolcu; Ali Zitouni, Fatih Ceylan ve Necati Ateş’in ardından Kırmızı-Beyazlılarla Süper Lig’de ilk dakika içerisinde gol kaydeden isim oldu. Antalyaspor’da 1 Nisan 2007’de Ali Zitouni; Manisaspor’a, 8 Şubat 2009’da Fatih Ceylan; Denizlispor’a, 13 Mayıs 2011’de de Necati Ateş; Karabükspor’a ilk dakika içinde gol atma başarısı göstermişti. 

2. HAFTA

Stadyum: Tüpraş

Hakem: Mehmet Türkmen


Beşiktaş

Teknik Direktör: Giovanni van Bronckhorst

Mert Günok 

Svensson

Paulista

Colley

Emirhan Topçu (67’ Masuaku)

Gedson

Al Musrati

Rashica

Semih Kılıçsoy (67’ Ndour)

Rafa Silva (87’ Muçi)

Immobile (83’ Mustafa Hekimoğlu)


Antalyaspor

Teknik Direktör: Mehmet Aurelio

Piric

Veysel Sarı

Thalisson

Emrecan Uzunhan (84’ Emre Uzun)

Erdoğan Yeşilyurt

Güray Vural

Erdal Rakip (82’ Burak İngenç)

Soner Dikmen (84’ Gaich)

Streek (46’ Safouri)

Larsson (66’ Kaluzisnki)

Samudio



Sarı Kart: Colley, Semih Kılıçsoy, Masuaku, Al Musrati (Beşiktaş), Thalisson (Antalyaspor)

Kırmızı Kart: 63’ Güray Vural (Antalyaspor)

Goller: 13’ ve 23’ Immobile, 56’ Rafa Silva, 90+5’ Muçi (Beşiktaş), 1’ ve 51’ Samudio (Antalyaspor)