Antalyaspor’dan acı veda

Antalyaspor, bu sezonun en büyük hedefi olarak belirlenen Türkiye Kupası’na da veda etti. Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçmesine rağmen 88’inci dakikada yediği golle sahadan 2-1 mağlup ayrılan Kırmızı-Beyazlılar, kupaya son 16 turunda veda etti.

Transfer engelini kaldıramayan ve taraftarını mutsuz eden Antalyaspor’a bir darbe de Türkiye Kupası’nda geldi. Çeyrek final için Beşiktaş ile karşı karşıya gelen Kırmızı-Beyazlılar, 30’uncu dakikada Zymer Bytyqi ile öne geçse de bu üstünlüğünü koruyamadı. 71 ve 88’de Muleka’nın gollerine engel olamayan Akrep, sahadan 2-1 mağlup ayrılarak kupaya veda etti.

SENARYO DEĞİŞMEDİ

Antalyaspor, uzun süre önde götürdüğü karşılaşmayı kaybederek, Beşiktaş karşısındaki şanssızlığını yine yenemedi. Türkiye Kupası’nda 7’nci kez Beşiktaş’a rakip olan Akrep, Siyah-Beyazlılara 6’ncı kez boyun eğdi. Kırmızı-Beyazlılar, İstanbul ekibine karşı sadece 2012-2013 sezonunun son 16 turunda mutlu sona ulaşabildi.

YALÇIN KAYBA DEVAM EDİYOR

Antalyaspor Teknik Direktörü olarak ilk 7 maçında yenilgi yüzü görmeyen Sergen Yalçın, bu serisini kaybetti. Geçtiğimiz hafta sonu Fenerbahçe'’e boyun eğen deneyimli çalıştırıcı, eski takımı Beşiktaş karşısında da sahadan boynu bükük ayrılarak, üst üste 2’nci yenilgisini gördü. Öte yandan Sergen Yalçın, Beşiktaş’a rakip olduğu 8’inci maçta 4’üncü yenilgisini gördü. Sadece 1 kez kazanan Sergen Yalçın, 3 kez de sahadan eşitlikle ayrıldı.

BYTYQI’DEN İLK GOL

Antalyaspor’un sezon başında Olimpiakos’tan 500 bin Euro karşılığında transfer ettiği Zymer Bytyqi, Kırmızı-Beyazlı formayla açılışı 25’inci maçında yaptı. Daha önce oynadığı 24 maçta 2 asist yapan Kosovalı futbolcu, mücadelenin 30’uncu dakikasında sahneye çıkarak Kırmızı-Beyazlı formayla ilk gol sevincini yaşadı.

Kura Pazartesi günü

Türkiye Kupası’nda çeyrek final eşleşmelerinin yapılacağı kura çekiminin tarihi belli oldu. 8 ekibin yoluna devam ettiği turnuvada eşleşmeler, pazartesi günü yapılacak. Organizasyon, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki tesislerinde Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek ve başlama saati 14.00 olacak. Kura çekimine Beşiktaş’ın yanı sıra Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Ankaragücü, Fatih Karagümrük, Konyaspor ve Başakşehir katılacak.

 

TÜRKİYE KUPASI

SON 16 TURU

Stadyum: Antalya

Hakem: Ümit Öztürk

 

Antalyaspor

Teknik Direktör: Sergen Yalçın

Helton Leite 7

Bünyamin Balcı 6

Veysel Sarı 6

Bahadır Öztürk 5

Güray Vural 6

Kaluzinski 6

Saric 6 (73’ Erdal Rakip 3)

Bytyqi 6 (73’ Erdoğan Yeşilyurt 3)

Sam Larsson 6

Safouri 6(90’ Assombalonga)

Buksa 6

 

Beşiktaş

Teknik Direktör: Fernando Santos

Mert Günok    6

Onur Bulut    5

Necip Uysal    6

Amartey    6

Umut Meraş  4  (46’ Emrecan Terzi 4)

Zaynutdinov    6

Rashica  7  (86’ Tayfur Bingöl)

Fernandes    7

Rebic  5  (46’ Muleka 9)

Cenk Tosun    7

Semih Kılıçsoy 6 (90’ Worral)

 

Sarı Kart: Kaluzinski, Bünyamin Balcı, Buksa (Antalyaspor), Semih Kılıçsoy, Amartey, Cenk Tosun, Muleka (Beşiktaş)

Kırmızı Kart:

Gol: 30’ Bytyqi (Antalyaspor), 71’, 88’ Muleka (Beşiktaş)