Antalyaspor evinde Galatasaray'a direnemedi

Fenerbahçe ve Rizespor mağlubiyetleriyle Galatasaray karşısına çıkan Antalyaspor, Sarı-Kırmızılılar karşısında da boynunu büktü. Kırmızı-Beyazlılar, sahadan 3-0 mağlup ayrılarak üst üste 3’üncü yenilgisini aldı.

Süper Lig’de çıktığı son 2 maçta Fenerbahçe ve Rizespor’a boyun eğen Antalyaspor, Galatasaray’a karşı da istediği sonucu alamadı. Milli ara dönüşü Sarı-Kırmızılıları ağırlayan Akrep, sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Konuk takıma galibiyeti getiren goller Mauro Icardi (2) ve Osimhen’den geldi. Bu sonucun ardından 8 hafta sonunda Antalyaspor 8 puanda kalırken, Galatasaray ise 25 puana ulaştı.

HASRET 17 MAÇ

Antalyaspor, aldığı yenilgiyle birlikte Galatasaray’a karşı galibiyet hasretine bir halka daha ekledi. En son 2015-2016 sezonunda Sarı-Kırmızılıları deviren Antalyaspor, sonrasında çıkılan 17 maçta galibiyet elde edemedi. Öte yandan Kırmızı-Beyazlılar, Ali Şansalan’ın yönettiği üst üste 5’inci maçtan da mağlubiyetle ayrıldı.

MERT YILMAZ TAMAMLAYAMADI

Antalyaspor’da Mert Yılmaz, sakatlığı gerekçesiyle maçı tamamlayamadı. 25’inci dakikada topsuz alanda sakatlanan genç savunmacı, 5 dakika kendisini denerken sonrasında yerini Erdoğan Yeşilyurt’a bıraktı.

MİLLİLERE KESİK

Alex de Souza, Galatasaray karşısında milli takımlarına giden iki futbolcuyu yedek kulübesinde bekletti. Brezilyalı çalıştırıcı, Polonya U21 Takımı forması giyen Jakub Kaluzinski’nin yerine Erdal Rakip’e, Malili Moussa Djenepo’nun yerine de Sander van de Streek’e formayı verdi.

 Pankart yasağı

Karşılaşma öncesinde Antalyaspor taraftarının tribünlere astığı pankarta engel geldi. “Biz Bizansı hiç sevmedik. Anti İstanbul” yazılı pankart, ayrımcılık içeren sözler taşıdığı gerekçesiyle tribünden indirildi. Yaşananların ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan 07 Gençlik Antalyaspor Taraftarlar Derneği, “3 büyütülmüş İstanbul takımları korunmaya devam ediyor. Bu maçta maraton tribününe asmış olduğumuz pankartımız ayrımcılık içeren sözler içermesi sebebiyle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kaldırılmıştır. Korunmaya devam İstanbul” sözlerine yer verdi.

 

 9. HAFTA

Stadyum: Antalya

Hakem: Ali Şansalan

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Mehmet Aurelio

Piric 7

Mert Yılmaz 3 (30’ Erdoğan Yeşilyurt 4)

Veysel Sarı 5 (87’ Emre Uzun)

Thalisson 4

Güray Vural 4

Petrusenko 4

Erdal Rakip 5 (63’ Kaluzinski 5)

Townsend 5 (46’ Djenepo 6)

Streek 5 (46’ Gaich 5)

Sam Larsson 6

Samudio 6

 

 

Galatasaray

Teknik Direktör: Okan Buruk

Muslera 6

Kaan Ayhan 6 (71’ Barış Alper Yılmaz 5)

Davinson 7

Abdulkerim Bardakçı 6

Jakobs (13’ Berkan Kutlu 6)

Torreira 7

Sara 7

Mertens 7 (71’ Ziyech 5)

Yunus Akgün 7 (78’ Batshuayi)

Sallai 7

Icardi 8 (78’ Osimhen)

 

Sarı Kart: Güray Vural, Djenepo (Antalyaspor), Torreira, Berkan Kutlu, Sanchez, Ziyech (Galatasaray)

Kırmızı Kart:

Gol: 10’ ve 52’ Icardi, 90+3’ Osimhen