Antalyaspor'da şok istifa!

Antalyaspor, Göztepe maçında taraftarlarla arasında tartışma çıkan Basın Sözcüsü Alkan Evren, görevinden ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Süper Lig'in ilk haftasında Antalyaspor evinde Göztepe'yi konuk etmişti. Sezonun açılış maçında tribünlerde yaşanan arbede ve gerginlik maça damgasını vurdu...

Meydana gelen olayların ardından Antalyaspor Kulüp Başkanı Sinan Boztepe, Lider Haber TV'ye özel açıklamalarda bulunmuştu. Lider Haber TV'nin Tam Saha programının canlı yayın konuğu olan Başkan Boztepe, yaşanılanlardan dolayı üzgün olduğunu belirterek tüm Antalyaspor taraftarlarından özür dilemişti.

Bu gelişmelerin ardından suların bir türlü durulmadığı Antalyaspor cephesinden şok bir istifa geldi.

Antalyaspor Basın Sözcüsü  Alkan Evren istifa ettiğini duyurdu.


"ŞEREFİN TAVİZİ OLMAZ!"

Evren, yayımladığı yazılı metinle olaylarla ilgili fiziki saldırıya maruz kaldığını ifade ederek, "Emeklerimi hiçe sayıp ayrılıyorum, Şerefin tavizi olmaz!" dedi

Evren yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Değerli Antalyasporlular, Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; Antalyaspor camia olarak bir değerdir. Kentimizin en büyük markası ve ortak sevdamızdır.

Bu konu tartışmaya kapalıdır.

Şehrimizin gözbebeği Antalyaspor'umuzun geçen haftaki lig maçında kendime ait locamda; eşim, ailem ve aile dostlarımla maçı izlerken locadaki 5 televizyondan birinde başka bir takımın maçının yayınını bahane ederek 30-40 kişilik bir grubun planlı bir şekilde ağır küfürler içeren sözlü ve fiziki saldırısına maruz kaldım.

Bahsettiğim bu grubun bulunduğu yerin maç izleme görüş açısının en kötü yer olduğu ve daha önce tüm maçlarda boş olan bir yer olduğu malumunuz. Benim locamın hemen yanındaki yere -ilk kez bu maçta- yerleşmiş olmaları manidardır. Ayrıca bu grup ağır hakaret, küfür ve tahriklerine devam etmiştir. Her insan evladı, özellikle biz Türkler bilir ki; insan namusu, şerefi, haysiyeti, vatanı ve bayrağı için yaşar. Bu değerlerin herhangi birine bile dil uzattırmayız. Şerefin tavizi olmaz!

Bahsettiğim bu grubun sözlü ve fiziki saldırıları ile ağır tahrikleri devam ettiği için, şiddetin her türünü reddeden biri olarak ben de nefsi müdafaami yapmak zorunda kaldım.

Vefakâr ve cefakâr gerçek Antalyaspor taraftarının aileye, şerefe, onura ve insanın kutsal bildiği değerlerine hakaret etmeyeceğini çok iyi biliyorum.

Bugüne kadar hiçbir beklentim olmadan maddi ve manevi olarak desteklediğim Antalyaspor'umuza zarar verecek yeni olaylara sebep olmamak ve tarafların bundan daha fazla zarar görmemesi adına Antalyaspor'daki tüm görevlerimden son bir fedakârlık yapıp, emeklerimi hiçe sayıp ayrılıyorum.

Görevimden ayrılabilirim ama bir taraftar olarak her zaman bu camianın en büyük destekçisi olacağımı huzurlarınızda bir kez daha yinelemek istiyorum. Beraber yürüdüğüm Başkanım Sinan Boztepe ve Yönetim Kurulu üyesi tüm arkadaşlarıma desteklerinden dolayı teşekkür ederim.

Kamuoyuna saygılarımla arz ederim."

ANTALYASPORLULARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Tribünlerde yaşanan gerginliğe ilişkin konuşan Başkan Boztepe, “Ben bu tarz şeylere çok karşıyım. O günkü kavgaya da inanılmaz üzgünüm. O gece sabah saat 5’e kadar zaten taraftarla beraberdim. Böyle şeyin olmaması gerektiğini konuştuk. Ben buradan tekrardan tüm Antalyaspor taraftarlarından özür diliyorum. O maç esnasında olan bir konuydu. Biz aynı şehirde yaşıyoruz. Aynı yerlerde oturuyoruz. Ortak derdiğimiz aynı hikaye” ifadelerini kullandı.