Antalyaspor Ismail Taieb Chehaima'yı Türkiye’ye getirdi

Özellikle Afrika’dan genç yetenekler üzerine geniş kapsamlı bir çalışma yapan Antalyaspor, dikkat çekecek bir ismi daha Türkiye’ye getirdi. Kırmızı-Beyazlılar, geçtiğimiz sezon milli takım tercihini Cezayir’den yana kullandığı için Fransız ekibi Nantes’tan gönderilen Ismail Taieb Chehaima'yı Türkiye’ye getirdi.

Altyapı Direktörü Ferda Ramanlı’nın önderliğinde özellikle Afrika’da genç yetenekleri radarına alan Antalyaspor, dikkat çekecek bir ismi resmen renklerine bağlamaya hazırlanıyor. Uzun süre görüşülen Kamerun Milli Takım forması giyen da Victoria United’dan Nathan Douala transferinden vazgeçen Kırmızı-Beyazlılar, Cezayirli futbolcu Ismail Taieb Chehaima’nın transferini bitiriyor.

ANTALYA’YA GELDİ

Cezayir U19 Milli Takımı’nın formasını da giyen 18 yaşındaki futbolcunun transferi için her konuda anlaşmaya varıldı. Kırmızı-Beyazlıların geçtiğimiz aylarda Antalya’ya getirerek denemeye de aldığı Cezayirli futbolcunun transferi için her konuda anlaşma sağlanırken, genç futbolcu bir kez daha şehre getirildi. Genç takımla birlikte çalışmalarını yürüten genç yeteneğin transferinin resmiyet kazanması için transfer engelinin kaldırılması bekleniyor.

FRANSIZ EKİBİ KOVDU

Fransız pasaportu da bulunan 18 yaşındaki Cezayirli’nin milli takım tercihini yapmasının ardından dikkat çekecek bir tepkiyle de karşı karşıya kaldı. Milli takım tercihini Fransa yerine Cezayir’den yana kullanan ve U17 Afrika Şampiyonası’nda Cezayir formasını terleten Taieb, kulübü Nantes tarafından kovuldu. Mayıs 2023’te yaşanana bu olayın ardından genç futbolcu bir başka Fransız ekibi Cholet’in yolunu tuttu.