YENİDEN DOĞUŞ

Süper Lig'de 8 haftadır kazanamayan Antalyaspor, Fernando Lucas Martins'in 1 gol ve 1 asistle yıldızlaştığı maçta Karagümrük'ü 3-0 mağlup ederek adeta yeniden doğdu. Bugüne kadar rakibine evinde hiç kaybetmeyen Akrep yine aynı tarifeyi uygularken, aldığı 3 puanla düşme hattından da kurtuldu.

8 haftadır galibiyet yüzü göremeyen Antalyaspor, 3 puan hasretine flaş bir galibiyetle son verdi. Kırmızı-Beyazlıların devre arası transferlerinden olan Fernando Lucas Martins'in 1 gol ve 1 asistle yıldızlaştığı maçta Karagümrük'ü 3-0 mağlup etmeyi başardı. Kırmızı-Beyazlılara galibiyeti getiren goller 16. dakikada Fernando Lucas Martins, 30. dakikada Fedor Kudriashov ve 85. dakikada Admir Mehmedi'den geldi. Bu sonuçla birlikte Antalyaspor 28 puana ulaşırken, Karagümrük ise 33 puanda kaldı.

DÜŞME HATTINDAN ÇIKTI

Kırmızı-Beyazlılar, aldığı galibiyetle birlikte düşme hattından da kurtuldu. Rizespor, Altay, Galatasaray'ın berabere kaldığı, Giresunspor'un da yenildiği haftada 3 puana ulaşan Kırmızı-Beyazlılar, tehlike hattından çıkmayı başardı. Giresunspor'u düşme hattına çeken Akrep, Galatasaray ile puan farkını da 1'e düşürdü.

360 DAKİKADIR GOL YEMİYOR

Karagümrük'e gol şansı vermeyen Antalyaspor, tam 360 dakikadır kalesini kapalı tutuyor. En son Rizespor karşılaşmasında topu filelerinden çıkaran Kırmızı-Beyazlılar, sonrasında Süper Lig'de oynadığı Gaziantep FK ve Beşiktaş maçının ardından Karagümrük karşılaşmasında da gol yemedi. Akrep, Türkiye Kupası'nda oynanan maçta Hatayspor'u da 2-0 mağlup etmişti.

ANTALYA'DA GEÇİT YOK

Antalyaspor, Karagümrük karşısında Antalya'da aldığı zaferlere bir yenisini daha ekledi. Rakibiyle evinde 8. kez karşı karşıya gelen Akdeniz ekibi, 7. galibiyetine imza attı. Antalyaspor, İstanbul temsilcisine karşı evindeki tek puan kaybını Ekim 1967'de oynanan ve 0-0 eşitlikle tamamlanan maçta yaşadı.

16 AY SONRA ATTI

Antalyaspor'un devre arası transferlerinden Fernando Lucas Martins, yaklaşık 16 ay sonra gol sevinci yaşadı. Aynı zamanda Kırmızı-Beyazlı formayla da ilk golünü kaydeden Brezilyalı futbolcu, son gol sevincini 28 Eylül 2020'de Shijiazhuang Ever Bright ile oynanan maçta Beijing Guoan adına atmıştı. İkinci golün sahibi Fedor Kudriashov da Kırmızı-Beyazlı formayla ilk golüne imza attı. Antalyaspor ile 83. maçına çıkan Rus futbolcu, Fernando Lucas Martins'in asistinde gol sevinci yaşadı. Antalyaspor formasıyla 3. maçına çıkan Admir Mehmedi de takımının 3. golüne imza atarak ilk kez Kırmızı-Beyazlılar adına fileleri havalandırdı.

MEHMEDI KONTENJANA TAKILDI

Süper Lig'de oynanan Beşiktaş ve Türkiye Kupası'nda Hatayspor karşılaşmalarında ağrıları sebebiyle forma giyemeyen Admir Mehmedi, bu kez yabancı sınırına takıldı. Veysel Sarı ve Güray Vural'ın cezası sebebiyle bu bölgelerde yabancı hakkını kullanan Futbol Sorumlusu Nuri Şahin, 3 yerli oyuncu oynatma zorunluluğu sebebiyle İsviçreli futbolcu yedek kulübesine çekti. 30 yaşındaki futbolcu, 62. dakikada oyuna dahil olurken, Fredy Ribeiro kenara geldi.

SAVUNMA HATTI SİL BAŞTAN

Beşiktaş maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Ruud Boffin, Veysel Sarı ve Güray Vural, Karagümrük maçı kadrosunda yer alamadı. 3 futbolcunun yerine kimlerin forma giyeceği merak edilirken, Futbol Sorumlusu Nuri Şahin kalede  Diogo Sousa'ya şans verdi. Veysel Sarı'nın görevini Fedor Kudriashov'a yükleyen Şahin, savunmanın solunda ise Sherel Floranus'u sahaya sürdü.

588 GÜN SONRA SAHADA

2019-2020 sezonunun devre arasında Antalyaspor'a gelen ve sonrasında Fenerbahçe'ye transfer olan Sinan Gümüş, Kırmızı-Beyazlı formaya yeniden kavuştu. Antalyaspor adına son maçına 4 Temmuz 2020'de oynanan Başakşehir mücadelesinde çıkan Sinan Gümüş, tam 588 gün sonra yeniden kadroda yer aldı. Geçtiğimiz hafta resmi sözleşmeye imzasını atan başarılı futbolcu, Futbol Sorumlusu Nuri Şahin'in kararıyla yedek kulübesindeki yerini aldı. Yıldız futbolcu, 89. dakikada Doğukan Sinik'in yerine oyuna dahil oldu.

TRİBÜNLER YİNE BOŞ KALDI

Antalyaspor'un düşme hattından çıkabilmesi kritik bir önem taşıdığı Karagümrük mücadelesinde tribünler yine hayal kırıklığı yarattı. Kapasitenin büyük çoğunluğu boş kalırken, Kırmızı-Beyazlı kulübün dağıttığı 1000 biletin tamamı da elden çıkarılamadı. Maçın başlamasına kısa bir süre öncesine kadar yaklaşık 750 bilet dağıtan Kırmızı-Beyazlıların elinde ise 250 civarında bilet kaldı.

GENÇLER KAZANDI

U19 Gelişim Ligi'nde kazanan Antalyaspor oldu. Hasan Subaşı Tesisleri'nde oynanan mücadeleyi 3-2 kazanan Antalyaspor'a galibiyeti getiren golleri Mehmet İlhan, Mertcan Yılmaz ve Emre Uzun kaydetti. Bu sonuçla Kırmızı-Beyazlılar puanını 30 yaparken, Karagümrük ise 26 puanda kaldı. 

25. HAFTA

Stadyum: Antalya

Hakem: Halil Umut Meler

Antalyaspor

Teknik Direktör: Alfons Groenendijk

Diogo 6

Bünyamin Balcı 6

Naldo 6

Kudriashov 7

Floranus 7

Fernando 9

Hakan Özmert 7 (70' Poli 4)

Doğukan Sinik 8 (89' Sinan Gümüş)

Ndao 7 (62' Ghacha 4)

Fredy 7 (62' Mehmedi 6)

Luiz Adriano 6 (70' Gökdeniz Bayrakdar 4)

 

 

 

Fatih Karagümrük

Teknik Direktör: Volkan Demirel

Viviano 5

Salih Dursun 5

Luckassen 6

Bistrovic 5 (62' Levent Mercan 3)

Caner Erkin 4

Biglia 5

Toure 4 (46' Jimmy Durmaz 4)

Emre Mor 4 (62' Ahmed Musa 4)

Borini 5

Karamoh 5 (78' Salibur)

 

Sarı Kartlar: Mehmedi (Antalyaspor), Bistrovic, Biglia, Viviano (Karagümrük)

Kırmızı Kart:

Gol: 16' Fernando, 30' Kudriashov, 85' Mehmedi