Antalyaspor evinde ilk mağlubiyetini aldı

Bu sezon evindeki 4’üncü maçına Fenerbahçe karşısında çıkan Antalyaspor, başa baş mücadele ettiği karşılaşmadan istediğini alamadı. Sahadan 2-0 mağlup ayrılan Akrep, bu sezon sahasındaki ilk yenilgisini aldı.

Süper Lig’in 7’nci haftasında Fenerbahçe’yi ağırlayan Antalyaspor, sahadan puansız ayrıldı. 63’üncü dakikada Dusan Tadic ve 81’inci dakikada Thalisson’un kendi kalesine attığı gollere engel olamayan Kırmızı-Beyazlılar, 2-0 mağlup oldu. Bu sonucun ardından Antalyaspor 8 puanda kalırken, Fenerbahçe ise 16 puana ulaştı.

İLK KEZ KAYBETTİ

Antalyaspor, Fenerbahçe yenilgisiyle bu sezon evinde ilk kez kaybetti. Sezonun ilk haftasında Göztepe ile 0-0 berabere kalan Akrep, sonrasında Hatayspor’u 3-2, Adana Demirspor’u da 2-1 mağlup etmeyi başarmıştı.

ŞANSSIZLIĞI YENEMEDİ

Antalyaspor, aldığı yenilgiyle birlikte Fenerbahçe’ye karşı şanssızlığını da yenemedi. Süper Lig’de Fenerbahçe’ye karşı galibiyet hasretini 10 maça çıkaran Kırmızı-Beyazlılar, son galibiyetini 4 Ekim 2019'da İstanbul'da 1-0'lık sonuçla aldı.

FORMA PETRUSENKO’DA

Kasımpaşa maçında ilk kez süre alan Oleksandr Petrusenko, Fenerbahçe karşısında formayı kaptı. Savunma ağırlıklı bir orta saha ile takımı Fenerbahçe karşısına çıkaran Teknik Direktör Alex de Souza, Kasımpaşa maçından farklı olarak sakatlığı bulunan Sam Larsson’un formasını Ukraynalı futbolcuya bıraktı.

VEYSEL VE ERDAL TAMAMLAYAMADI

Antalyaspor’da Erdal Rakip ve Veysel Sarı mücadeleyi tamamlayamadı. 50’inci dakikada girdiği ikili mücadelede sakatlanan İsveçli futbolcu, yerini Soner Dikmen’e bıraktı. Veysel Sarı ise 72’de attığı bir depar sonrası oyuna devam edemezken, yerine Amar oyuna dahil oldu.

ALEX İLK KEZ RAKİP OLDU

Fenerbahçe'de 2004-2012 yılları arasında forma giyen Alex de Souza, ilk kez Sarı-Lacivertlilere rakip oldu. Sezon başında Antalyaspor ile sözleşme imzalayan Brezilyalı teknik adam, Fenerbahçe karşısında ilk teknik adamlık sınavını verdi.


7. HAFTA

Stadyum: Alanya Oba

Hakem: Cihan Aydın

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Mehmet Aurelio

Piric 7

Mert Yılmaz 6

Veysel Sarı 6 (74’ Amar 4)

Thalisson 6

Güray Vural 6

Petrusenko 6 (82’ Safouri)

Kaluzinski 7 (74’ Gaich 4)

Erdal Rakip 6 (50’ Soner Dikmen 6)

Townsend 6 (74’ Streek 5)

Djenepo 6

Samudio 6

 

Fenerbahçe

Teknik Direktör: Jose Mourinho

Livakovic 6

Mert Müldür 6

Djiku 5 (46’ Kostic 5)

Çağlar Söyüncü 6

Oosterwolde 6

İsmail Yüksek 5 (46’ Fred 7)

Amrabat 6

Szymanski 6 (85’ Mert Hakan Yandaş)

Tadic 7

Maximin 6 (69’ Becao 5)

Dzeko 6 (79’ En-Nesyri 6)

 

Sarı Kart: Thalisson (Antalyaspor), Djiku (Fenerbahçe)

Kırmızı Kart:

Goller: 63’ Tadic, 81’ Thalisson (K.K) (Fenerbahçe)