Antalyaspor'dan muhteşem geri dönüş

İlk 2 haftayı tek puanla geçen Antalyaspor, Akdeniz derbisinde Hatayspor karşısında öldü öldü dirildi. İlk devreyi 2-0 geride kapatan Kırmızı-Beyazlılar, Hatayspor’un 51’de 10 kişi kalmasıyla yeniden oyuna tutunurken, muhteşem bir geri dönüşe imza attı ve sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Süper Lig’in ilk 2 haftasından tek puan alabilen Antalyaspor, mutlak galibiyet parolasıyla sahaya çıktığı Hatayspor karşısında mucizeyi gerçekleştirdi. Kırmızı-Beyazlılar, 2-0 geriye düştüğü Akdeniz derbisinden duraklamalarda gelen golle 3-2 galip ayrıldı. Strandberg’in 26 ve 32’de attığı gollere Antalyaspor, 61’de Thalisson ve 66’da Djepeno ile karşılık veren Akrep’e 3 puanı getiren isim 90+3’üncü dakikada penaltı atışını gole çeviren Samudio oldu. Hatayspor’da da Kilama 51’inci dakikada direkt kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Bu sonucun ardından Antalyaspor 4 puana ulaştı. Hatayspor ise 1 puanda kaldı.

PENALTI KAÇTI

Antalyaspor adına maçın kırılma anı, 44’te yaşandı. Djepeno’nun ceza sahası içerisinde yerde kaldığı pozisyonda penaltı kararı çıkarken, atışı kullanan Ramzi Safouri topu kaleciye nişanladı. 

AÇILIŞI YAPTILAR

Kırmızı-Beyazlıların kaydettiği iki gol de yeni transferlerden geldi. Önce Thalisson, sonrasında da Djepeno, kaydettiği gollerle Kırmızı-Beyazlı formayla ilk kez gol sevinci yaşadı. 

KADRODA BÜYÜK DEĞİŞİM

Antalyaspor’da Teknik Direktör Alex de Souza, 4-2 kaybedilen Beşiktaş maçının kadrosundan büyük bir değişime gitti. Sakatlık, ceza ve tercih sebepleriyle Beşiktaş maçının ilk 11’inde yer alan tam 6 futbolcu, bu kez as kadroda yer almadı. Kırmızı-Beyazlılarda cezalı Güray Vural, sakatlığı bulunan Veysel Sarı, Erdoğan Yeşilyurt, Sam Larsson, Emrecan Uzunhan’ın yanı sıra Sander van de Streek ilk 11’de yer almadı. Brezilyalı çalıştırıcı, bu isimlerin yerine Burak İngenç, Mert Yılmaz, Amar Gerxhaliu, Emre Uzun, Safouri, Moussa Djepeno’ya görev verdi.

İLKİ YAŞADILAR

Geçen hafta Beşiktaş maçının son 8 dakikasında forma giyerek kariyerinin ilk Süper Lig karşılaşmasına çıkan Burak İngenç, Hatayspor mücadelesiyle birlikte ilk kez 11’de yer alma şansını yakaladı. Kırmızı-Beyazlılarda Emre Uzun da bu sezon ilk kez 11’de sahaya çıkarken, geçen sezon da 2 kez as kadroda kendisine yer bulmuştu.

PAZUBANT ERDAL’DA

Takım kaptanları Veysel Sarı ve Güray Vural’ın forma giyemediği Antalyaspor’da pazubant el değiştirdi. Kırmızı-Beyazlılarda Erdal Rakip, ilk kez takım kaptanı olarak sahaya çıktı.

Başkan sahaya indi

Verdiği kararlarla Antalyaspor taraftarının protestolarının hedefi olan hakem Atilla Karaoğlan’a tepkiyi Başkan Sinan Boztepe verdi. İlk devrenin son düdüğünün ardından sahaya inen Başkan Boztepe, tepkisini sert şekilde yöneltirken, yanında yer alan ismin yer aldığı bir arbede yaşandı. Olay polisin müdahalesiyle yatıştı.


3. HAFTA

Stadyum: Antalya

Hakem: Atilla Karaoğlan


Antalyaspor

Teknik Direktör: Mehmet Aurelio

Piric 6 

Mert Yılmaz 5

Thalisson 7

Amar 6

Burak İngenç 5

Soner Dikmen 4 (46’ Streek 6)

Erdal Rakip 6 (90+4’ Bahadır Öztürk)

Emre Uzun 5 (46’ Gaich 5)

Djepeno 9 (90+4’ Efecan Gülerce)

Safouri 4 (46’ Kaluzinski 6)

Samudio 6


Hatayspor

Teknik Direktör: Özhan Pulat

Erce Kardeşler 7 

Kamil Ahmet Çörekçi 6 (87’ Kerim Alıcı)

Burak Yılmaz 5

Cemali Sertel 5

Massanga 6

Diack  6

Abdulkadir Parmak 5 (55’ Cengiz Demir 4)

Funsho 5 (87’ Hodzic)

Joelson 7 (72’ Rivas 4)

Strandberg 8 (72’ Okoronkwo 4)


Sarı Kart: Streek, Thalisson, Amar, Kaluzinski (Antalyaspor), Abdulkadir Parmak, Cemali Sertel, Kamil Ahmet Çörekçi, Hodzic, Burak Yılmaz, Okoronkwo (Hatayspor)

Kırmızı Kart: 51’ Kilama (Hatayspor)

Goller: 61’ Thalisson, 66’ Djepeno, 90+3 Samudio (P) (Antalyaspor), 26’(P), 32’ Strandberg (Hatayspor)