Antalyaspor’da süre bulmaya başladı

Bünyamin Balcı’nın yaşadığı sakatlık sonrası Antalyaspor’da süre bulmaya başlayan Mert Yılmaz, ortaya koyduğu performansla beğeni topluyor. 2-1 kazanılan Adana Demirspor mücadelesinde 2 golün de pasını veren 25 yaşındaki sağ bek, 4 yıl sonra asist katkısı verdi.

Antalyaspor’a 2020-2021 sezonunda Bayern Münih 2’den büyük umutlarla transfer edilen Mert Yılmaz, geride kalan 4 yılda beklentilerin uzağında kalırken, Alex de Souza ile birlikte adeta yeniden doğdu. Bünyamin Balcı’nın yaşadığı sakatlığın ardından geçen sezonun sonlarında şans bulmaya başlayan ve bu sezon da Alex de Souza tarafından 2 karşılaşmada ilk 11’de sahaya sürülen 25 yaşındaki futbolcu, Adana Demirspor maçında kariyerinin en başarılı 90 dakikalarından birisini geçirdi.

ÇİFT ASİST

50’de Sam Larsson, 90+8’de de Braian Samudio’nun gollerinde pası veren isim olan Mert Yılmaz, ilk geldiği sezonun ardından ilk kez asist yaptı. Son asistini 2020-2021 sezonunda Başakşehir’e karşı yapan genç sağ bek, yaklaşık 4 sene sonra yeniden asist katkısı verdi. Başarılı futbolcu, geçen sezonun 37’nci haftasında oynanan Adana Demirspor maçında da rakip fileleri havalandırmış ve Kırmızı-Beyazlı formayla ilk gol sevincini yaşamıştı.

İSTİKRAR SAĞLAYAMADI

2020-2021 sezonunda Antalyaspor’a transfer olmasının ardından önce Bursaspor’a, sonrasında da Ümreniyespor’a kiralanan Mert Yılmaz, her iki takımda da beklenen istikrarı sağlayamadı. Bursaspor’da 23, Ümraniyespor’da da sadece 4 kez sahaya çıkan genç futbolcu, Antalyaspor’da ise toplamda 24 kez forma giydi.

RECEP UÇAR ÖVGÜ YAĞDIRDI

Mert Yılmaz’ın 2022-2023 sezonunda Ümraniyespor’da forma giydiği dönemde hocası olan Recep Uçar, Adana Demirspor mücadelesinin ardından eski öğrencisi hakkında övgü dolu sözler kullandı. Mert Yılmaz’ın başarılı bir futbolcu olduğunu ve kiralandığı dönemde kendisinden büyük beklentilerinin olduğunu söyleyen Uçar, “Antalyaspor’a transfer olmadan önce Beşiktaş’la da adı anılıyordu. Çok yetenekli bir futbolcu. Ancak gelir gelmez sakatlık yaşadı. Tam iyileşti, sonra yine sakatlandı. Çok faydalanamadık” diye belirtti.