ANTALYASPOR DEĞİL REVİRSPOR

Sezon başından bu yana tam kadro olarak sahaya çıkamayan Antalyaspor'da sakat oyuncuların sayısının yüksek olması dikkat çekiyor. Ocak ayından bu yana aynı dertten dertli olan Kırmızı-Beyazlılarda 11 ayda tam 21 futbolcu sakatlık sorunu yaşadı

Bu sezon bir türlü ideal kadrosuyla sahaya çıkamayan Antalyaspor'da son dönemde yaşanan sakatlıklar dikkat çekmeye devam ediyor. Son oynanan Ankaragücü maçında tam 10 futbolcusundan faydalanamayan Kırmızı-Beyazlılarda, Ocak aynından bu yana sakatlıktan dolayı sıkıntı yaşıyor. Geçen sezonun devre arasından bu yana tam 21 futbolcusu sakatlanan Akrep'te, bu futbolcuların 17'sinin adale sakatlığı yaşaması da dikkat çekti.

66 MAÇI KAÇIRDILAR

Hem geçen sezonun son bölümünde hem de bu sezon boyunca ideal kadrosuyla mücadele veremeyen Akrep'te sakatlık yaşayan 21 futbolcu tam 66 maç kaçırdı. Özellikle bu sezon eksik oyuncularını yakından hisseden Kırmızı-Beyazlılar, 7 haftalık galibiyet hasretine de kırmızı kart cezalısı Naldo ile birlikte 10 eksikle çıkılan Ankaragücü karşısında son verdi.

ADALE SAKATLIĞI YAŞAYAN FUTBOLCULAR

Kırmızı-Beyazlılarda son 11 ayda Celustka, Nazım Sangare, N'Dinga, Charles, Harun Alpsoy, Yekta Kurtuluş, Fredy, Mukairu, Sinan Gümüş, Podolski, Gustavo, Veysel Sarı, Boffin, Mert Yılmaz, Hakan Özmert, Sidney Sam ve Orgill adale sakatlıkları yaşayarak dikkat çekti. Kırmızı-Beyazlılarda aynı dönemde formasından uzak kalan Jahovic, Bünyamin Balcı, Ufuk Akyol ve Doğukan Sinik ise darbeye dayalı sakatlık yaşadı.

KERVANA FREDY DE KATILDI

Hali hazırda 9 sakat futbolcusu daha bulunan Antalyaspor'da bu kervana Ankaragücü maçında oyunu yarıda bırakan Fredy Ribeiro da katıldı. Angolalı futbolcunun da adale sakatlığı yaşadığı ve durumunun henüz netlik kazanmadığı ifade edildi.

"OLAĞANÜSTÜ BİR SEZON"

Antalyaspor'da yaşanan bu sakatlıkları değerlendiren Türkiye Spor Hekimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Metin Ergün, anormal bir sezon yaşandığını ve bu sakatlıkların geçmiş ile kıyaslanamayacağını söyledi. Pandemi sürecinin sporcuları olumsuz etkilediğine dikkat çeken Ergün, "Önce ligler ertelendi, sonra ara verilmeden yeni sezon başladı. Futbolcular, sezon başı hazırlık dönemi geçirmedi, üzerine ligdeki takım sayısı artırıldı. Olağanüstü bir dönemdeyiz, normal bir sezonla kıyaslamak doğru değil" ifadelerine yer verdi.

 Kırmızı-Beyazlılarda sakatlığı bulunan futbolcuların son durumları şu şekilde:

Hakan Özmert: Bu hafta ya da sonraki Kayserispor maçında oynayabilir.

Fredy ve Ufuk Akyol: Durumu belli değil.

Mert Yılmaz ve Bünyamin Balcı: Bu hafta oynayabilecekler.

Doğukan Sinik ve Bahadır Öztürk: Geri dönüşü belli değil.

Serdar Gürler ve Armel Drole: Devreyi kapattı.

Veysel Sarı: Bu hafta oynayamayacak, Sivasspor maçına yetişebilir.

 İşte geçen Ocak ayından bu yana sakatlanan futbolcular ve oynayamadıkları maç sayısı:

Charles: 10 hafta

Doğukan Sinik: 8 hafta

Nazım Sangare: 7 hafta

Lukas Podolski: 5 hafta

Harun Alpsoy: 5 hafta

Hakan Özmert: 4 hafta

Yekta Kurtuluş: 4 hafta

Fredy Ribeiro: 4 hafta

Bünyamin Balcı: 3 hafta

Sinan Gümüş: 3 hafta

Ondrej Celustka: 3 hafta

Ruud Boffin: 2 hafta

Mert Yılmaz : 2 hafta

Delvin N'Dinga: 2 hafta

Adis Jahovic: 2 hafta

Dever Orgill :2 hafta

Paul Mukairu: 1 hafta

Gustavo Blanco: 1 hafta

Veysel Sarı: 1 hafta

Ufuk Akyol: 1 hafta

Sidney Sam: 1 hafta

KORAY GEÇGEL